mariola3108 31.03.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 dziękuję fighter1983, poszperam troszkę ps. dobry rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 03.04.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Szanowny Administratorze !Uprzejmie proszę o wyjaśnienie dlaczego dzisiaj straciłem prawo dostępu do wątku " Instalatorzy pomp ciepła - uwagi - w forum Pompy ciepła "Wyjaśnienie, na czyj wniosek wątek został usunięty !!!!!!!!!Czy dlatego, że opisaliśmy firmę która robiła przekręty ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 04.04.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 adiqq ! Dzięki !Szkoda tylko, że to Ty mnie poinformowałeś, a nie redakcja. Ciekawe dlaczego??? Pewnikiem ... ----- odpowiedz moderowana ----- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.04.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Takie pytanie czy moderatorów nie obowiązuje regulamin forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 feniks - zobacz jak ja podaję tego linka - bez nazwy firmy czy okreslenia czym się zajmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.04.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 feniks - zobacz jak ja podaję tego linka - bez nazwy firmy czy okreslenia czym się zajmuję. Nie podaje nazwy firmy. Jak to nie piszesz czym się zajmujesz jak tytuł brzmi "Projektowanie ogrodów...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 05.04.2013 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Mnie też wymoderowano z linkiem i na dodatek usunięto w zapale banowania moje dane teleadresowe z ogłoszenia:D. Regulamin i jego interpretacja jest dowolna. Zależna od dnia tygodnia, którą nogą moderator wstanie, jaka jest pogoda, menstruacji ..... . Są równi i równiejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.04.2013 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Fenix, może przypomnij, do jakiego ogłoszenia link wymoderowano tobie i jak on wyglądał (tak, podaj go tutaj), inaczej trudno się ustosunkować. Regulamin, tak dla przypomnienia brzmi zaś: 2.4 Zastrzeżenia dodatkowe: [...] b) Nie jest dozwolone zamieszczanie wypowiedzi w blogach i na forum, zdjęć, komentarzy, które: [...] • są reklamami lub promocją działalności gospodarczej własnej lub obcej, [...] c) Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane. I dodatkowo z działu "ogłoszenia drobne" (i tylko tam!): Każdy forumowicz ma prawo do jednego ogłoszenia na dany temat, tam też może aktualizować swoją ofertę. Co do interpretacji regulaminu - najlepiej, niech się wypowie administracja forum (ta prawdziwa, a nie jedynie tytularna), ale dla mnie sprawa jest prosta i dość oczywista i w przypadku Elfir decydowałoby to, czy reklamuje swoje hobby, czy działalność zarobkową przynoszącą dochód. J. Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 05.04.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Cyt. Chętnie pomogę w urządzeniu fragmentu ogrodu, doradzę lub wykonam kompleksowy projekt zagospodarowania ogrodu. Mam wieloletnie doświadczenie w projektowaniu ogrodów przydomowych, zieleni ochronnej, zieleni firmowej. Współpracuję z firmami wykonawczymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.04.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 fenix2: zostan forumowiczem wielkim sercem lub zdobadz podobny tytul na forum i Cie najwidoczniej nie beda wtedy ruszac.... ja zaraz zglosze Twoja kandydature i Greengaza (Centrumgaza) jako kandydatury. Moze zasugerujecie jakie tytuly chcecie miec? moze tedy droga do bycia tym rowniejszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.04.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 @Greengaz - prosiłem o przypomnienie Fenixa, ogłoszenie Elfir znalazłem sam. Dla mnie nie wynika z niego jednoznacznie, czy jest to działalność zarobkowa, ale może niech sama Elfir się wypowie.@Fighter - dla zdobycia tytułu "forumowicz wielki sercem" nie wystarczy kogoś gdzieś "zgłosić", potrzebne jest jeszcze owo wielkie serce. Moje trzy grosze do tematu: wspominałem wyżej, że warto byłoby doprecyzować zasady umieszczania ogłoszeń drobnych. Wspomnę jeszcze raz: ewidentnie potrzebne jest doprecyzowanie, czy jako "ogłoszenie drobne" mogą funkcjonować równolegle wpisy typu "sprzedam szalet, mało używany" i niemal całostronicowe ogłoszenie firmy z linkami do producentów materiałów, moim zdaniem też potrzebne byłoby doprecyzowanie, że ogłoszenia drobne nie mogą dotyczyć działalności gospodarczej. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
specjalnynikt 05.04.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Takie pytanie czy moderatorów nie obowiązuje regulamin forum? Czyli np. taki zapis to nie jest reklama ???Chodzi ci np.o coś w tym stylu? .......Hmm.. U mnie jest to już w projekcie - opis jak sadzić, jak przycinać, jak przygotować glebę, jak podlewać. Poza tym jest stały kontakt poprzez forum lub na prv. W cenie za projekt nie ma jedynie wizualizacji, bo to pracochłonne dla mnie jest........... To jak rozumieć np. zapis.......... robię projekty np. instalacji gazowych np. zresztą bardzo tanio i szybko.Na prv dogramy szczegóły.To jest to według ciebie reklamowanie się czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.04.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Jarek.P wiem ze nie wystarczy... to byla ironia...co do ogloszenia Elfir: nie jest jednoznaczne... moje tez nie bylo jednoznaczne o czym z reszta administracja napisala ze jest to bawienie sie w ciuciubabke, niby ogloszenie, niby nie... czyli tak jak u Elfir, ale moja stopka poszla do moderacji.Ostatnie wydarzenia pokazuja jak bardzo nie panujecie nad tym co tu sie dzieje, regulamin jest niespojny, niejasny i stwarza konflikt z usluga PP. Cierpliwie czekam na regulamin tej uslugi... czekam czekam... do konca roku moze sie doczekam.Poki co coraz wiekszy wstret i odraze mam do tego forum i zachowan ze strony "firm kapitalowo powiazanych" itp. do tego jeszcze obluda .... Moderator z tytualmi powinien chyba swiecic przykladem? Ciekaw jestem ile stopek z adnotacja "tu byla reklama... albo reg. 2.4" usunela sama Elfir ...Drzazge w oku blizniego widzisz, a belki we wlasnym oku nie zauwazasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.04.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) "Jak bardzo nie panujemy" - cóż, jesteśmy tylko ludźmi. Jest nas kilkoro i bynajmniej nie siedzimy po 8 godzin dziennie na trzy zmiany, zajmując się TYLKO moderacją forum, każde z nas robi to dorywczo i na dobrą sprawę grzecznościowo, nie otrzymujemy za tą pracę pensji. Tak więc, jeśli moderacja jest przez to czasami niespójna i nie zawsze wg tych samych kryteriów - no wybacz, ale tak jest, bo... bo tak jest, po prostu. Chcesz by było lepiej? Możesz do nas, "wielmożnych moderatorów" dołączyć, pomóc to forum ogarnąć, jest na tyle duże, że przyda się i twoja pomoc. Co do meritum zaś - naprawdę, rzadko kiedy robimy cokolwiek z własnego widzimisię. Najczęściej schemat jest taki: ktoś, któryś z forumowiczów zauważa wykroczenie przeciwko regulaminowi, zgłasza to do moderacji, a któryś z moderatorów reaguje. Wg takiego właśnie schematu są usuwane i owe stopki, o których piszesz, nie chce mi się szukać zgłoszeń, ale zapewne tak zostały usunięte i wasze. Komiczne przy tym dla mnie, jako moderatora jest to, że bardzo często zgłoszenia takie są wysyłane przez konkurentów z branży - to tak na marginesie dyskusji, dla uświadomienia, że to nie tylko my, źli moderatorzy, ale również Wy sami Co do Elfir zaś - z wyżej cytowanego tekstu wynika, że jej ogłoszenie dotyczy działalności zarobkowej i jako takie powinno być jednak usunięte, znamienne jest jednak to, że jej stopki do moderacji nie zgłosił aż do dzisiaj nikt. Dopiero dziś przyszło zgłoszenie jednego z Was, dotyczące jednak nie samej stopki, a już dyskusji tutaj. Więc, jeśli tak ładnie Biblię cytujesz, to zwróć uwagę także i na ten fakt, że owa "belka w oku swoim", mimo że najwyraźniej nie powinna tam być, to w tym przypadku nie przeszkadzała i bliźnim. J. Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.04.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 ja moge zostac moderatorem, zima to ja siedze tu pol dnia ... tylko zostac moderatorem po to zeby nie wiedziec co jest zgodne z regulaminem a co nie?moje rozteki na temat tego co jest reklama a co nie wpisalem tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212942-P%C5%82atny-profil-masakra&p=5904262&viewfull=1#post5904262i czekam na odpowiedz. Elfir ja dzisiaj zglosilem do moderacji, przyznaje sie. nie robie tego normalnie, ale skoro tak redakcja i administracja podchodzi do tematu to trzeba jakos reagowac, zwlaszcza ze tych takich drzazg w ostatnim czasie sie sporo pojawilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.04.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Fighter - owych drzazg nie kolekcjonuj, tylko po prostu je zgłaszaj. Forum jest ogromne, dziennie przybywa w nim tysiące postów, nikt z nas tego nie śledzi, bo to fizyczna niemożliwość, bez zgłoszeń nie jesteśmy w stanie zareagować. Reaguj również, jeśli widzisz jakieś uchybienia u nas, moderatorów, naprawdę nie jesteśmy święci.Co do twych pytań odnośnie PP - Redakcja odpisała, że konsultują temat z prawnikiem. Poczekaj. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.04.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Nie wiem, nie widziałem. Możesz wskazać coś bardziej konkretnie? Gdzie była jakaś krytyka, która została skasowana? Pójdę, zobaczę i jak wyrobię sobie jakąś opinię, to się wypowiem. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.04.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Jarek, chodzi o Mikiego wielkim sercem z tematu PC. Walka idzie o sporą ilość niezadowolonych klientów i forumowiczów z tego jak się go traktuje. Opinie są z obu stron barykady nieprzychylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.04.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Cóż, poczytałem. I jako cały komentarz pozwolę sobie przekleić cytat stamtąd: "Ze smutkiem stwierdzamy, że obie strony prowokują ten konflikt i nie chcą go zakończyć.". Nie ma chyba sensu rozciągać tamtej kłótni na inne wątki. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 05.04.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Fenix, może przypomnij, do jakiego ogłoszenia link wymoderowano tobie i jak on wyglądał (tak, podaj go tutaj), inaczej trudno się ustosunkować. Regulamin, tak dla przypomnienia brzmi zaś: I dodatkowo z działu "ogłoszenia drobne" (i tylko tam!): Każdy forumowicz ma prawo do jednego ogłoszenia na dany temat, tam też może aktualizować swoją ofertę. Co do interpretacji regulaminu - najlepiej, niech się wypowie administracja forum (ta prawdziwa, a nie jedynie tytularna), ale dla mnie sprawa jest prosta i dość oczywista i w przypadku Elfir decydowałoby to, czy reklamuje swoje hobby, czy działalność zarobkową przynoszącą dochód. J. Moje ogłoszenie wygląda mniej więcej tak; Wykonuję: * instalacje alarmowe; * pomocy przy opracowaniu założeń technicznych; itp. .... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142174-AUTOMATYKA To w końcu mam prawo do tego ogłoszenia czy nie? Ogłoszenie ELFIR "Witam Chętnie pomogę w urządzeniu fragmentu ogrodu, doradzę lub wykonam kompleksowy projekt zagospodarowania ogrodu. Mam wieloletnie doświadczenie w projektowaniu ogrodów przydomowych, zieleni ochronnej, zieleni firmowej. Współpracuję z firmami wykonawczymi. Serdecznie zapraszam - proszę o kontakt na priv. Albo bezpośrednio: 600 10 40 80 lub [email protected] Moze sie zdarzyc, ze nie odbiore telefonu z roznych wzgledów (nie zawsze słychac dzwonek, jak jestem w ogrodzie). Aby sie nie dobijac, prosze o SMS np. "projekt ogrodu" + swoj nr telef." Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts