Kornacki 08.12.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Biała elewacja ścian, a w zasadzie stosowanie pastelowych kolorów wygląda efektownie i miło dla oka. Do czasu, kiedy nie będzie padał deszcz i nie zabrudzi się.Najgorzej jest z lejącą się wodą po runnie, która zostawia osad.Najlepiej wybrać jakiś maskujący kolor. Ja np. chciałbym zobaczyć kiedyś dom w w fakturze moro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 09.12.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Dokładnie, ale w szczególności to mam na myśli mojego sąsiada, który pali sama nie wiem czym i chyba nie chcę wiedzieć, wrrr. W każdym bądź razie częstuje całą okolicę totalną tablicą Mendelejewa. Ja osobiście bym to komuś zgłosił i niech go utemperują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 09.12.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Najgorzej jest z lejącą się wodą po runnie, która zostawia osad. Rynna zostawia osad jak w niej leci woda? Jakaś zupełna dziwota. Jak to się niby dzieje? Chyba, że rynna jest jakaś gliniana albo z bibuły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 11.12.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 basia228 - tak jak napisał kuba dąb musisz to zgłosić gdzieś. Tak nie można. Chociaż z drugiej strony nie wróży to dobrze Twoim dobrym stosunko sąsiedzkim. Może spróbuj z nim delikatnie pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 13.12.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Chociaż z drugiej strony nie wróży to dobrze Twoim dobrym stosunko sąsiedzkim. Może spróbuj z nim delikatnie pogadać. Może jestem uprzedzony, ale nie sądzę, żeby z takimi było łatwo się dogadać. Ale fakt, warto spróbować, bo niby z jednej strony po co sie, za przeproszeniem, matołem przejmować, a z drugiej lepiej nie kłócić się z najbliższym otoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk.alleremont.pl 23.12.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Witam, zastanawiam się na typową białą elewacja, no i coś mi się wydaje że będzie ,,biła po oczach''. Ktoś z Was ma białą elewację na piętrowym budynku? Jak to wygląda? Pewnie większość z Was przełamywała biały wybierając biało-szary, czy biały z dodatkiem brązu. Byłbym wdzięczny jakby ktoś rzucił przykładową elewację np. 100A z webbera i dorzucił kilka słów przemyśleń. Pozdrawiam. Tu mam ciekawy domek z mojej realizacji tegorocznej. http://www.alleremont.pl/images/stories/foto/domy/b/3.JPG http://www.alleremont.pl/images/stories/foto/domy/b/8.JPG pozdrawiam *Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i wykorzystywanie zdjęć bez zgody autora zabronione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pixie 20.11.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Bardzo ładne są te zestawienia białej elewacji z drewnem. Też tak mam w projekcie na piętrze, a na parterze szary tynk + trochę kamienia. Ponawiam pytanie o technologię wykonania takich wstawek, zwłaszcza zlicowanych - czy ocieplenie jest wykonane całe metodą lekką-mokrą, czy suchą (na konstrukcji drewnianej)? A może to jakieś połączenie? Deski chyba trzeba do czegoś przykręcić... Planuję ocieplić dom wełną mineralną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna Owca 21.11.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja też mam białą elewację Lubię jak coś jest jasne, czyste,estetyczne, zresztą opatrzyły mi się żółtawe domki choćby nie wiem jak piękny odcień by to był... Co do utrzymania w czystości: na razie jest ok, no, może poza tym,że muchy uwielbiają siedzieć na mojej białej elewacji ale cóż-uroki wsi;) Domek jeszcze nie wykończony(brakuje elementów z kamienia i takich tam drobiazgów) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5aaa67f0200517e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.11.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Czarna owca, fajnie wyszło. Dach jest brązowy? Elewację na pewno zrobię śmietankowo- lub mleczno-białą, ale dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandra1311 25.02.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Zastanawiam sie nad biała elewacje kto ma ? Polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.02.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Zastanawiam sie nad biała elewacje kto ma ? Polecacie ? lullaby zapytaj albo cormac.... albo moze lepiej nie no i zdjecia w watku o elewacjach przejrzyj... sporo bialych jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 15.08.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Dobrych parę lat minęło odkąd pisano tu o swoich białych elewacjach. Jak po tych kilku(nastu) latach sprawują się takie elewacje? Ja planuję tynk silikonowy biały, baranek 1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts