Gosiek33 11.07.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Chcę usunąć tylko wybrane wiadomość ze skrzynki, ale albo muszę każdy otworzyć, zjechać na dół, odfajkować, że chcę usunąć i dopiero kliknąć usuń Albo wszystko - ale ja nie chcę w s z y s t k o, ja chcę tylko wybrane ale nie na piechotę Jak to zrobić? Odfajkowanie obok postów nic nie daje bo brak funkcji - usuń wybrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.07.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Co się dzieje z tym nowym edytorem? Niby wypasiony, ale momentami nie da się nic napisać, czy ustawić kursor. O innych dysfunkcjach nawet nie chce mi się pisać, bo ciągle coś nowego wyłazi. Jak mam wysłać post albo prywatną wiadomość, to mnie osłabia. Nie trzeba się spieszyć i poczekać aż raczy się ustawić albo jeszcze raz dodawać początek a ja myślałam, że to tylko u mnie :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 11.07.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam serdecznie,założyłam swój wątek "ogród stokrotki..." chyba w nieodpowiednim dziale, czy mogłabym prosić o jego przeniesienie do działu ogrody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 12.07.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Temat został przeniesiony do działu Ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 12.07.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Temat został przeniesiony do działu Ogród. dziękuję bardzo i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 23.08.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) W wersji mobilnej nie da się wklejać zdjęć na forum. Nie ma możliwości edycji postów. Nie ma wyboru między wersją klasyczną, a nie dopracowaną mobilną. Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.08.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 No i oczywiście posty wszystkich członków, którzy się tam udzielali też zniknęły i mnie np. zostały tylko 32 wpisy - a gdzie reszta ? pewnie nie wiedzą co teraz zrobić.. więc milczą jak zaklęci, jak coś wymyślą, może się odezwą. Mam nadzieję, że nie skasowali tego na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 30.08.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Może ktoś mi powiedzieć czemu nagle część ikon z forum zrobiła się po angielsku? Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez mr6319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 przestaw sobie język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.08.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Może ktoś mi powiedzieć czemu nagle część ikon z forum zrobiła się po angielsku? [ATTACH=CONFIG]133943[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]133944[/ATTACH] To teraz taka uroda od jakiegoś czasu, ponownie musisz wejść w swoje ustawienia i jeszcze raz kliknąć na język polski - wtedy przywraca naszą mowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam serdecznie Mam pytanie - co powinienem zrobić w takim przypadku ? Temat, który prowadziłem od 25.08.2005 roku podpięto do innego starszego tematu z kilkoma wpisami (oczywiście innego założyciela), Jeśli chodzi o dział projekty to w zasadzie moja wina a nie redakcji. Ponieważ co jakiś czas wpadają do działu projektów ludzie szukajacinformacji lub zdjęć konkretnego projektu, namnożyło się po kilkanaście jedno-dwu postowych tematów które dotyczyły tak naprawdę tego samego projektu. Dlatego połączyłam je razem, żeby ludzie nie musieli szukać informacji i nadałam nazwę tematowi taką, która łatwo było znaleźć przez wyszukiwarkę - czyli nazwa projektu w mianowniku + nazwa pracowni skąd projekt pochodzi (wiele pracowni ma projekty o takiej samej nazwie i się początkującym mylą). Nie usuwałam żadnych wpisów, po prostu dodałam te rozproszone do głównego wątku. Na twój wniosek redakcja odszukała najbliższy zpis bezpieczeństwa dla tego tematu i go przywróciła. Widocznie kopia była stara albo miała ograniczoną ilośc zapisu postów. Proces własnej budowy lepiej opisywać we osobistych dziennikach budowy a nie we wątkach ogólnych, informacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Prosze zwrócić uwagę, że tematy w tym dziale teraz mają taki schemat: projekt NAZWA pracownia NAZWA.Dzięki temu łatwo je znaleźć przez wyszuukiwarkę. O Nastce było kilka tematów i je połączyłam, by ułatwić szukanie informacji na jej temat nowym użytkownikom, aby nie musieli szukać informacji w rozproszonych tematach, tylko w jednym miejscu. Jakie ma znaczenie kto zakładał temat? Myślałam, że na forum chodzi o BEZINTERESOWNĄ pomoc i każde ułatwienie znalezienia informacji będzie przydatne forumowiczom. W każdym razie to nie jest wina Redakcji. Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) W tej chwili istnieją, bo administracja przywróciła, to co mogła, do ostatnio zapisanego stanu.Z tego samego powodu wątek przyjął pierwotną nazwę. Podczas łączenia dwóch wątków jest oczywiste, że posty z wątków założonych wcześniej będą przed pózniejszymi. O tym, że tematy zostały poprawione i jak je szukać napisałam temat i przykleiłam na górze działu, właśnie by nie trzeba było denerwować się, że coś zniknęło. Nie bardzo rozumiem, dlaczego nie mozna było pisać z zaangażowaniem dalej w połączonym watku? Tym bardziej, że po połączeniu nic nie zniknęło, wręcz przeciwnie, temat się wzbogacił o doświadczenia osób, które budowały z tego projektu wcześniej. Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 30.08.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Porządkowanie tematów poprzez ich łączenie było błędem. Każdy autor jest przywiązany do swojego tematu - to zrozumiałe. Przepraszamy za zamieszanie i mamy nadzieję, że wszytko szybko wróci do normy. Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 30.08.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Porządkowanie tematów poprzez ich łączenie było błędem. Każdy autor jest przywiązany do swojego tematu - to zrozumiałe. Przepraszamy za zamieszanie i mamy nadzieję, że wszytko szybko wróci do normy. Redakcja Dziękuję za zrozumienie W końcu jakaś rozsądna wypowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 07.09.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Witam Szanowna administrację tego forum Przyłączam się do głosu Pana leszek2307 . Oczywiście rozumiem potrzebę łączenia różnych wątków, jednak uważam że powinno się łączyć wątki krótkie i z krótkim stażem. Jak kolega wspomniał wcześniej, założony przez niego temat ma 7 lat ! Były w nim zbierane przez 7 lat doświadczenia ludzi przy budowaniu Nastki. Nagle ni z gruchy ni z pietruchy po latach kogoś oświeciło, że można to z czymś połączyć. Gratulacje ! Uważam że temat taki jak ten - około 65 stron nie powinien być ot tak łączony. Tak naprawdę był to jedyny konkretny wątek na temat Nastki. Pozostałe o ile były, to były zaledwie max 2 strony. Jeżeli chcieliście zrobić zmianę to wystarczyło na kilka dni zamieścić wpis w "naszym" wątku aby każdy mógł się dowiedzieć o planowanej zmianie. Znacznie by to ułatwiło korzystanie z forum. Jako ciekawostka temat 3 stronicowy: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50903-BUDUJEMY-NASTK%C4%98-VEECH-I-JEGO-KAMANDA od 2007 nie edytowany istnieje sobie radośnie dalej !!! Od dwóch tygodni wysyłam maile do administracji z zapytaniem o ten wątek i otrzymałem info że najpóźniej przywrócicie w środę - mail otrzymałem w poniedziałek 27.08.2012. Do dziś nie przywrócono tematu. Korzystam z różnych forum internetowych i taki przypadek zdarzył mi się pierwszy raz. Jestem bardzo zainteresowany przywróceniem tego tematu. Proszę podać link do tematu gdzie są wszystkie posty zgromadzone przez lata w temacie Pana Leszka. Pod awatarem miałem ponad 50 postów. Po zmianie mam tylko 2 Wyglada na to że wszystko bezpowrotnie poszło "w pyry". Dziękujemy... Edytowane 7 Września 2012 przez cebulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.09.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Gdybym wiedziała że to wam aż tak przeszkadza, tobym ręcznie odłączyła połączone wątki, zanim administracja przywróciła kopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 07.09.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Tylko sęk w tym że nic nie jest przywrócone . A ja w dalszym ciągu pytam który to ten połączony wątek ? Jakoś nie mogę go znaleźć.... Edytowane 7 Września 2012 przez cebulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.09.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Przywrocona (chyba?) została jakaś stara kopia zapasowa tego wątku. Dlatego brakuje tylu postów. Nie wiem czy mozna to cofnąć? Szkoda, ze leszek nie przycisnął trójkąta z wykrzyknikiem (zgłoszenie do moderacji) - wówczas dostałabym powiadomienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Jak napisałam - ja połączyłam posty i wcale się tego nie wypieram. Opisałam również dlaczego to zrobiłam. Jestem społecznym moderatorem (takim samym uzytkownikiem jak PAN) a nie pracownikiem Muratora. Listy pisane do Redakcji nie trafiają do moderatorów. Od tego jest przycisk wykrzyknik w trójkącie, gdzie maile idą wprost do skrzynek pocztowych - mojej i pozostałych moderatorów. Wówczas bym się dowiedziała o problemie. Nie mam pojęcia dlaczego administracja zapytała się moderatorów o ten wątek PO jego "przywróceniu" zamiast przed, gdzie byłoby prosto odłączyć ręcznie wczesniejsze posty i przywrócić tytuł. Ja NICZEGO nie naprawię, bo nie jestem programistą. Rzeczywiście, nie wiem co dokładnie zrobiła Redakcja, mogę sie tylko domyślać, że jest to przywrócenie starej kopii tego wątku. Potrafiłabym "naprawić", gdyby wątek był dokładnie w takiej formie w jakiej go zostawiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts