Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pergotenda (pergola ze zwijanym dachem z materiału)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 330
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rasia - mam prośbę - mogłabyś podać namiary na firmę którą wybraliście do realizacji ? Jakie wymiary daszku planujecie zrobić ?

Jeszcze czekam na rysunki techniczne projektu... jak tylko będę mogła się podzielić dobrymi wrażeniami ze współpracy od razu dam znać... na razie jest miły kontakt i rzeczowe odpowiedzi, ale to wciąż mało do zareklamowania firmy.

• 2 weeks później...
  • 6 months później...

Witam,

Znalazłem coś co by mnie interesowało do zadaszenia mojego tarasu,dostałem od firmy Tas wycenę i doznałem szoku !

Teraz szukam kogoś kto już to zrobił,opierając się na oryginalne i może polecić jakąś firmę, która to wykona.

http://www.corradi.eu/pages/standard.aspx?id=57

z góry serdeczne dzięki za pomoc.

pozdrawiam

Pergotenda firmowa, systemowa kosztuje ok 30 tyś.

Możesz się pobawić sam z jakimś cieślą w zbudowanie. Impregnowane płótno, system rolek, silniczek do sterowania, łatwy system demontażu.

Gdybyś użył wyszukiwarki, znalazłbyś wątek, gdzie ludzie kombinują samemu.

Łączę :p

Edytowane przez Elfir

Pergotenda firmowa, systemowa kosztuje ok 30 tyś.

Możesz się pobawić sam z jakimś cieślą w zbudowanie. Impregnowane płótno, system rolek, silniczek do sterowania, łatwy system demontażu.

Gdybyś użył wyszukiwarki, znalazłbyś wątek, gdzie ludzie kombinują samemu.

Łączę :p

Mi drewnianą konstrukcję na mój taras wycenili na 73 tys zł,a z aluminium na 85 tys zł....:bash: więc chyba z tym 30 tys to nie wcelowałeś za bardzo...

Mi drewnianą konstrukcję na mój taras wycenili na 73 tys zł,a z aluminium na 85 tys zł....:bash: więc chyba z tym 30 tys to nie wcelowałeś za bardzo...

Wycenić to można i na 500 tys. jak się znajdzie odpowiedniego frajera.

30 tys., które podała Elfir, to i tak całkiem spora kwota jak na pergotendę.

Za tyle robią włoskie pergotendy, które widziałam na targach. Były z cennikami. Pewnie dochodzi koszt VATi robocizna za złożenie.

Dokładnie piszę o włoskiej pergotendzie,wystarczy spojrzeć na załączony powyżej przeze mnie link,a nie bez sensu się udzielać koleżanko Margulka....

Do podanych przeze mnie cen trzeba doliczyć jeszcze koszt montażu.

Firma Tas,od której dostałem wycenę jest wyłącznym dystrybutorem w Polsce włoskiej firmy Corradi.

Firma Tas,od której dostałem wycenę jest wyłącznym dystrybutorem w Polsce włoskiej firmy Corradi.

Corradi zastrzegła sobie nazwę "pergotenda", ale inne firmy produkuja też takie konstrukcje, tylko pod innymi nazwami. I sa wówczas tańsze.