Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZGŁOSZONE PROBLEMY do rozwiązania / naprawy

ponury63

Recommended Posts

Nie, mamy taką samą pojemność skrzynek jak inni :)

To jak mam się 'skontakcić' ??

Dlaczego w "Subskrybowane dyskusje grup budujących:"

Wyświetla mi się data 1 postu zamiast ostatniego? A nick jest z ostatniego.

Bo w "Nowe subskrybowane tematy:"

Jest dobrze!

Edytowane przez fenix2

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ludzie-moze ktos mi powiedziec o co biega? Chcialem stworzyc dziennik budowy bądź dodac jakies wpisy. Klikam w "moj dziennik budowy" po czym pojawia mi sie okno :'Witryna http://betaforum.muratordom.pl żąda podania nazwy użytkownika i hasła. Komunikat witryny: "Podaj haslo:"'

A wiec wpisuje login i haslo na forum, a on dalej mnie pyta o to samo. ???....:/

Uwaga do administratorów forum.

Osadzenie w poście filmiku z YouTube pokazuje go w zbyt szerokim oknie! Jakiś czas temu ograniczyliście szerokość kolumny wpisów do ok. 560 pikseli, a okno z filmem na FM zajmuje jakieś 700 i jest po wyświetleniu postu obcinane!

Bądźcie wreszcie tak dobrzy i zmieńcie parametry width i height dla tagu [Video], tak aby całe okienko mieściło się w poście. No albo kurcze zdefiniujcie dla zaawansowanych forumowiczów w

Admin CP -> Custom BB Codes -> Add New BB Code

nowy tag YouTube z odpowiednio dopasowanym do FM polem "Replacement".

Jeśli podobny problem (nie testowałem) występuje z innymi źródłami filmów (Vimeo, Metacafe, ...), dopasujcie je również!

Edytowane przez Jarek EM08

No i komu ku%^@ znowu przeszkadzało, że w w dziale grup budujących można było używać BB-kodów font, size, list i podobnych, a teraz już nie????

BB code size is not allowed.
   BB code list is not allowed.
   BB code font is not allowed.

http://forum.muratordom.pl/image.php?u=68196&dateline=2010 :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Kto, kiedy i po co to zmienił? Było to działanie zamierzone, czy te wasze grzebki, których zatrudniliście do psucia forum znów coś popsuły?

http://forum.muratordom.pl/image.php?u=68196&dateline=2010 :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Edytowane przez Jarek EM08

A może Ci muratorowo-forumowi "fahofcy" zainstalowaliby jego nowszą wersję. FM pracuje cały czas na wersji 4.0.2 a dostępne są wersje > 4.1 naprawiające wiele błędów czy problemów. Tylko się tak zastanawiam czy oni to ogarną tak, aby forumowiczów nie ogarnął kolejny atak furii i kurwicy...

A może Ci muratorowo-forumowi "fahofcy" zainstalowaliby jego nowszą wersję. FM pracuje cały czas na wersji 4.0.2 a dostępne są wersje > 4.1 naprawiające wiele błędów czy problemów. Tylko się tak zastanawiam czy oni to ogarną tak, aby forumowiczów nie ogarnął kolejny atak furii i kurwicy...

Daj Ty spokój, bo jak jeszcze coś ulepszą, to się już w ogóle tu nie pozbieramy :mad:

Wiesz, że nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej :(

Daj Ty spokój, bo jak jeszcze coś ulepszą, to się już w ogóle tu nie pozbieramy :mad:

Wiesz, że nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej :(

A bo ja jestem zdania, że tych grzebków trzeba gnać, dusić, molestować i wytykać wszystkie błędy i niedoskonałości FM :mad: Ja rozumiem występowanie problemów bezpośrednio po wprowadzeniu nowej wersji w zeszłym roku. Ale już minął prawie rok, a to forum działa jakby osobą za nie odpowiedzialną była moja teściowa... :p

:bye:

A bo ja jestem zdania, że tych grzebków trzeba gnać, dusić, molestować i wytykać wszystkie błędy i niedoskonałości FM :mad: Ja rozumiem występowanie problemów bezpośrednio po wprowadzeniu nowej wersji w zeszłym roku. Ale już minął prawie rok, a to forum działa jakby osobą za nie odpowiedzialną była moja teściowa... :p

Może na wszelki wypadek sprawdź czym się zajmuje Twoja Teściowa :lol2:

Dlaczego w "Subskrybowane dyskusje grup budujących:"

Wyświetla mi się data pierwszego postu zamiast ostatniego? A nick jest z ostatniego postu?

Bo w "Nowe subskrybowane tematy:" jest dobrze, czyli data i nick ostatniego postu!

Kiedy będzie można napisać do Pana Admina bo ma przepełnioną skrzynkę od około 2 tyg. nic nie można wysłać do Niego?

No dobra... Przyznaję... Mam kolejny problem z tym forum...

Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego na grupach budujących strony są dzielone po 20 postów, chociaż w preferencjach mam ustawione 40? I dlaczego z preferencji zniknął podział co 60 postów? Macie w Muratorze jakieś problemy z wydajnością serwera, że wprowadzacie takie "udogodnienia"?

• 3 weeks później...
Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego na grupach budujących strony są dzielone po 20 postów, chociaż w preferencjach mam ustawione 40? I dlaczego z preferencji zniknął podział co 60 postów? Macie w Muratorze jakieś problemy z wydajnością serwera, że wprowadzacie takie "udogodnienia"?

Dawno już to zauważyłem i zrobiłem sobie workaround'a - mam zakładkę z linkiem do swojej grupy, gdzie w linii adresu zaszyłem sobie "50". Jest to maksymalna akceptowalna liczba. Jeżeli da się cokolwiek innego, to bierze defaultowe 20.

Co do wydajności, to muszę przyznać, że ze stron na które wchodzę Google i Murator są najszybsze. Problem widzę raczej w tym, że rozczłonkowano Forum od Grup Budujących. Być może jest to preludium do jakichś dalszych zmian w przyszłości. W każdym razie zachowania są różne, co świadczyłoby albo o dwóch różnych konfiguracjach, albo o dwóch różnych instancjach. Tak czy owak - synchronizacja między nimi nawala.

No ale co mi tam :)

Dawno już to zauważyłem i zrobiłem sobie workaround'a - mam zakładkę z linkiem do swojej grupy, gdzie w linii adresu zaszyłem sobie "50". Jest to maksymalna akceptowalna liczba.

Tak. Znam ten patent i dokładnie tak samo go stosuję. Ale co z tego, jak na swoją grupę wchodzę za zwyczaj przez link z e-maila z powiadomieniem o nowym poście. I wtedy oczywiście otwiera się grupa dzielona po 20 postów, co mi trochę przeszkadza... :(