fraity 24.07.2010 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 W środę jadę na tą działkę spotkać się z tym projektantem i dowiedzieć się więcej na temat tej kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.07.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 I bardzo dobrze, niech przedstawi racjonalne argumenty, dlaczego tak to planuje.Czasy socjalizmu dawno minęły i właśność prywatna jest chroniona i pamiętajmy o tym wszyscy, bo za chwilę sąsiad stwierdzi, że wygodniej mu jeździć przez Twoją działkę i skoro leży rura.....Jest to koncepcja kanalizacji, którą można modyfikować.PzdrJ PSbladdy78... piszesz o kosztach kopania, a nie masz bladdego pojęcia jaki jest stan faktyczny, coś tam sobie tylko wymyślasz Aglig...cieszę się że jesteś wyrocznią i wiesz coś na 100%, to może numerki w Lotka, proszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 25.07.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 To może napisze tak, projektant który robił projekt przyłącza wodociągowego do dwóch sąsiadów przysłał mi uzgodnienie przebiegu przyłącza - jako właściciela działki przylegającej do drogi gruntowej w której biegnie sieć wodociągowa. Były dwie opcje, albo robią przyłącze po mojej działce, albo idą z innej strony przez działkę powiatu na której jest droga asfaltowa, rów zarurowany i chodnik. Różnica w czasie wykonania i w kosztach olbrzymia.Podpisałam, przepuściłam, zapomniałam, z sąsiadami jesteśmy na ty, pożyczamy sobie drabiny, rusztowania i inne pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 25.07.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Kolego Jerzysio nie będę z tobą polemizował bo to nie ma sensu a koszty rozkopania drogi są nie małe i nie da się przedstawić dokładnego kosztu bo wszystko zależy od planu i warunków jakie należy spełnić. Ale cieszy mnie to że ty masz świetliste a ja blade pojęcie że koszt jest na tyle niski ze nie warto się teraz podłączyć do kanalizy za friko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.07.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 ........oooo przepraszam !Ja nic na temat kosztów nie pisałem !PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dor pi 21.01.2019 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 witam, mam podobny problem, twórca projektu kanalizacji zaplanował, że linia bd biegła dokładnie przez środek działki, w ty miejscu chcę postawić dom(miejsce postawienia domu wymusza rura gazowa wysokociśnieniowa)dlatego muszę się od niej odsunąć i to jedyne miejsce na jakim mogę postawić dom, a tu plany na kanalizacje zakładają w miejscu domu rurę, jak mogę zmienić plany kanalizacji, czy kanalizacja też musi się odsuną od rury z gazem?pomóżcie mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 21.01.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Z tego co mi wiadomo, jeżeli kolektor jest prowadzony przez teren prywatnych działek wymagana jest zgoda właściciela. Czy jest inaczej - niech mnie ktoś poprawi ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dor pi 21.01.2019 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 no właśnie , ale do tego dochodzi straszenie , bo... państwo nie bd w takim razie mieli kanalizacji...a ja nie mam nic przeciwko kanalizacji tylko, żeby była w takim miejscu, żebym mogła wybudować dom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 21.01.2019 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Tak na marginesie, to oni powinni dodatkowo płacić Tobie za służebność przesyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dor pi 21.01.2019 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 służebność ok. poczytałam o niej .... w tym przypadku służebność obejmuje kilka gospodarstw poprzedzających moją działkęa czy np. aktualne dalej jest to ,że takie rury powinny być prowadzone obrzeżami działki, czy to jest jakoś regulowane prawnieche wytoczyć sensowne argumenty przeciwko tak zaplanowanej linii kanalizacujnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.01.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Wyrażać zgodę pod warunkiem wybudowania studzienki przyłączeniowej w najniższym punkcie kolektora na działce. Może przyszłe przyłącze nie będzie najkrótsze , lecz masz duże pole manewru na przyszłośc. Zgoda na służebność (dostęp, konserwacja) pod warunkiem usunięcia szkód na twoim terenie gdy w przyszłości rozwalą ci klomby. Oczywiście ty nie możesz sadzić drzew nad kolektorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dor pi 22.01.2019 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 dziękuje, za odpowiedzijeszcze mam wątpliwość co do odległości rury kanalizacyjnej od rury gazowe metalowej wysokociśnieniowej, czy jest stała, ustalona odległość ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.01.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Rura gazowa to magistrala czy przyłącze? Jeśli magistrala wysokociśnieniowa to strefa ochronna chyba po 15m od rury na obie strony (bez prawa zabudowy!). Na złamaniach trasy takiej rury stoją słupki wskażnikowe, główka malowana na żółto, zagłębienie na górnej płaszczyźnie wyznacza kierunek magistrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts