duduś 21.06.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Witam , po uporządkowaniu terenu ( na dole gróz , na górze warstwa ziemi ) powstała mi taka góra . Jest to trochę poza domem ale jednak szpeci . Nie chciałabym zostawić jej w takim stanie bo wiem że zarośnie zielskiem i chwastami . Jednocześnie nie jestem w stanie dbać o nią a już na pewno podlewać . Proszę doracie jakie rośliny mogę posiać na tej górce . Nie jest ona mała :wysoka ze 2,5 m długa z 10m , spadek też ma z 5 m . Mogą to być jakieś wieloletnie sucholubne ( nawet "kwiatkowe ") rośłiny , ale nie iglaki bo będzie to duży koszt oto ta górka http://img707.imageshack.us/img707/3001/img0714sl.jpg Edytowane 21 Czerwca 2010 przez duduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 A nie lepiej jakoś ją ładnie uformować i zrobić atrakcyjną dekorację ogrodu? No ale jeśli brak kasy to można posadzić na niej trawy ozdobne:perłówki, trzcinnki, wydmuchrzycę, palczatki, kostrzewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.06.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 można też pozbyć się tej górki;)bez kosztowo się nie da nic zrobića zanim zarośnie czymkolwiek to trzeba będzie aięnapracować coby chwastami nie zarosło,PS. ja bym jednak zagospodarował jakoś górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.06.2010 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 może zrobię tak jak pisze Elfirek ale kupię geowłókninę i zanim trawy urosną to chwasry nie zarosną .... zaraz zaraz ale czy trawy nie potrzebuja wody ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Te trawy, które wypisałam są sucholubne. Ale nie ma sensu kłaść geowłókninę, bo jak będą się rozrastać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 zamiast wydawać na geowłókninę to lepiej kasę przeznaczyć na trawy albo ...... iglaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 22.06.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 hehe da sie bez kosztowo tego pozbyc wiele ludzi p[otrzebuje ziemi na działke chetnie wezmą, napisz skad jesteś a napewno ktoś sie znajdzie kto weżmie gdybys był z Pqbianic wziałbym całość i jeszcze zagrabił żeby sladu nie było Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 22.06.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 sorki za moją pisownie chyba nie dospałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 22.06.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 oj -to jest naprawdę byle jaka ziemia, w dodatku wymieszana z gruzem ( chociaż część miała być na dole górki ale pan od koparki trochę ją wymieszał), dlatego rośliny muszą być na ekstremalne warunki )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts