Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdybym pracowała, nie byłoby szans na to, aby tak skrupulatnie zajmować się budową. Spędzam mnóstwo czasu na szukaniu informacji, rozmowach z wykonawcami, wyszukiwaniu produktów w okazyjnych cenach. To zajęcie na cały etat.

wierz mi że jak nie ma wyjścia to jakoś się i pracę upchnie - u nas była ta sama sytuacja z tym że ja nie poszłam na wychowawczy tylko musiałam podzielić swój czas na prace budowe i niemowle. przy tym luby zaangażowanie w budowe miał na poziomie zera. po wszystkim byłam tak padnięta że chyba jeszcze do dzisiaj nie wypoczęłam.

ale budowania na odległość nie zazdroszcze.

Pewnie się da, my kobiety tak już mamy, że nawet rzeczy niemożliwe stają się możliwe... Ale ja nie cierpię robić coś na pół gwizdka, a mamą dwójki <3 na 100%, budowniczym na 100% i pracownikiem na 100% nie da się, coś by baaardzo ucierpiało ;)

mayland, nie kumam (albo mam inną stronę) - nie widzę tego! A Twój link mi się nie otwiera:(

Edytowane przez anula05

Ja kojarzę, choć nie wiem czy mówimy o tym samym.

Firma Marchewka ma takie deski w ofercie - we wszystkich gatunkach. Jest to deska ze specjalnie nawiercanymi otworami w spodniej warstwie. Dopłata do 1m/kw wynosi 85 zł netto. Jest też deska z wypełnieniem masą aluminiową w cenie + 130 zl netto do 1m/kw. Ta deska podobno posiada bardzo dobry współczynnik przenikalności cieplnej. Dysponuję nawet wynikami badań dowodzącymi, że ten współczynnik rzeczywiście wysoki, ale czuję tu lekką PRowską ściemę:)

Przez moment się zastanawiałam nad tym rozwiązaniem, ale odpadło ze względu na a) koszt b) ostatecznie małą powierzchnię w drewnie.

Nas wczoraj instalator CO zmartwił że przy deskach na podłogówce dostaniemy warunek gwarancji na podłogę, mówiący że temperatura podłogówki nie może przekroczyć 26 stopni.

I w tej sytuacji podłogówka to może być za mało na ogrzanie 3 sypialni na poddaszu i być może trzeba będzie zrobić ogrzewanie ścienne.

Anula - jak znajdziesz hydraulika to podziel się namiarami.

Ja dzwoniłem do kilku polecanych na forum, ale żaden nie wzbudził we mnie sympatii - na hasło o robieniu jakiegoś choćby szkicu instalacji CWU słyszałem teksty w stylu 'Panie, ja to sobie policzę na kartce i zrobimy tak żeby było dobrze'...

anula - w deskach od dołu były rzeczywiście nawiercone otworki wypełnione betonem lub czymś takim. Na elektrycznej podłogówce temp lokalnie jest wyższa niż na wodnych, a gwarantowali że się nie rozeschnie.

Mówiąc szczerze, niespecjalnie się interesowałam, zanotowałam w pamięci jako ciekawostkę. No i macałam testową podłogę, gdzie pół było obłożone drewnem a pół kafelkami.

Anula, ja mam zapisanych kilka namiarów na hydraulików, polecanych na forum, ale żadnego sama nie sprawdzałam.

Oto lista:

- Napisał aniawmuratorze

Mogę polecić mojego

Robi też rekuperację , solary i odkurzacze centralne

p. Mirek 504 186 567

- Pan słowny, pracowity i szybki. Piotr Koźbiał 500 117 069 (emilus1)

- p. Grześ 500 241 046 - trochę wolno ale za to bardzo dokładnie i zawsze konsultuje wszystko z inwestorem (tomanio)

- Hydraulik - Jacek, 503 084 381 (Idylla Ramotki)

- 503 084 381 p. Jacek Gmurek (gaweł, Darcy)

- P. Maciej Tomaszewski 502 286 264

Anula - jak znajdziesz hydraulika to podziel się namiarami.

Ja dzwoniłem do kilku polecanych na forum, ale żaden nie wzbudził we mnie sympatii - na hasło o robieniu jakiegoś choćby szkicu instalacji CWU słyszałem teksty w stylu 'Panie, ja to sobie policzę na kartce i zrobimy tak żeby było dobrze'...

Nie rozumiem... Nie hydraulik jest od projektu branżowego, tylko architekt.:rolleyes:

Cześć Anulko.:D