koks 10.03.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Hihi, Waderko, piękny ten Twój tekst, piękny! Eh, nie ma sprawiedliwości na tym świecie... Przy czym facet może sobie pozwolić na brak depilacji i co poniektóry wygląda nawet nieźle z takim kilkudniowym zarostem, a kobieta...no cóż... Wszystkiego najlepszego post factum, bo dzień kobiet już za nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 10.03.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dziewczyny jesteście młodewięc Wam nic nie pozostaje,jak się starać.Widzicie co ci nasifaceci teraz wyczyniają.Mam na myśli Łapickiegoa dzisiaj w onecie jestJanusz Głowacki.Zobaczciez jaką laską,a sam wyglądajak jej dziadek he,he,he!!!!!!!!KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 10.03.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Waderko tekst na dzień kobiet boski No ale poza tematem - weź tu człowieku uwierz, że ta Waderka ma tylko 2 ręce, skoro tyle rzeczy potrafi w kilka godzin zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 15.03.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jak dobrze spotkać się ze zrozumieniem własnego punktu widzenia na sprawy relacji damsko-męskich. Dziękuję, że mogę na Was liczyć, bo na mężczyzn (jak nam evitare dokładnie pokazała) to za bardzo nie ma co. Zawsze sobie, szelmy, obrócą kota ogonem w wybranym przez nich kierunku. Nawet pomimo tego, ze ten kot zwykle nam miauczy o jedzenie... No właśnie - jedzenie! Polecam Wam coś - bakaliowiec. Od ubiegłej środy piekłam cztery razy i nie mam w domu ani okruszka... Wersja A - oryginał - BBB - Banalny Bakaliowiec Banity przepis pochodzi stąd: DI składniki: - duża paczka krakersów - puszka mleka skondensowanego słodzonego - kostka masła - wiórki kokosowe - 200g suszonych moreli - 300 g rodzynek - 300 g orzechów włoskich - tabliczka czekolady gorzkiej Krakersy pokruszyć na blachę, zalać kostką rozpuszczonego masła. Na górę dać wymieszane, pokrojone bakalie z czekoladą. Zalać mlekiem skondensowanym i posypać wiórkami. Piec ok 1/2 godziny w 180 stopniach ot co! jak wolicie mniej słodkie to zamiast rodzynek dajcie żurawinę Wersja B - jak sobie życie uprościć - BWW Bakaliowec Według Wadery - pokruszone krakersy mieszamy z rozpuszczonym masłem w misce i dopiero wykładamy na blaszkę; - masę bakaliową mieszamy z mlekiem z puszki także w misce - łatwiej; - rodzynki koniecznie zastępujemy żurawinąl - z morelami (których nie lubię w suszonej wersji) kombinowałam - najpierw dałam, potem zamieniłam na figi, w końcu zrezygnowałam w ogóle; - orzechy daję pół na pół włoskie z laskowymi, można siekać, ale ja wrzucam na chwilę do przystawki do robota z nożykami; - smak gorzkiej czekoaldy był jak dla mnie zbyt intensywny i po pierwszej próbie zrezygnowałam z dodawania jej. W czasie pracy wygląda tak - po pracy już nie trzymałam w ręku aparatu, tylko bakaliowca i stąd fotek brak: http://img863.imageshack.us/img863/2424/bakal03.jpg http://img847.imageshack.us/img847/1994/bakal02.jpg http://img856.imageshack.us/img856/6053/bakal01.jpg A tu Pierwsza dzisiejsza, inspirowana zdjęciami Oli Dmowskiej: http://img196.imageshack.us/img196/7497/42503648.jpg Chciałam skompletować w tej konwencji resztę i gdzieś je tam sobie powiesić, ale współzamieszkujący zdegustowany zapytał: - Takie z zamkniętymi oczami?! Bo kobiety są z Wenus... evitare, wracaj nam szybko do zdrowia do formy! Bo szafa czeka, i szczotka do włosów, i róż na policzki i garnki w kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 15.03.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 zdjęcie cudne ...ach ci faceci ...ja jeszcze uwielbiam takie jak zerkają z na wpółprzymkniętych oczu ...przez rzęsy patrzą w obiektyw ...udało mi się złapać malucha w takim ujęciu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 15.03.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 waderko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przyszłam na chwilkę (bo teraz tylko chwilkami na forum bywam) dziś do Ciebie... I łzy mi się w oczach zakręciły (na serio) Nie wiedziałam, że można się tak stęsknić.... a można.... Dobrze, że jesteś że robisz cudowne zdjęcia pieczesz smakołyki urządzasz domek jesteś najcudowniejszą mamą na świecie dzięki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 16.03.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Zdjęcie małej cudne...ehhh z tymi chłopami.... teoria ,że oni z MARSA potwierdza się w 100% A teraz z beczki kulinarnej podam Ci przepis na BATONY ORZECHOWE duża garść orzechów laskowych duża garść orzechów włoskich 1/2 szkl. cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu 200g płatków kukurydzianych WYKONANIE: roztopić masło z cukrami, dodać miodu i kakao, wsypać pokrojone orzechy i wlać do płatków kukurydzianych, całość włożyć do wysokiej blaszki, wyrównać i pozostawić do ostygnięnia Przepis bardzo szybki w wykonaniu i smaczny Spróbuj naprawdę warto zrobić, dzieciaki moje i nie tylko moje bardzo polubiły ten przepis. Jak pozwolisz skopiuję sobie Twój przepis, bo coś mi mówi ,że też go polubimy Edytowane 16 Marca 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.03.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Waderko Ty kochana nie mozesz miec tylko 2 raczek...:no::no:i do tego piekne zdjecia robisz :wiggle:i Masz piekne Dzieci:wiggle:. a pomysl z taka seria zdjec baaaardzo mi sie podoba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 17.03.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Cudowne zdjęcie!!!!!!!!!!!!!i dzięki za przepisy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.03.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Waderko właśnie piękę ciacho z Twojego przepisu .Dzieciaki pomagały więc musi być pycha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 19.03.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 hmm:) a ja zaczynam kombinowanie nad przepisami na imprezkę urodzinową Helenki:) może się skusze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.03.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Cześć, Rzadko sie odzywam bo ani czasu nie mam ani w temacie czasem nie jestem, ale na przepisy sie załapałam, wiec kopiuję do siebie wszystkie 3 :D Nie pytam czy mogę, bo i tak sie zgodzicie, nie? PS. Pierwsza śliczna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Ja tez juz upieklam, pycha Zdjecie cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 03.04.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 halo halo:) witam się niedzielnie:) a tutaj taka cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.04.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 no wlasnie strasznie cichutko...Waderko gdzie Jestes? czyzby wiosna zagonila Cie do prac w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 04.04.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Waderko Przeglądając Twoją galerię napotkałam przepiękne zdjęcia gór.To jedno zdjęcie zamku Chojnik to poprostu majstersztyk.Jak Ci się udało je zrobić.Czy był on wtedy oświetlony słońcem. Uwazam,że to zdjęcie to na wystawę się nadaje. Gratuluję tych wycieczek.My także kiedyś dużo zwiedzaliśmy i góry i wyjazdy nad morze. Przepiękne do fotografowania są Bieszczady. Przepiękne widoki Tatr od strony Słowacji. Byliśmy na Słowacji w 2006r i byłam tak nią zauroczona.Drogi piękne nie to co u nas. I te cudowne widoki. Ale Ty Waderko jesteś podróżnik od urodzenia. Najpierw Poznań,później Wrocław,a teraz Mazowsze. To nawet dobrze,bo zawsze możesz z radością i sentymentem zwiedzać stare miejsca.Ja z moją rodzinką zgłosiłam się do Megany na wycieczkę na Ślężę,ale już nie pamiętam czy to wysoko? Chcieliśmy też w majówkę wyjechać zwiedzać Łódź,Warszawę,trochę Mazury,ale chyba to nam nie wyjdzie bo syn gdzieś się wybiera na osiemnastkę. Jak pojedziesz kiedyś z Poznania do Wrocławia to zapraszam Was do mnie do Leszna. Wokół Leszna jest dużo jezior. Jeszcze raz powtarzam Twoje zdjęcia są piękne. Możesz robić więcej takich i nam tu zamieścić. Ale sie rozpisałam,oczywiście nie na tematy budowlane. Z tematów kulinarnych to jestem noga. Już teraz,a może nigdy nie lubiłam kuchni, ale całe życie muszę gotować.Straszne to jest. Pozdrawiam Krystyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga82 04.04.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Waderko zajrzałam tylko na chwilkę, na momencik i wsiąkłam na całego, domek już cudnie się prezentujedziewczynki śliczniutkie, a i mama niczego sobie:) ale ale te twoje fotki, eh zazdraszczam pozytywnie oczywiście i talentu fotograficznego i rękodzielniczego- te skrzynie na pościel u młodych są superowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuka 08.04.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 MIŁOŚĆ... wyziera z każdego zakamarka tego domu. Jest widoczna na każdym zdjęciu. Na buziach dzieci. Czai się spod kolorowych łóżeczek a nawet wystaje spod zrobionego na szydełku kapelusza )) Szukałam tylko zdjęć białych elewacji...wpadłam na "Mały biały domek"... obejrzałam każde zdjęcie... Ten wątek czyta się jak opowieść. Jak bajkę, na zmianę śmiejąc się i wzruszając. Waderko, jesteś niezwykłą osobą, potrafisz przekazać, dać innym tak wiele emocji. Człowiek od razu ma ochotę przytulić do Ciebie swoje zmarznięte serce. Ci, którzy mają Cię w życiu obok siebie, mają niezwykłe szczęście. Ty właśnie tworzysz DOM w każdym tego słowa znaczeniu! Pozdrawiam Cię najserdeczniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 08.04.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 nuka pięknie napisane, zgadzam się z każdym słowem, tylko , gdzie jest Waderka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.04.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Waderko gdzie jesteś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts