albert07 04.12.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 dziś też nie ma kara za brak wyboru moderatora grupy, czy co? myślę że bardziej za ich ostrą krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.12.2010 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 A kiedyś było tak pięknie, normalne forum - bez blogów, bez udziwniania, bez mapek i innych szmerów bajerów.Za to DZIAŁAŁO!Chyba w redakcji nikt nie słyszał że 'lepsze jest wrogiem dobrego'.I tak wszyscy zostali uszczęśliwieni na siłę gniotem pt. nowe forum.Na rozwiązanie takiej pierdoły jak stała szerokość formatowania (które bezczelnie obcina wszelkie zdjęcia, nawet te podlinkowane zewnętrznie) to już nawet nie liczę, bo to by chyba wymagało przyjechania i naprawienia samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.12.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 A kiedyś było tak pięknie, normalne forum - bez blogów, bez udziwniania, bez mapek i innych szmerów bajerów. Za to DZIAŁAŁO! Chyba w redakcji nikt nie słyszał że 'lepsze jest wrogiem dobrego'. I tak wszyscy zostali uszczęśliwieni na siłę gniotem pt. nowe forum. ... No właśnie, święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.12.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Ale ludziki mieli problemy z wklejaniem fotek Oj, oj, jak ja na starym Forumie nauczyłam się wklejania, to znaczy, że wszyscy inni już potrafili to robić Teraz nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.12.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 haha a do czego służy, zaawansowana edycja dajesz zarządzaj załącznikami i dodajesz, np fotkę ślubnego jak patrzy na Ciebie, a Ty nic nie robisz bo siedzisz na forum Muratora )) Wiesz, na tym nowym Forumie jakoś długo nie mogłam się połapać, diabli wzięli wszystkie subskrybcje, ślimaczyło się otwieranie, wszystko zostało poszatkowane na tysiąc działów, ciężko znaleźć to czego się szuka i już przez to nawet nie mam ochoty na te zaawansowane czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.12.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 haha a do czego służy, zaawansowana edycja dajesz zarządzaj załącznikami i dodajesz, np fotkę ślubnego jak patrzy na Ciebie, a Ty nic nie robisz bo siedzisz na forum Muratora )) I każde zdjęcie szersze niż 500 pikseli, ma obcięty prawy bok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.12.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 eee... no nie bądmy drobiazgowi )) zawsze mozna fotkę obrobić jakimś programem np irfan view czy innym...ale jaki luksus wklejania z komutera;) nie musisz linkować Muszę linkować - chyba że chcę wszystkie zdjęcia mieć malutkie. Przecież na forum o budowaniu to jakaś kpina żeby zdjęcia miały maksymalne wymiary rzędu 500 pikseli, na takim zdjęciu mało co widać kiedy np. wrzuca się rzuty projektów albo coś innego niż ogólny zarys domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 05.12.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 a u nas na grupie dale qpa, Nic i nikogo nie widać po zalogowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.12.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Muszę linkować - chyba że chcę wszystkie zdjęcia mieć malutkie. Przecież na forum o budowaniu to jakaś kpina żeby zdjęcia miały maksymalne wymiary rzędu 500 pikseli, na takim zdjęciu mało co widać kiedy np. wrzuca się rzuty projektów albo coś innego niż ogólny zarys domu. Kpiną było wrzucanie fotek o szerokości 900 pikseli jak wiele osób miało ciągle ekrany o szerokości 800 czy nawet 1024. Zdjęcie + "boki" było wtedy szersze niż ekran, co wydatnie utrudniało wielu osobom korzystnie z forum. Kpiną jest wrzucanie fotek w wysokiej rozdzielczości gdzie popadnie i spowalnianie korzystania z forum użytkownikom na wolnych łączach lub z limitem transferu. Moja galeria udostępnia mi pomniejszenia klikalne w rozmiarach L, M, S, a i tak robię ręcznie Th (Thumbnail) - widać o co biega, a jak ktoś zainteresowany, to sobie kliknie na moim zdjęciu i może oglądać nawet w oryginale, czyli 8 MPix (jakieś 3300x2500). Warto czasem pomyśleć, że nie wszyscy myślą podobnie i nie wszyscy mają szybkie łącza i szerokie monitory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.12.2010 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Wiesz, na tym nowym Forumie jakoś długo nie mogłam się połapać, diabli wzięli wszystkie subskrybcje, ślimaczyło się otwieranie, wszystko zostało poszatkowane na tysiąc działów, ciężko znaleźć to czego się szuka i już przez to nawet nie mam ochoty na te zaawansowane czynności. Słyszałem wypowiedzi świetnych informatyków, którzy krytykowali Windows 3.0 i stwierdzali, że to jest bez sensu. Było to rok chyba 1993. Pomijając już fundamentalną debatę co jest lepsze - Windows czy Linux, chyba przyznasz, że zmiany mają sens? To że jak się człowiek do czegoś przyzwyczai, to trudno mu jest się przestawić to inna sprawa. W 2002 roku mieliśmy kilkanaście postów dziennie. Teraz są pewnie dziesiątki tysięcy. Chyba logiczne jest, że stara struktura nie mogła tego udźwignąć? Oczywiście zmiany mogą być lepsze i gorsze. Zdarzyło mi się ostatnio coś zasugerować i w 2 dni zostało to uwzględnione. Jak widać ktoś słucha, a że nie zawsze wysłucha i że nie zawsze zadziała od razu... Z tym czego się nie da zmienić - trzeba się pogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.12.2010 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Kpiną było wrzucanie fotek o szerokości 900 pikseli jak wiele osób miało ciągle ekrany o szerokości 800 czy nawet 1024. Zdjęcie + "boki" było wtedy szersze niż ekran, co wydatnie utrudniało wielu osobom korzystnie z forum. Przepraszam, ale o sytuacji ile lat temu rozmawiamy? Warto czasem pomyśleć, że nie wszyscy myślą podobnie i nie wszyscy mają szybkie łącza i szerokie monitory. I to naprawdę taki problem żeby przesunąć sobie suwakiem w prawo? I naprawdę z TEGO powodu trzeba było wprowadzać głupie i sztywne ograniczenie _500_ pikseli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.12.2010 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 ... a dajcie mi bana... do [...] ... co się dzieje na FM...????? czy tu cos będzie działać jak nalezy??? gdzie grupy??? ..nosz.. k@!#$ mać...ja mam świadomość zmian.. ZMIAN ..a nie rewolucji... Informatycy Muratora się nie popisali. Mówiąc ostrzej - schrzanili robotę, bo jak się robi coś trudnego, to się to wnikliwie testuje. Mam wrażenie, że nie zrobiono tego, bo ktoś zbagatelizował testy. Czy używanie słów powszechnie rozumianych jako wulgarne jest uprawnione? Jak rozumiem z forum korzystasz dobrowolnie. Jak podejrzewam - za korzystanie z niego nie płacisz nikomu. O co Ci więc chodzi? Płacisz - wymagasz. Masz za darmochę - ciesz się, że masz. Nie podoba się coś - zawsze możesz stworzyć swoje forum. Wystarczy wynająć/kupić serwery i oprogramowanie, płacić za łącza, prąd i czynsz, oraz zatrudnić informatyków i moderatorów. Pikuś - prawda? Piszę to nie, żeby się z Tobą kłócić. Po prostu warto spojrzeć czasem od drugiej strony. Ja jestem też Użytkownikiem, ale trzymam dystans do tego co się dzieje, bo forum jest Muratora, a nerwy są moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.12.2010 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Przepraszam, ale o sytuacji ile lat temu rozmawiamy? I to naprawdę taki problem żeby przesunąć sobie suwakiem w prawo? I naprawdę z TEGO powodu trzeba było wprowadzać głupie i sztywne ograniczenie _500_ pikseli? Kiedyś była to większość. Teraz jeszcze znajdzie się niemało z netbookami 1024x768. Ba - wielu przesiada się na mniejsze (12", 10.7") i niestety z mniejszą matrycą. Wierz mi że był. Pomyśl nie o zdjęciach o o postach. Otwierasz wątek, a w nim masz 30 postów i 1 jedno szerokie zdjęcie. Każdy post ma kilka linijek i czytając, musisz jeździć na prawo i lewo. Szlag człowieka trafia już na pierwszym poście. Sprawdź sobie - zmniejsz okienko tak, żeby Ci się nie mieściło na szerokość. Kwestia transferu jest ciągle ważna. Mieszkam na skraju miasteczka i łapię tylko EDGE'a. Ładowanie strony z wieloma zdjęciami ciągnie się i ciągnie. Mam limit transferu 1.5GB na miesiąc. Co drugi miesiąc przekraczam limit, więc trochę niefajnie jest, kiedy mi się na siłę ładuje cała masa zdjęć, których nie chcę oglądać. Szanując innych użytkowników, swoje zdjęcia wklejam tak: http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0160/1065960105_iSYGw-Th.jpg Ewentualnie tak: http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN0159/1065960021_PJvnR-S.jpg Kto chce - kliknie i przyglądnie się. Z jednym się zgodzę - obcinanie do 500 z prawej jest bez sensu. Lepiej zrobić konwersję zmniejszającą, żeby mieściło się całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 06.12.2010 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Pikuś - prawda? Pan Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 06.12.2010 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Informatycy Muratora się nie popisali. Mówiąc ostrzej - schrzanili robotę, bo jak się robi coś trudnego, to się to wnikliwie testuje. Mam wrażenie, że nie zrobiono tego, bo ktoś zbagatelizował testy. Czy używanie słów powszechnie rozumianych jako wulgarne jest uprawnione? Jak rozumiem z forum korzystasz dobrowolnie. Jak podejrzewam - za korzystanie z niego nie płacisz nikomu. O co Ci więc chodzi? Płacisz - wymagasz. Masz za darmochę - ciesz się, że masz. Nie podoba się coś - zawsze możesz stworzyć swoje forum. Wystarczy wynająć/kupić serwery i oprogramowanie, płacić za łącza, prąd i czynsz, oraz zatrudnić informatyków i moderatorów. Pikuś - prawda? Piszę to nie, żeby się z Tobą kłócić. Po prostu warto spojrzeć czasem od drugiej strony. Ja jestem też Użytkownikiem, ale trzymam dystans do tego co się dzieje, bo forum jest Muratora, a nerwy są moje .... masz racje - poniosło mnie... skrucha ! ... szkoda tylko że pomimo "róznych" uwag n/t funkcjonowania tego forum od jakiegoś czasu brak reakcji z drugiej strony.....ehhh.. z drugiej strony ...jeżeli ktoś decyduje się na uruchomienie i utrzymanie takiego darmowego molocha jak FM chyba powinien również zadbać o jego działanie... to jest chyba mniej wiecej tak jak dać dziecku szybkie auto zdalnie sterowane i nie wymieniać w nim bateryjek... niby ten sam samochodzik ... ale frajda coraz mniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 06.12.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 a u mnie to wcale nie działa. Probowałem na firefoxie i explorerze. Próbowałem się wylogować i wrócić ponownie i jedyne co mi się pojawia to tylko okno na odpowiedź. U mnie w FF dostanie się na grupę - konkretnie wrocławską - nie działa, ale jak przerzuciłam się [tylko testowo ] na IE i nie logowałam to .. o dziwo działa. I posty widzę, i pisać mogę - czy ktoś to może wytłumaczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.12.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Netbet - ale przecież w tym wątku widać, że Redakcja się odzywa i stara się rozwiązać problemy. Teraz był weekend. Ja po sobie widzę, że zarywanie weekendów nie jest sposobem na życie i staram się to u siebie zwalczyć. Zaczyna się dzień roboczy i jeżeli Forum to poważna sprawa - problem niewidocznych postów powinien być do końca dnia rozwiązany, lub przynajmniej podany jakiś workaround w stylu czyszczenia cookies czy coś w ustawieniach. Próbowałem paru rzeczy i niestety nie znalazłem workaround'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 06.12.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 U mnie w FF dostanie się na grupę - konkretnie wrocławską - nie działa, ale jak przerzuciłam się [tylko testowo ] na IE i nie logowałam to .. o dziwo działa. I posty widzę, i pisać mogę - czy ktoś to może wytłumaczyć?? Ja mogę - coś jest spieprzone. Tak jak w moich grupach już od września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.12.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Pam - może możesz, bo właśnie coś naprawiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.12.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 wow, rzeczywiście działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts