jayzet71 30.06.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Posadziłem miesiąc temu cyprys groszkowy teddy bear, podlewam regularnie. W ostatnich dniach zauważyłem, że gałązki zaczynają się u dołu zaraz przy pniu robić jasnoniebieskie i usychają. Problem postępuje - coraz wyżej i dalej od pnia wysychają łuski (liście?). Jaki może być tego powód? Cypys był wysadzony chyba w glebie w siatce i przed sprzedażą wsadzony w siatce do doniczki. Czy mogę jakoś zadziałać i uratować tą roślinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Nie cyprys tylko cyprysik.Jeśli kupiłeś przemarznięty czy przesuszony okaz, mała szansa na ratunek. Sprawdź czy nie ma pajęczynek przędziorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jayzet71 30.06.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Nie cyprys tylko cyprysik. oczywiscie, że cyprysik. 2 tygodnie temu zrobiłem oprysk na mszyce, przędziorka nie ma. Czy może to być objaw zbyt głębokiego wsadzenia w ziemię, albo za dużego przysypania korą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Nie. Raczej przesuszenia u producenta. Albo jakaś zgorzel w glebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jayzet71 01.07.2010 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 czyli podlewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts