Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZGŁOSZONE PROBLEMY do rozwiązania / naprawy

ponury63

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ograniczenie rozdzielczości do 500px jest bardzo dobrym pomysłem oczywiście pod warunkiem że można kliknąć na fotkę i zobaczyć ją w pełnej rozdzielczość.

Forum jest darmowe ale przecież zarabia na reklamach i płatnych profilach więc nie jest to instytucja charytatywna !!

Ostatni już mój post w "obronie Redakcji" ;)

Może nie 500, ale obcięcie do rozmiaru, który umożliwi zmieszczenie się na 1024 pix, po uwzględnieniu "boczków" i nie ma zmiłuj się. Jak ktoś chce się pochwalić, to nawet Fotosik czy Rapidshare umożliwiają wklejanie klikalnych miniatur.

Oczywiście, że nie jest darmowe - nikt by nie dokładał do interesu - ale wymaga ten kto płaci, a my nie płacimy (pominąwszy tych o płatnych profilach). Mając coś darmowego nie wypada pyszczyć. Na wpadce Reakcja traci kasę za odsłony, a dodatkowo płacący mogą ją ścigać za niewywiązanie się z umowy. Wielu ludziom wydaje się, że "mi się należy" i do tego piłem. Netbet się wkurzył, ale fajnie że mu przeszło. EOT jak dla mnie, bo to wątek do zgłaszania problemów :rolleyes:

Ostatni już mój post w "obronie Redakcji" ;)

Może nie 500, ale obcięcie do rozmiaru, który umożliwi zmieszczenie się na 1024 pix, po uwzględnieniu "boczków" i nie ma zmiłuj się. Jak ktoś chce się pochwalić, to nawet Fotosik czy Rapidshare umożliwiają wklejanie klikalnych miniatur.

Oczywiście, że nie jest darmowe - nikt by nie dokładał do interesu - ale wymaga ten kto płaci, a my nie płacimy (pominąwszy tych o płatnych profilach). Mając coś darmowego nie wypada pyszczyć. Na wpadce Reakcja traci kasę za odsłony, a dodatkowo płacący mogą ją ścigać za niewywiązanie się z umowy. Wielu ludziom wydaje się, że "mi się należy" i do tego piłem. Netbet się wkurzył, ale fajnie że mu przeszło. EOT jak dla mnie, bo to wątek do zgłaszania problemów :rolleyes:

Pośrednio to my płacimy ponieważ oglądami i klikamy w reklamy.

Zgłaszam kolejny problem. Pojawiły mi się narzędzia moderacji (wybrano mnie moderatorem Grupy Wrocławskiej) i sprawdziłem je. Napisałem post, żeby go skasować i efekt jest taki:

1. Wysłałem zgłoszenie do moderacji. Nie dostałem go. Czy ono idzie do jakiegoś całoforumowego moderatora?

2. Post skasowałem bez problemu. Sęk w tym, że na tejże stronie, narzędzia do moderacji zniknęły. Zarówno te u góry strony ("Zaznaczanie wiadomości"), jak i na dole ("Moderacja"). Na innych stronach dalej są.

Co do ograniczenia szerokości obrazków, to raz, że jest to 560 pikseli nie 500, a dwa, że ta max. szerokość jest stale zmieniana. Dwa lata temu można było walić na forum dowolne obrazki. Później zostało to ograniczone do jakichś 770 pikseli. Więc część ludzisk, chcąc mieć niepoobcinane obrazki zmieniała ich rozmiar, tak aby mieściły się w całości. Tylko, że teraz ta max. szerokość znów została zmieniona i to co się kiedyś mieściło, znów się nie mieści... :mad: W du z taką robotą...

Halo, panowie administratorzy, potrzebuję pomocy! Nie mam widocznych emotikonów przy udzielaniu odpowiedzi, więc nie mogą z nich korzystać! Emotikonów nie ma chociaż w uprawnieniach jest zaznaczone, że są aktywne. Poniżej zdjęcie przekopiowane z wątku "Jak to zrobić...na nowym Forum" (problem utknął w martwym punkcie). Żeby nie było - TO NIE JEST MÓJ WIDOK! tylko forumowicza, który próbował mi pomóc. Ja nie mam owej żółtej gęby, piąta ikonka od lewej. Łącznie mam 9 ikonek a tutaj jest 10. Dodam, że użytkuję przeglądarkę Mozilla Firefox, może tutaj tkwi przyczyna?

http://img813.imageshack.us/img813/8638/stronaz.jpg

• 2 weeks później...
Czy tylko u mnie są takie problemy z forum? Toż nie da się normalnie korzystać. Admini, proszę o poprawienie tego, szczególnie subskrypcji dla wątków z grup budujących.

Czy ktoś mi pomoże? W dalszym ciągu nie działają mi subskrypcje grup budujących. Rezygnowałem z subskrypcji, ponownie subskrybowałem, przelogowywałem się - nie pomogło.

Halo, panowie administratorzy, potrzebuję pomocy! Nie mam widocznych emotikonów przy udzielaniu odpowiedzi, więc nie mogą z nich korzystać! Emotikonów nie ma chociaż w uprawnieniach jest zaznaczone, że są aktywne. Poniżej zdjęcie przekopiowane z wątku "Jak to zrobić...na nowym Forum" (problem utknął w martwym punkcie). Żeby nie było - TO NIE JEST MÓJ WIDOK! tylko forumowicza, który próbował mi pomóc. Ja nie mam owej żółtej gęby, piąta ikonka od lewej. Łącznie mam 9 ikonek a tutaj jest 10. Dodam, że użytkuję przeglądarkę Mozilla Firefox, może tutaj tkwi przyczyna?

http://img813.imageshack.us/img813/8638/stronaz.jpg

Witam, mam ten sam problem, czy ktos wie co mozna zrobic ?

Czy ktoś mi pomoże? W dalszym ciągu nie działają mi subskrypcje grup budujących. Rezygnowałem z subskrypcji, ponownie subskrybowałem, przelogowywałem się - nie pomogło.

Już pięć razy to zgłaszałem, ale widać to jakaś kosmiczna technologia, nie do zrobienia w naszej galaktyce.