Elfir 21.03.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Bierz pod uwagę, że musisz demontować roletę na zimę. Szukaj pod "markizy do ogrodów zimowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 21.03.2013 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Bierz pod uwagę, że musisz demontować roletę na zimę. Szukaj pod "markizy do ogrodów zimowych" No właśnie nie muszę w przypadku firmy Corradi.... z tego co widziałem na ofercie to tam w zestawie jest na ścianie zamontowana kaseta w której się chowa markiza jeśli jest taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.03.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Chowane markizy mają również inni producenci. W każdym razie, jak rozmawiałam z firmą na targach, to zalecali zdejmować płótno już na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 22.03.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Chowane markizy mają również inni producenci. W każdym razie, jak rozmawiałam z firmą na targach, to zalecali zdejmować płótno już na jesień. Pewnie tak wskazane dla trwałości... szkoda,że nie możesz sobie przypomnieć nazw tych firm z targów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 08.04.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Podbijam temat. Może ma ktoś juz wyceny lub nawet zrobioną juz pergotendę przez jakąś znośną firmę. Z chęcią zobaczę choć jedną realizację. Bardzo mi się podoba to rozwiązanie zadaszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.04.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Być może w tym roku znajomy właściciel firmy zakładającej ogrody zbuduje u siebie - wersja DIY, to zrobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.04.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 I ja czekam na realizację... jak śniegi stopnieją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 09.04.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 U mnie już śniegu brak:) stąd moje zainteresowanie tematem. A mam jeszcze jedno pytanko: jak widziałam Rasia masz taras drewniany. Czy możesz zdradzić z jakiego drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.04.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Modrzew syberyjski:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.04.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 A moźesz zdradzić jak ci się go użytkuje? Jesteś już może po pierwszym konserwowaniu? Dotąd stawialiśmy z mężem na egzotyka ale ostatnio dość mocno zastanawiamy się właśnie nad modrzewiem (wiadomo cena:D). Jednak mam mało informacji nt tego drewna. Oczywiscie zależy mi na info od użytkowników a nie sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.04.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) A moźesz zdradzić jak ci się go użytkuje? Jesteś już może po pierwszym konserwowaniu? Dotąd stawialiśmy z mężem na egzotyka ale ostatnio dość mocno zastanawiamy się właśnie nad modrzewiem (wiadomo cena:D). Jednak mam mało informacji nt tego drewna. Oczywiscie zależy mi na info od użytkowników a nie sprzedawców. Ja mam od roku taras z modrzewia krajowego, DIY (może wrzucę w "zrób to sam" fotostory z budowy). Na pierwszy rzut oka nic po zimie mu nie dolega, oczywiście nieco wypłowiał i trzeba go ponownie zaolejować. Poza tym ma się chyba całkiem dobrze. Dla testu wkopłałem kilka surowych ścinków w górkę ziemi, jak puszczą śniegi zobaczę czy coś im zaszkodziło po roku Ale ale, to nie wątek o tarasach Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez dzabij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.04.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Dzięki Dzabij. I no masz rację. to tak przy okazji o tym tarasie. A ja lecę szukać odpowiedniego wątku. BDW może mi coś polecisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.04.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Dzięki Dzabij. I no masz rację. to tak przy okazji o tym tarasie. A ja lecę szukać odpowiedniego wątku. BDW może mi coś polecisz? np : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64567-Taras-inspiracje/page3 oraz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?79948-TARASY-nasze-zdj%C4%99cia/page57 Jak byście chcieli zrobić go samodzielnie to postaram się w dziale Zrób to sam opisać i zilustrować moją przygodę z budową tarasu (jako ciekawostka, zastosowałem u siebie "niewidoczny" montaż desek - nie są przewiercane i przykręcane na wkręty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 11.04.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jak byście chcieli zrobić go samodzielnie to postaram się w dziale Zrób to sam opisać i zilustrować moją przygodę z budową tarasu (jako ciekawostka, zastosowałem u siebie "niewidoczny" montaż desek - nie są przewiercane i przykręcane na wkręty) Nawet nie pytaj Ja czekam na relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.04.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nawet nie pytaj Ja czekam na relacje. Naskrobię najwcześniej w weekend, ale będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.04.2013 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Dzabij, ja też czekam Już jeden krótki reportaż jest u Malkul. Zapiszę kolejny. U niej też "niewidoczny" montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENZO82 12.04.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Witambardzo mi się podobają pergotendy niestety firma corradi jest bardzo droga .... Sledze juz od paru miesiecy ten watek tego forum i stad moja decyzja o zarejestrowaniu sie i wziecia udziału w dyskusji .... Czy moze juz ktos moze pochwalic sie realizacja takiej pergotendy mile widziane fotki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 14.04.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Naskrobię najwcześniej w weekend, ale będzie. Coś tam wrzuciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENZO82 14.04.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Czesc dzabij piszesz cos tam wrzuciłem a tam to gdzie to jest ??Jestem tutaj nowy wiec nawigacja po tym forum sprawia mi jeszcze troszke problemów pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.04.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Czesc dzabij piszesz cos tam wrzuciłem a tam to gdzie to jest ?? Jestem tutaj nowy wiec nawigacja po tym forum sprawia mi jeszcze troszke problemów pozdro Tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214284-Drewniany-Taras-DIY-%28tymi-r%C4%99cami-%29&p=5929188#post5929188 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts