Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto z Was ma białą elewację?

Recommended Posts

Biała elewacja ścian, a w zasadzie stosowanie pastelowych kolorów wygląda efektownie i miło dla oka. Do czasu, kiedy nie będzie padał deszcz i nie zabrudzi się.

Najgorzej jest z lejącą się wodą po runnie, która zostawia osad.

Najlepiej wybrać jakiś maskujący kolor. Ja np. chciałbym zobaczyć kiedyś dom w w fakturze moro.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chociaż z drugiej strony nie wróży to dobrze Twoim dobrym stosunko sąsiedzkim. Może spróbuj z nim delikatnie pogadać.

Może jestem uprzedzony, ale nie sądzę, żeby z takimi było łatwo się dogadać. Ale fakt, warto spróbować, bo niby z jednej strony po co sie, za przeproszeniem, matołem przejmować, a z drugiej lepiej nie kłócić się z najbliższym otoczeniem.

• 2 weeks później...
Witam,

zastanawiam się na typową białą elewacja, no i coś mi się wydaje że będzie ,,biła po oczach''. Ktoś z Was ma białą elewację na piętrowym budynku? Jak to wygląda? Pewnie większość z Was przełamywała biały wybierając biało-szary, czy biały z dodatkiem brązu.

Byłbym wdzięczny jakby ktoś rzucił przykładową elewację np. 100A z webbera i dorzucił kilka słów przemyśleń.

Pozdrawiam.

Tu mam ciekawy domek z mojej realizacji tegorocznej.

http://www.alleremont.pl/images/stories/foto/domy/b/3.JPG

http://www.alleremont.pl/images/stories/foto/domy/b/8.JPG

pozdrawiam

*Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i wykorzystywanie zdjęć bez zgody autora zabronione.

• 10 months później...
Bardzo ładne są te zestawienia białej elewacji z drewnem. Też tak mam w projekcie na piętrze, a na parterze szary tynk + trochę kamienia. Ponawiam pytanie o technologię wykonania takich wstawek, zwłaszcza zlicowanych - czy ocieplenie jest wykonane całe metodą lekką-mokrą, czy suchą (na konstrukcji drewnianej)? A może to jakieś połączenie? Deski chyba trzeba do czegoś przykręcić... Planuję ocieplić dom wełną mineralną.

Ja też mam białą elewację:) Lubię jak coś jest jasne, czyste,estetyczne, zresztą opatrzyły mi się żółtawe domki choćby nie wiem jak piękny odcień by to był...

Co do utrzymania w czystości: na razie jest ok, no, może poza tym,że muchy uwielbiają siedzieć na mojej białej elewacji ale cóż-uroki wsi;)

Domek jeszcze nie wykończony(brakuje elementów z kamienia i takich tam drobiazgów)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5aaa67f0200517e.html

• 3 years później...
Zastanawiam sie nad biała elewacje kto ma ? Polecacie ?

lullaby zapytaj albo cormac.... albo moze lepiej nie :) no i zdjecia w watku o elewacjach przejrzyj... sporo bialych jest

• 5 years później...