mayland 17.03.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Szukaj w systemach elewacyjnych-materiały wsadowehttp://www.budmat.com.ua/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=31&Itemid=66&lang=pl Edytowane 17 Marca 2011 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.03.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Gdybym pracowała, nie byłoby szans na to, aby tak skrupulatnie zajmować się budową. Spędzam mnóstwo czasu na szukaniu informacji, rozmowach z wykonawcami, wyszukiwaniu produktów w okazyjnych cenach. To zajęcie na cały etat. wierz mi że jak nie ma wyjścia to jakoś się i pracę upchnie - u nas była ta sama sytuacja z tym że ja nie poszłam na wychowawczy tylko musiałam podzielić swój czas na prace budowe i niemowle. przy tym luby zaangażowanie w budowe miał na poziomie zera. po wszystkim byłam tak padnięta że chyba jeszcze do dzisiaj nie wypoczęłam. ale budowania na odległość nie zazdroszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.03.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Pewnie się da, my kobiety tak już mamy, że nawet rzeczy niemożliwe stają się możliwe... Ale ja nie cierpię robić coś na pół gwizdka, a mamą dwójki <3 na 100%, budowniczym na 100% i pracownikiem na 100% nie da się, coś by baaardzo ucierpiało mayland, nie kumam (albo mam inną stronę) - nie widzę tego! A Twój link mi się nie otwiera:( Edytowane 17 Marca 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.03.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Jak tak czytam wasze komentarze o tych mężach, to aż nie wierzę I zaczynam mieć wrażenie (niestety z każdym dniem coraz bardziej prawdziwe) że jestem jednym z niewielu facetów prowadzących dziennik budowy (na etapie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Nie wiem czemu się nie otwiera. Sprawdziłam i otwieram.Ale tu jest to samo o tych blachach Budmatuhttp://www.felix.pl/wpis_358,pl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.03.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Dzięki, już działa:) Ale nic nie piszą o tym, że tym się kryje dachy... Jutro będę grzebać w tym temacie, ale Ruukki bardziej do mnie przemawia na pierwszy rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 17.03.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Anula może szukaj u innego wykonawcy. zbieraj wyceny! jestem ciekawa co zadecydujesz.a tak w ogóle masz dwójkę dzieci i jeszcze jedno w drodze?Efilo jest superwoman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 w kwestii dech na podłodze. na tegorocznej Budmie prezentowano dechy drewniane specjalnie przygotowane na ogrzewanie podłogowe (i to również elektryczne!). Długość najdłuższego elementu to 6 m! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.03.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 a nie kojarzysz producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.03.2011 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Ja kojarzę, choć nie wiem czy mówimy o tym samym. Firma Marchewka ma takie deski w ofercie - we wszystkich gatunkach. Jest to deska ze specjalnie nawiercanymi otworami w spodniej warstwie. Dopłata do 1m/kw wynosi 85 zł netto. Jest też deska z wypełnieniem masą aluminiową w cenie + 130 zl netto do 1m/kw. Ta deska podobno posiada bardzo dobry współczynnik przenikalności cieplnej. Dysponuję nawet wynikami badań dowodzącymi, że ten współczynnik rzeczywiście wysoki, ale czuję tu lekką PRowską ściemę Przez moment się zastanawiałam nad tym rozwiązaniem, ale odpadło ze względu na a) koszt b) ostatecznie małą powierzchnię w drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.03.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Nas wczoraj instalator CO zmartwił że przy deskach na podłogówce dostaniemy warunek gwarancji na podłogę, mówiący że temperatura podłogówki nie może przekroczyć 26 stopni.I w tej sytuacji podłogówka to może być za mało na ogrzanie 3 sypialni na poddaszu i być może trzeba będzie zrobić ogrzewanie ścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.03.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Anula - jak znajdziesz hydraulika to podziel się namiarami.Ja dzwoniłem do kilku polecanych na forum, ale żaden nie wzbudził we mnie sympatii - na hasło o robieniu jakiegoś choćby szkicu instalacji CWU słyszałem teksty w stylu 'Panie, ja to sobie policzę na kartce i zrobimy tak żeby było dobrze'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 18.03.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 z rozpędu wpisałam się w dzienniku:oops: przepraszam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.03.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 anula - w deskach od dołu były rzeczywiście nawiercone otworki wypełnione betonem lub czymś takim. Na elektrycznej podłogówce temp lokalnie jest wyższa niż na wodnych, a gwarantowali że się nie rozeschnie.Mówiąc szczerze, niespecjalnie się interesowałam, zanotowałam w pamięci jako ciekawostkę. No i macałam testową podłogę, gdzie pół było obłożone drewnem a pół kafelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.03.2011 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 oldzia, witam i dziękuję Plytki (croco i peau) http://www.rex-cerart.it/it/prodc-72-1.asp nie wiem ile kosztują w PL i gdzie można kupić, bo zamawiać będę (jeśli w ogóle) we Włoszech. A wpis z Dziennika możesz wykasować, jeśli chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 18.03.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 oldzia, witam i dziękuję Plytki (croco i peau) http://www.rex-cerart.it/it/prodc-72-1.asp nie wiem ile kosztują w PL i gdzie można kupić, bo zamawiać będę (jeśli w ogóle) we Włoszech. A wpis z Dziennika możesz wykasować, jeśli chcesz. już skasowane;) dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.03.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Anula sorry za obsuwę w odpowiedzi. Mam nadzieję, że pomogłam nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 18.03.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Anula, ja mam zapisanych kilka namiarów na hydraulików, polecanych na forum, ale żadnego sama nie sprawdzałam.Oto lista:- Napisał aniawmuratorze Mogę polecić mojegoRobi też rekuperację , solary i odkurzacze centralne p. Mirek 504 186 567 - Pan słowny, pracowity i szybki. Piotr Koźbiał 500 117 069 (emilus1) - p. Grześ 500 241 046 - trochę wolno ale za to bardzo dokładnie i zawsze konsultuje wszystko z inwestorem (tomanio) - Hydraulik - Jacek, 503 084 381 (Idylla Ramotki) - 503 084 381 p. Jacek Gmurek (gaweł, Darcy) - P. Maciej Tomaszewski 502 286 264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 21.03.2011 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Anula, jakie będą te ''nietypowe rynny''? Pochwal się, co wymysliłaś. Mnie podobają się te o przkroju kwadratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.03.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Anula - jak znajdziesz hydraulika to podziel się namiarami. Ja dzwoniłem do kilku polecanych na forum, ale żaden nie wzbudził we mnie sympatii - na hasło o robieniu jakiegoś choćby szkicu instalacji CWU słyszałem teksty w stylu 'Panie, ja to sobie policzę na kartce i zrobimy tak żeby było dobrze'... Nie rozumiem... Nie hydraulik jest od projektu branżowego, tylko architekt. Cześć Anulko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts