barbara0215 07.07.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 witam! proszę wszystkich doświadczonych w kwestiach ogrodniczych o pomoc.W granice mojej działki wbudowany jest sąsiad-niestety nie tylko domem ale również urokliwym rzędem komórek i wszelkiej maści składzików.Mój problem jest prosty(ale ze względu na mizerne doświadczenie mnie przerasta):co posadzić i w jakiej odległości od sąsiada,żeby nie oglądać tych dekoracji?czy jest coś co rośnie w miarę szybko i wysoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 07.07.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 witam! proszę wszystkich doświadczonych w kwestiach ogrodniczych o pomoc.W granice mojej działki wbudowany jest sąsiad-niestety nie tylko domem ale również urokliwym rzędem komórek i wszelkiej maści składzików.Mój problem jest prosty(ale ze względu na mizerne doświadczenie mnie przerasta):co posadzić i w jakiej odległości od sąsiada,żeby nie oglądać tych dekoracji?czy jest coś co rośnie w miarę szybko i wysoko? Posadź koło siebie wysokie tuje lub cisy i zapomnij o widoku na komórki sąsiada. Można kupić drzewka nawet mające 1,5 - 2 metry wysokości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.07.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jak ma być zielone cały rok, to raczej silnie rosnące żywotniki Brabant, Aurescens.Można też postawić trejaż obsadzony pnączami - winobluszcz, winorośl japońska, rdest auberta - ale gubią liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 08.07.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 łądna rameczka na scianach i bluszcz całoroczno zielony szybko rosnie i ładnie wyglada a jak odległośc spora to smiałó tuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbara0215 08.07.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 myślałam o takim rozwiązaniu ale jego koszty są dość wysokie uwzględniając wielkość drzewek i ich ilość(mam do obsadzenia ponad 60 metrów),może są jakieś inne opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 08.07.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Najtaniej i najszybciej będą pnącza,ale musisz zrobić dla nich podpory, żeby było jak najtaniej to pomyśl po prostu o siatce ( pozostaje tylko kwestia montażu). Jeżeli nie sitka to polecam drewniane panele lub trejaże http://www.leroymerlin.pl/produkty/ploty-i-panele-oslonowe,1103288806.html Możesz wtedy zrezygnować z pnączy lub pomieszać panele z trejażami i co jakiś czas posadzić ładne pnącze np.clematis 'Bill MacKenzie' (silnie i obficie kwitnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.07.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 w tym roku posadziliśmy rdest. Rośnie jak wariat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Hehe, faktycznie to jakiś szaleniec - podobno rośnie nawet 8 metrów na rok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts