Garażowiec1719514970 26.11.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Kamil , może coś w tym stylu , cholernie tanio , nietypowo , materiały praktycznie za free-http://dom.wp.pl/galeria.html?gid=18589345&kat=1036385&title=Ekologiczny-dom-ktory-kosztowal-zaledwie-1000-zl&smqbzticaid=11827b- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 26.11.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Kamil , może coś w tym stylu , cholernie tanio , nietypowo , materiały praktycznie za free-http://dom.wp.pl/galeria.html?gid=18589345&kat=1036385&title=Ekologiczny-dom-ktory-kosztowal-zaledwie-1000-zl&smqbzticaid=11827b- To jest wątek o domach modułowych a nie lepianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 26.11.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 To jest wątek o domach modułowych a nie lepianek. To po kiego ... smiecisz tutaj z tym h-blockiem. Nie rozumiesz co oznnacza pojecie dom modulowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 26.11.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 To po kiego ... smiecisz tutaj z tym h-blockiem. Nie rozumiesz co oznnacza pojecie dom modulowy? h-block to też moduły bo z modułów robione są potem na budowie ściany domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 26.11.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 No i ile wyjdzie ta chata? Doliczysz VAT, fundament, ściany działowe, wykończenia, podłogi, łazienki, kuchnie, duperele i 350 tyś będzie mało, a jeszcze ogrodzenie, ogródek, garaż, kostka, i razem 450 tyś jak w mordę strzelił. Kup sobie działkę, wydaj stówkę, zamiast klepać posty postaw sobie samemu parterówkę z garażem za 250-300 tyś i Ci jeszcze zostanie 50 kafli na kostkę i zielone. Syna chyba masz, to sobie jeszcze dęba posadzisz, albo dwa dla pewności, a potem jak już marmoladę do domu przyniesiesz, to sobie spokojnie będziesz mógł ponarzekać, że Ci Żona dziury w majtkach nie zacerowała. Albo sobie kup tę gównianą H-chatę, nasadź tuj i wkurwiaj się, że cię babsko nachodzi, albo żona ma za blisko żeby mamusi nie pomóc. Za to zaoszczędzisz na niani dla dzieci, bo co one biedne poczną, kiedy Ty klepiesz w klawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayek 27.11.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 h-block to też moduły bo z modułów robione są potem na budowie ściany domu. W takim razie cegła to też moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radiesteta 16.12.2016 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Odświeżam temat. Robiłem rozeznanie w temacie i wg mnie to że one są tańsze niż klasyczne to albo mit albo jak to w Polsce bywa firmy nieźle się na nich bogacą. Cena domu klasycznego ok 75 m2 pow.uzytkowa stan developerski to ok 150 - 160 tys zł a podobna cena jest domu modułowego + koszty montażu. . Zatem gdzie tu sens i logika je kupować i mieszkać w czymś takim skoro można za podobne pieniądze mieć klasycznego budownictwa dom? Edytowane 16 Grudnia 2016 przez radiesteta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 16.12.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Odświeżam temat. Robiłem rozeznanie w temacie i wg mnie to że one są tańsze niż klasyczne to albo mit albo jak to w Polsce bywa firmy nieźle się na nich bogacą. Cena domu klasycznego ok 75 m2 pow.uzytkowa stan developerski to ok 150 - 160 tys zł a podobna cena jest domu modułowego + koszty montażu. . Zatem gdzie tu sens i logika je kupować i mieszkać w czymś takim skoro można za podobne pieniądze mieć klasycznego budownictwa dom? Trzeba byłoby jeszcze porównać klasę energooszczędności obu domów czyli aby wersja tradycyjna i modułowa spełniała przykładowo NF40 a nie że murowany wychodzi NF70 a modułowy NF30 bo tak bardzo często jest. Więc aby mieć pewność czy dobrze się na to patrzy trzeba byłoby jasno określić klasę energooszczędności domu. Raczej wątpię że napisze się do firmy aby dom był NF40 to tak to wycenią bo jak z jednym gościem kiedyś gadałem to mówił na zasadzie że oni robią standardowo tak i tak i tyle a w tych modułowych standardowo robią min. NF40 więc to jest ta różnica dość subtelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.12.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Odświeżam temat. Robiłem rozeznanie w temacie i wg mnie to że one są tańsze niż klasyczne to albo mit albo jak to w Polsce bywa firmy nieźle się na nich bogacą. Cena domu klasycznego ok 75 m2 pow.uzytkowa stan developerski to ok 150 - 160 tys zł a podobna cena jest domu modułowego + koszty montażu. . Zatem gdzie tu sens i logika je kupować i mieszkać w czymś takim skoro można za podobne pieniądze mieć klasycznego budownictwa dom?Nie ma sensu, nie ma w tym logiki. Domy modułowe tańsze nie będą, bo nie jest to produkcja masowa tylko rzeźbienie domu za każdym razem od początku. Póki tak jest pisanie o tanich domach modułowych to tylko bajanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 16.12.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Nie ma sensu, nie ma w tym logiki. Domy modułowe tańsze nie będą, bo nie jest to produkcja masowa tylko rzeźbienie domu za każdym razem od początku. Póki tak jest pisanie o tanich domach modułowych to tylko bajanie. Coś w tym jest do rzeczy. Ale pewnie też i tacy producenci tak a nie inaczej sobie cenią takie domy bo chcą się na tym nachapać. największym problemem jest to że u nas nie ma odpowiedniego drewna do takich konstrukcji więc trzeba je sprowadzać a przez to nie są tak tanie jak powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobek81 14.11.2017 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Czy tańsze to nie wiem, ale na pewno szybciej się je stawia. Na Zachodzie to już standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 16.11.2017 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 (edytowane) Te czytałam o tym, że na Zachodzie jest to popularne rozwiązanie, chociaż wydaję mi się, że w Polsce prędko domy modułowe nie będą cieszyć się tak dużym zainteresowaniem. A szkoda, bo , a mogą być równie wytrzymałe, co murowane. Teraz robi się je z mocnych konstrukcji stalowych, dzięki czemu można je nawet przemieszczać. Edytowane 16 Listopada 2017 przez Tomaszs131 Reklama jest niezgodna z regulaminem FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 02.12.2017 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Zainteresowałem się takimi domkami, szczególnie interesują mnie taki o powierzchni zabudowy do 35m2. Posiadam atrakcyjnie położoną działkę i chciałbym ustawić na niej 2 takie domki i je wynajmować, będzie to najem całoroczny jako alternatywa dla małego mieszkania. Często takie domy maja wielkość kontenera i zazwyczaj urodą nie grzeszą, ostatnio jednak znalazłem taki projekt wraz z ceną, poniżej link ze stroną wykonawcy http://oemi.pl/project/realizacja-oppegard/ - tu mamy zdjęcia już zrealizowanej inwestycji Wykonawca wycenił ten dom na 74 tyś. , jak znam życie cena będzie wyższa. Zastanawiam się o ile tańszy i lepszy może być taki domek zbudowany metodą zleceń ? Dom ma na siebie zarabiać dlatego mus być tani i szybki w budowie, atrakcyjny aby szybko znalazł lokatora i o ile to możliwe tani i prosty w eksploatacji. Zapraszam wszystkich do dyskusji na temat opłacalności takiej inwestycji, proponowanych rozwiązań związanych z izolacją, CO, CWO, wentylacją, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Temerniak 04.01.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Przemek dzięki za radę troche mi ta stroną pomogła pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeo210570 26.01.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Hymm jestem świeżo po budowie, ale te domu mudułowe robią wrażenie. Chce taki z 2 modułów 54m postawić na zasadzie domku w ogrodzie. Czy ktoś stawiał już coś takiego i może potwierdzić że cena jest tańsza i użytkowanie nie jest uciążliwe ? Czy ma ktoś namiar do firmy która to wykonuje i nie ma realizacji w 2019-2020 (bo z takimi odpowiedziami spotkałem się przy 2 zapytaniach) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.j 21.05.2019 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Hej, odświeżam temat. Jesteśmy z żoną po ślubie i zastanawiamy się nad takim domkiem. Wstępnie kontaktowałem się z firmą produkująca takie Moduohouse i coraz bardziej podoba mi się ten pomysł. Ceny domów 35m zaczynają się od 55.000. A stawiając go potrzebuję jedynie zgłoszenia. Jest również możliwość dostawienia później następnych modułów. Chciałem się zapytać czy ktoś z was rzeczywiście miększa w takich domkach? Jak wygląda to od strony praktycznej? Jaki materiał wybrać (konstrukcję drewnianą czy z kontenerów stalowych?).Będę wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 22.05.2019 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Hej, odświeżam temat. Jesteśmy z żoną po ślubie i zastanawiamy się nad takim domkiem. Wstępnie kontaktowałem się z firmą produkująca takie Moduohouse i coraz bardziej podoba mi się ten pomysł. Ceny domów 35m zaczynają się od 55.000. A stawiając go potrzebuję jedynie zgłoszenia. Jest również możliwość dostawienia później następnych modułów. Chciałem się zapytać czy ktoś z was rzeczywiście miększa w takich domkach? Jak wygląda to od strony praktycznej? Jaki materiał wybrać (konstrukcję drewnianą czy z kontenerów stalowych?). Będę wdzięczny za każdą pomoc. Ja również zainteresowałem się domami modułowymi. Od kilku lat dużo o tym czytam i jestem do nich przekonany. Teraz kupuję działkę i zamierzam postawić dom modułowy. Moim zdaniem tradycyjne domu murowane to już przeszłość (uzasadnienie to temat rzeka). Osobiście wolę konstrukcję drewnianą ponieważ bardzo lubię drewno. W Polsce firm produkujących domy modułowe w konstrukcji drewnianej jest sporo a nowe powstają jak grzyby po deszczu. Problemem jest wybór tej właściwej. Ja ze swojej strony proponowałbym poczytać o technologii budowy domów modułowych konkretnych producentów bo są firmy, które stosują materiały tańsze i niekoniecznie dobre (np styropian jako docieplenie ścian zamiast wełny). Z tego też wynika później cena całego domu. Nie polecę Ci nikogo albowiem póki co sam jeszcze nie wybrałem firmy Z chęcią jednak poczytam o doświadczeniach innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.j 06.06.2019 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Właśnie znalazłem jedną firmę która produkuje domy i jest niedaleko (ok 30km.) od mojej działki. Produkują z drewna ale również z kontenerów morskich. Po wstępnej konsultacji polecają mi do metrażu 35 konstrukcje drewnianą. Pytałem i ocieplenie jest wykonane z wełny skalnej. Także myślę że to dobre rozwiązanie. Na co jeszcze mam zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts