Torquemada 14.07.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam. Czy ktos moze mi poradzic co zrobic z roslina widoczna na zdjeciach? Czy z tym nalezy zyc jak z kredytem? Starane srednio pomaga a raczej wcale... Dziekuje z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 14.07.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 i nie pomoże ponieważ są to kwiaty trawy wygląda mi na jakąś wiechlinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 14.07.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Co ty od nich chcesz - piękne roślinki. Widziałem już śliczne domki z trawnikami jak dywany - takie śliczne aż męczące. Ja u siebie bedę chciał zachować trochę naturalnej dzikości zieleni. Nie wiem na ile się da (i na ile mi żona pozwoli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 14.07.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 mnie to sie podoba troche natury zawsze nie zawiele, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yurec 14.07.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 To chyba wiechlina roczna, trudno się pozbyć. Należy unikać częstego płytkiego podlewania, systematycznie nawozić, na gęstym trawniku trudniej znajdzie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torquemada 14.07.2010 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Trawnik gesty jak cholera, bez podlewania w te pogode to szlag trafi tez trawe Nie ma nic na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 14.07.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 trawnik trzeba kosic co 1-2 tygodniewtedy tego nie będziepoza tym to nie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 trawnik trzeba kosić zaraz, kiedy przekracza wysokość koszenia (ok 4-5 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torquemada 15.07.2010 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 trawnik trzeba kosic co 1-2 tygodnie To wtedy musialbym chyba kombajnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 15.07.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam. Czy ktos moze mi poradzic co zrobic z roslina widoczna na zdjeciach? Czy z tym nalezy zyc jak z kredytem? Starane srednio pomaga a raczej wcale... Dziekuje z gory. Ta roślina to trawa typ wiechlina - prawdopodobnie znajdowała się w składzie mieszanki, którą kupiono do zasiewu trawnika. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wiechlina Nasiona traw to mieszanki wielu gatunków i odmian (z reguły miesza się 5-10 traw i pakuje do opakowań. Sugeruję częściej kosić, żeby się nie kłosiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torquemada 15.07.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Nie znajdowala sie w mieszance.Pokazala sie dopiero jakis kilka tygodni temu a trawnik jest od zeszlej jesieni.Dodam, ze jestem otoczony przez pola i naokolo tego cholerstwa jest mnostwo.Rozumiem, ze nic sie nie da z tym zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 15.07.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Niektóre odmiany kiełkują nawet po kilku m-cach od zasiewu. Ale myślę, że możesz sprawdzić na etykietce z jakich gatunków składa się zakupiona mieszanka. Z "niechcianą" odmianą trawy na trawniku nie powalczysz łatwo.Pozostaje przywyknąć i kosić. A ja już polubiłem w trawniku i koniczynkę i stokrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 17.07.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Chciałbym mieć takie "problemy", pogratulować, musi spędzać sen z powiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 17.07.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 To wtedy musialbym chyba kombajnem... bez przesady dobrze nawożony i podlewany wystarczy raz w tygodniu może podpowiecie jaką chemie zastoswac żeby zlikwidowac perz a trawa została/kostrzewa/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 17.07.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Nie ma aż tak inteligentnych środków które zwalczają wybiórczo poszczególne chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torquemada 17.07.2010 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 bez przesady dobrze nawożony i podlewany wystarczy raz w tygodniu Wystarczy.Nawiazywalem do koszenia co 2 tygodnie,Przy dobrej dawce azotu (saletry) i odpowiednich warunkach czasami nawet 2 razy w tygodniu. Zalezy kto czego oczekuje. Mi zalezy na kolorze i bujnosci. Wiec 2 razy w tygodniu relaks z piwem i mp3 jest git Chciałbym mieć takie "problemy", pogratulować, musi spędzać sen z powiek Widocznie jestem szczesliwym czlowiekiem. Bez urazy ale postawilem jasne pytanie. Czy da sie zwalczyc dana rosline. Dostalem 2-3 konkretne odpowiedzi. Reszta postow w stylu "naturalne jest piekne" tudziez "trawniki jak dywany az mdli" sa za przeproszeniem o kant dupy rozbic. Nie pytalem czy sie podoba tylko czy da sie zwalczyc. Za posty w temacie dziekuje, inne uwazam za wykle nabijanie licznika tudziez brak czasu na bardziej pozyteczne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts