Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 330
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bierz pod uwagę, że musisz demontować roletę na zimę.

Szukaj pod "markizy do ogrodów zimowych"

No właśnie nie muszę w przypadku firmy Corradi.... z tego co widziałem na ofercie to tam w zestawie jest na ścianie zamontowana kaseta w której się chowa markiza jeśli jest taka potrzeba.

Chowane markizy mają również inni producenci.

W każdym razie, jak rozmawiałam z firmą na targach, to zalecali zdejmować płótno już na jesień.

Chowane markizy mają również inni producenci.

W każdym razie, jak rozmawiałam z firmą na targach, to zalecali zdejmować płótno już na jesień.

Pewnie tak wskazane dla trwałości... szkoda,że nie możesz sobie przypomnieć nazw tych firm z targów.

• 3 weeks później...

Podbijam temat.

Może ma ktoś juz wyceny lub nawet zrobioną juz pergotendę przez jakąś znośną firmę:D. Z chęcią zobaczę choć jedną realizację. Bardzo mi się podoba to rozwiązanie zadaszenia.

Być może w tym roku znajomy właściciel firmy zakładającej ogrody zbuduje u siebie - wersja DIY, to zrobię zdjęcia

U mnie już śniegu brak:) stąd moje zainteresowanie tematem.

A mam jeszcze jedno pytanko: jak widziałam Rasia masz taras drewniany. Czy możesz zdradzić z jakiego drewna?

A moźesz zdradzić jak ci się go użytkuje? Jesteś już może po pierwszym konserwowaniu? Dotąd stawialiśmy z mężem na egzotyka ale ostatnio dość mocno zastanawiamy się właśnie nad modrzewiem (wiadomo cena:D). Jednak mam mało informacji nt tego drewna. Oczywiscie zależy mi na info od użytkowników a nie sprzedawców.
A moźesz zdradzić jak ci się go użytkuje? Jesteś już może po pierwszym konserwowaniu? Dotąd stawialiśmy z mężem na egzotyka ale ostatnio dość mocno zastanawiamy się właśnie nad modrzewiem (wiadomo cena:D). Jednak mam mało informacji nt tego drewna. Oczywiscie zależy mi na info od użytkowników a nie sprzedawców.

Ja mam od roku taras z modrzewia krajowego, DIY (może wrzucę w "zrób to sam" fotostory z budowy). Na pierwszy rzut oka nic po zimie mu nie dolega, oczywiście nieco wypłowiał i trzeba go ponownie zaolejować. Poza tym ma się chyba całkiem dobrze. Dla testu wkopłałem kilka surowych ścinków w górkę ziemi, jak puszczą śniegi zobaczę czy coś im zaszkodziło po roku ;-)

Ale ale, to nie wątek o tarasach ;-)

Edytowane przez dzabij
Dzięki Dzabij. I no masz rację. to tak przy okazji o tym tarasie. A ja lecę szukać odpowiedniego wątku. BDW może mi coś polecisz?;)

np :

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64567-Taras-inspiracje/page3

oraz

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?79948-TARASY-nasze-zdj%C4%99cia/page57

Jak byście chcieli zrobić go samodzielnie to postaram się w dziale Zrób to sam opisać i zilustrować moją przygodę z budową tarasu (jako ciekawostka, zastosowałem u siebie "niewidoczny" montaż desek - nie są przewiercane i przykręcane na wkręty)

Jak byście chcieli zrobić go samodzielnie to postaram się w dziale Zrób to sam opisać i zilustrować moją przygodę z budową tarasu (jako ciekawostka, zastosowałem u siebie "niewidoczny" montaż desek - nie są przewiercane i przykręcane na wkręty)

Nawet nie pytaj :) Ja czekam na relacje.

Witam

bardzo mi się podobają pergotendy niestety firma corradi jest bardzo droga .... Sledze juz od paru miesiecy ten watek tego forum i stad moja decyzja o zarejestrowaniu sie i wziecia udziału w dyskusji .... Czy moze juz ktos moze pochwalic sie realizacja takiej pergotendy mile widziane fotki !!

Czesc dzabij piszesz cos tam wrzuciłem a tam to gdzie to jest ??

Jestem tutaj nowy wiec nawigacja po tym forum sprawia mi jeszcze troszke problemów

pozdro

Czesc dzabij piszesz cos tam wrzuciłem a tam to gdzie to jest ??

Jestem tutaj nowy wiec nawigacja po tym forum sprawia mi jeszcze troszke problemów

pozdro

Tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214284-Drewniany-Taras-DIY-%28tymi-r%C4%99cami-%29&p=5929188#post5929188