gringol 23.06.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Doradźcie mi proszę, w jakim banku najlepiej założyć konto? Zależy mi, żeby można było obsługiwać je przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 23.06.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Chyba już wszystkie banki można obsługiwać przez Internet No, może poza providentem.... Dla mnie wyznacznikiem była dostępność bankomatów w okolicy i bezpłatne przelewy (około 20-30x miesięcznie). A ponieważ jestem w ruchu i nie mam czasu szukać tego jednego jedynego bankomatu, zdecydowałem się na konto w VW Bank.... każdy bankomat jest za free (pow. 400zł) lub 1,5zł (poniżej 400zł). Poza tym wszystkie przelewy (w tym US, ZUS) mam za free. Zabezpieczeniem jest token. Z czasem zabrakło mi możliwości wpłacania kasy na konto, otworzyłem drugie konto w ING. Klienci płacą mi kasę do ręki i tutaj korzystam jedynie z wpłatomatów i karty PayPass. Zabezpieczeniem jest SMS token. Wreszcie kredyty najlepiej mi się bierze i spłaca w GE Money (obecnie BPH). Obydwa konta mają wady i zalety. Ja się z tym nauczyłem żyć i traktuje konta jak narzędzie (wiertarka, samochód).... po prostu korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gringol 27.06.2010 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 A ten bank ma jakieś oddziały? Bo przerażają mnie banki bez oddziałów. Nie chciałbym być skazany na wiecznie zajęte infolinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 27.06.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ja polecam ing bank śląski, też posiada darmowe przelewy i darmowe wypłaty z wszyskich krajowych bankomatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sueno 06.07.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Mbank tylko. Zero oplat za prowadzenie, zero oplat za karty. Mozliwosc wyplacania kasy prawie w kazdym centrum handlowym bankomaty Euronetu i bankomatach WBK, Brak prowizji za przelew miedzy mbank - mbank do innych bankow do 1 zl.Dobry system lokat. Dobry kontakt z doradcami przez telefon, zawsze informuja na stronie o przerwach technicznych - ale trzeba czytac komunikaty na swoim koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bey 09.07.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Alior, inteligo albo mbank, zalezy jakimi funduszami dysponujesz i ogolnie, od szczegolow Alior jest oplacalny jesli miesiecznie bedziesz mial bodajze 2000zl na konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 15.07.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Tylko mBank. Mam tam konto już chyba ok. 8 lat i nigdy, przenigdy nie miałem żadnych problemów. Pełne zadowolenie, darmowe przelewy, karty, itp. Kontakt z biurem obsługi klienta telefoniczna i internetowa, naprawdę możesz zakładować konto w mbanku w ciemno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 19.07.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Tym bardziej że do niczego Cię to konto nie zobowiązuje! Nie ma żadnych obowiązkowych wpłat, czy innych cudów. Łatwo i przyjemnie, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Deutsche Bank jest wart uwagi. Wypłaty ze wszystkich bankomatów FREE (niezaleznie od kwoty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacosss 21.07.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 W Allianz Banku mają teraz fajną promocję:- otwierasz konto www lub inne na zaproszenie (wyślę je Tobie jak się odezwiesz na:[email protected]) i masz 50 zł na start- konto jest bezpłatne, musi jedynie być jakiś minimalny wpływ w miesiącu np. 5 zł- jeśli zaprosisz do otwarcia konta inne osoby, to za każdą osobędostaniesz 50 zł. Możesz zaprosić do 10 osób.Czyli można zarobić 500 zł. Tu link do promocji:http://www.allianz.pl/bank/konta_osobiste/program_rekomendacyjny,14581.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 21.07.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Mam konto w ING i od kiedy zadeklarowałam, że nie korzystam z kasy, tylko z wpłatomatu i bankomatu, prowadzenie konta jest za darmo. Niestety, nawet jeśli wpłatomat lub bankomat są zepsute (więc z ich winy nie mogę skorzystać), płaci się jakąś prowizję za wpłaty lub wypłaty w kasie. Przelewy przez internet są też za darmo.Poza tym mam dodatkowo bezpłatne konto w euro, z którego bez problemu można robić przelewy za granicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marians 21.07.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Mam konto już trzeci rok w Inteligo. Obecnie wszystkie przelewy za free, Wpłaty w kasie PKO BP za free, wypłaty w bankomatach PKO BP za free. Z bankomatów innych banków nie korzystałem- nie wiem czy płatne. Mam informacje SMSem o wszystkich transakcjach, niestety płatne, ale można zrezygnować z tej usługi. Jestem zadowolony z tego banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonsiorek 28.07.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Też mam Inteligo. Powiadamianie sms-em to fajna sprawa - niestety nie bezpłatna - trudno. Miałem taką sytuację, że tankowałem na BP i płaciłem kartą. Stałem przy kasie i dostałem sms-a o kwocie sciągniecia z rachunku, było OK, następnie po kilku godzinach kolejny sms i kasa poszła z konta. Sprawdzając wyciągi z konta to bym tego nie wyłapał ale sms dał mi informacje ze ktoś wali mnie w rogi poszła reklamacja i kase odzyskałem. Wniosek jest taki, że posadacze terminali maja dośc duże pole do naduzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.08.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 inteligo to jest produkt PKOBP? Bo ja mam u nich konto (w PKO) i tylko siłą rozpędu. Opłaty mają bandyckie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.08.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 inteligo to jest produkt PKOBP? Bo ja mam u nich konto (w PKO) i tylko siłą rozpędu. Opłaty mają bandyckie! No właśnie dziś zlikwidowałem ... Lukas Bank, ING, BGŻ, w tej kolejności pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafiRuX 17.01.2019 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Ja mam kredyt w pekao sa i w sumie konto mobilne. Mogę korzystać bez prowinzji z bankomatów innych banków. Oddziały pekao jako dużego banku (już) polskiego, również się w okolicy znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 15.04.2019 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Aktualnie dobra promocję na konto ma ing bank śląski. Do założenia konta dają 140 zł osobie zakładającej. Poza tym w banku mozna otworzyć sobie konto oszczędnościowe oprocentowane na 2,5% co stanowi jedno z lepiej oprocentowanych kont oszczędnościowych ( obecnie niektóre lokaty są niżej oprocentowane). Poza tym dobre konto ma jeszcze nest bank. Głównie z uwagi na to, ze jest to całkowicie darmowe konto i rzeczywiśćie nie ma tam opłat bez żadnych warunków ( na przykład na kartę że karta jest darmowa od iluś tam płątności miesięcznie). Promocja na ING może i dobra, ale już samo wypłacanie gotówki z bankomatów niezbyt. Darmowe wypłaty z bankomatów jedynie, o ile będziemy korzystali z maszyn sieci ING i Planet Cash. W przypadku bankomatów pozostałych sieci bezpłatna będzie pierwsza wypłata w miesiącu, natomiast koszt kolejnych to już 2,50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts