Mymyk_KSK 27.07.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 To i ja się podepnę - czy jest coś co urośnie w naprawdę cienistym kącie? Aspidistra (tzw. "żelazne liście") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 27.07.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 OK. Pochodzi z dna lasów deszczowych, gdzie codziennie pada, ale nie rośnie bezpośrednio we wodzie. To moje jest chyba zmutowane bo podlewam jak mi się przypomni (ostatnio miało 2 tygodnie przerwy) a rośnie jak szalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 27.07.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 (edytowane) Aspidistra (tzw. "żelazne liście") Super! Już widzę że się nada na początek, tylko skąd to wziąć? Masz może? Z tego co czytam, to nie bardzo idzie kupić, że nie wspomnę, że ponoć ceny też ciekawe. Szkoda, że takie stare wypróbowane roślinki są tak mało dostępne. Może jeszcze jakieś propozycje? Wolałabym coś płożącego co nadałoby się np. na szafki w kuchni. Edytowane 27 Lipca 2010 przez Monika B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 28.07.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Na pewno jest w mojego kolegi w sklepie:http://www.swiatroslin.eu/rosliny?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=15&category_id=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 28.07.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jak się to czasy zmieniły. Kiedyś w każdym biurze była Aspidistra i Sansewiera. I nic więcej. A teraz sie ich poszukuje. Może dlatego ich tak nie lubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 28.07.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mymyk_KSK - dzięki, wysłałam zapytanie o dostępność i cenę. Pewnie nie zdążę przed urlopem, ale po powrocie spróbuję zdobyć. mirawoj - a ja sansewierie mam i lubię. W dzieciństwie nigdy nie widziałam kwitnącej, choć było ich pełno, a teraz kwitną mi jak szalone miodowymi kwiatami. Pięknie wyglądają stojące na podłodze pod przeszklonymi drzwiami. Za to aspidistry nie kojarzę. To znaczy jak przez mgłę. Może jeszcze poszukam po parapetach w pracy - kto wie czy się jakieś nie uchowały Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to się polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 10.08.2010 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 A jakie kwiaty polecacie do pokoi dziecięcych. Okno wschodnie i południowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syllvia 26.05.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ja szukam kwiatów , które miałyby dobry wpływ na zdrowie, znalazłam geranium i aloes. Co jeszcze warto mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.05.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 truskawka, czarna jagoda.... Wszystko warto mieć. Od posiadania aloesu w doniczce zdrowia nie przybędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 27.05.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Ja szukam kwiatów , które miałyby dobry wpływ na zdrowie "Oczyszczacze" domowego powietrza - dracena, skrzydłokwiat, difenbachia, gerbera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts