gixxxar 14.07.2010 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 no umnie to samo bo mam 6 klase ziemi,i popalilo juz rawie 50% ,a studni brak a wodociagi to wiadomo koszty,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 zasadniczo, gdyby to był reprezentacyjny trawnik, to należałoby go założyć od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 14.07.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 zasadniczo, gdyby to był reprezentacyjny trawnik, to należałoby go założyć od nowa. No dobra , reprezentacyjny nie jest , ale czy da się go jakoś uratować żeby był przynajmniej zielony ? nie wiem jakieś środki , nawozy itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 14.07.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A kiedy ostatni raz nawoziłeś bo przy sypkich nawozach nawożenie należy stosować co 3-4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 14.07.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A kiedy ostatni raz nawoziłeś bo przy sypkich nawozach nawożenie należy stosować co 3-4 tygodnie Czemu na nawozach jest informacja zeby nie nawozic przy silnym sloncu? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 14.07.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A może coś konkretnego bo wręcz przeciwnie lepiej nawozić w ciągu dnia niż wieczorem lub rano gdy trawa jest już wilgotna ja widziałem informację żeby nie przechowywać na słońcu ale oczywiście nie wiem wszystkiego i mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 14.07.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) Kurcze ja swoją trawę podlewam i koszę dość regularnie jak jestem na działce, ale w taki upał zastanawiam się nad sensem regularnego koszenia. Może lepiej żeby podrosła i miała cień, wtedy będzie mniej ją paliło ? Może kosić jak te upały przejdą i zmieni się temperatura lub najdzie chmur. Trawa była siana pod koniec kwietnia... http://lh4.ggpht.com/_Ep2vEefRrRU/TDeUAdjLfdI/AAAAAAAAFQM/-DJYlRmmQ1w/s1024/P1010016.JPG Edytowane 14 Lipca 2010 przez m4rsh4ll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yurec 14.07.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A pisałem i mówiłem PODLEWAĆ RANO a nie wieczorem. w takie skwary warto schłodzić w południe, a gdzie nawożenie letnie? w czerwcu powinno być.Wiosenny nawóz został wypłukany nieważne jaki w tym roku KAŻDY.PODLEWAĆ RANO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.07.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Yurec, witaj nasz Forumowy specjalisto od traw ! Pozdrowienia z Wodzisławia. :) Ok, ja za 2 tygodnie się wprowadzam więc daję słowo że będę PODLEWAĆ RANO. Teraz podlewałam wieczorami z racji... odległości. I od razu pytanie, które gnębi nas wszystkich - czy taki wypalony trawnik da się jakoś odratować ? Jeśli tak, to jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 14.07.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A pisałem i mówiłem PODLEWAĆ RANO a nie wieczorem. w takie skwary warto schłodzić w południe, a gdzie nawożenie letnie? w czerwcu powinno być. Wiosenny nawóz został wypłukany nieważne jaki w tym roku KAŻDY. PODLEWAĆ RANO. To raczej nie jest lekarstwo na problemy trawnikowe ja mam podlewaną trawę o 22 i jedna sekcja załącza się o 24 co drugi dzień i nie zauważyłem żadnych negatywnych zmian zdecydowanie stawiam na brak nawozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.07.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 pawelurp a dokarmiasz tę trawę, czy tylko podlewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Podlewać, podlewać i podlewać. Nie ma sensu nawożenie, jesli trawa nie będzie miała regularnego podlewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 14.07.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 niewiem czy to pytanie do mnie,ja sypałem azofroska w kwietniu ale po deszczach chyba nic nie dało, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yurec 14.07.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Mówiłem i pisałem też, że jak niema innego wyjścia podlewać póżnym wieczorem jak ziemia ostygnie, czyli 22-24 przejdzie.Swoją drogą w jakim celu masz tak dziwacznie ustawiony system - to bez sensu, ale i tak lepiej niż wczesnym wieczorem.No i oczywiście letnia odżywka. Tam gdzie ziemia żyzna jest i w miarę przepuszczalna łatwiej jest utrzymać trawnik.Gdzie glina, ił lub piach należy ściślej przestrzegać zasad. ps.witaj Aga witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 14.07.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 niewiem czy to pytanie do mnie,ja sypałem azofroska w kwietniu ale po deszczach chyba nic nie dało, Od tego czasu powinieneś jeszcze przynajmniej dwa razy sypnąć nawozu tylko kup jakiś do trawy, azofoska jest dość droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.07.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Podlewać, podlewać i podlewać. Nie ma sensu nawożenie, jesli trawa nie będzie miała regularnego podlewania. No wiesz, ale nie ma sensu podlewać jak trawka głodna. nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 14.07.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 ten temat zaczyna być gorętszy niż temperatura na zewnątzr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yurec 14.07.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Aga, będę w twojej okolicy w najbliższym czasie kilka razy, zobaczę co trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.07.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 ten temat zaczyna być gorętszy niż temperatura na zewnątzr Wypaliło mi zupełnie trawę na szczycie skarpy dookoła domu - wystarczyło kilka dni jak mnie nie było w domu i nikt nie podlewał trawy - upały u nas na połedniu 33 stopnie i zero deszczu ... Od trzech dni podlewam codziennie siano które kiedyś było trawą plus sypnąłem na ściernisko kilka garści azofoski. Podlewam i obserwuję. Jak trawa wstanie - dam znać. Jak nie - też dam znać - i posieję nową oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 14.07.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 mnie sie wydaje ze z tego siana juz nic niewyrosnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts