doziolko 27.07.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Czy ktoś zna jakiś skuteczny sposób na usuniecie tłustych plam z płytek granitowych? Położyliśmy płytki kamienne peperino dark satynowane (granit zwnany równiez Padang dark). Zaimpregnowalismy impregnatem HG plus ochrona przed plamami. No i tragedia. (a mam ich około 70 m wiec wymiana odpada) Cokolwiek tłustego upadnie zostają plamy których nie mogę niczym usunąć ( testowałam chyba wszystko: silne detergenty, ocet, parownica karcher, specjalny odplamiacz HG i bez efektu) Płytki wyglądają tragicznie szczególnie w newralgicznych miejscach pod krzesełkiem dziecięcym czy na ścianie w kuchni przy płycie - bo i tam je mamy.Może ktoś poradzi jak się ich pozbyć i czy to możliwe???Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inlays 27.07.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam BEJOTAL "A" może być również używany do usuwania silnych zabrudzeń z posadzek i stołów warsztatowych , garaży , hal, magazynów itp. Jest szczególnie skuteczny przy zmywaniu zanieczyszczeń pochodzących od olejów , smarów i innych produktów pochodzenia petrochemicznego. Może być stosowany do mycia ręcznego lub przy pomocy urządzeń. Odznacza się dużą skutecznością i wydajnością . Płyn ulega biodegradacji i posiada atest P.Z.H. HK/B/1826/01/2002 Mam przedstawicielstwo na tego typu środki w razie potrzeby proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 28.07.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Tylko czy to bezpieczne w przypadku domowego stosowania i małych dzieci. Plamy niestety tworzą się na bieżąco wiec potrzebuje czegoś co można stosować minimum raz w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inlays 28.07.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Płyn ulega biodegradacji i posiada atest P.Z.H. HK/B/1826/01/2002 Jutro dokładnie się dowiem, ale z tego co wiem to można go stosować w domu jest to koncentrat więc można dobierać proporcje w zależności od potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 29.07.2010 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Jeśli bezpieczny to byłabym zainteresowana o ile cena nie powala. Czekam na dalsze informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inlays 29.07.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 cena nie jest szokująca w detalu za 1l koncentratu to 20zł dodatkowo koszty przesyłki. Nie dostałem jeszcze informacji dotyczącej stosowania preparatu w domu. jak tylko coś otrzymam napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 30.07.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Rzeczywiście cena nie powala - chyba że najmniejsze opakowanie ma 50l. Ciekawe jak z tym bezpieczeństwem i czy da radę tym moim plamom. Tak w ogóle to coś mi "śmierdzi" ten impregnat HG ponieważ mam te same płytki na tarasie. (tylko tam są płomieniowane) Wprowadzaliśmy się zimą i nie zdążyliśmy zaimprgnować tarasu a oliwa czy tłuste plamy z grilla po 2 dniach zniknęły bez specjalnego szorowania. Wiec cos tu mi nie pasuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.08.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 a wlasnie ja zauwazylam ze mi sie zrobiła od cieplego? czy tlustego nie wiem? taka plama niby na blacie granitowymale sie szybko zorientowalam wzielam gabke czyscika i plyn do naczyn poszorowalam i zeszlo..macie pomysl co to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inlays 02.08.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Otrzymałem odpowiedz dot. BEJOTAL "A" płyn powinno się stosować w pomieszceniach zakładowych można w domu ale nie zaleca się stosowania preparatu przy małych dzieciach. Miałem nadzieję że pomogę niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 03.08.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 O to szkoda! Myślałam że jakoś pozbędę się tych plam. A tyle sie naczytałam o zaletach granitu, o nie przyjmowaniu plam itp.Jeszcze raz dzięki. Może jeszcze ktoś mnie poratuje dobra radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 ja mam blat granitowy od 6 lat.Miałam jedną plamę tłustą, zbiłam butelkę oleju na blacie....umyłam z płynem zadzwoniłam do kamieniarza i on kazał mi to zostawic jak już umyłam...że niby zejdzie - uczciwie piszę plamy dawno juz nie mam.Blat impregnuję specjalna pasta do granitum pozniej polerka i jest jak nowy.Zero HG szkoda na niego kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Przejdz sie do kamieniarza, i uwierz dostaniesz dobrą pastę.Moi znajomi czyszczą pastą do granitu - taką do nagrobków- ich blat też jest jak nowy. Granit zaznaczam nie chiński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darrrek 12.08.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 ja polecam sorbent, jak schodzą plamy po oleju na stacjach benzynowych to ruszy też tłuszcz. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen girl 12.08.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Ja tez mam w kuchni blat granitowy i sila rzeczy czesto upaprany na tlusto. Myje 'ludwikiem' na codzien, a w przypadku trudniejszych plam myje 'cif'em. Blat jak nowy. Raz na pol roku jak sobie przypomne to przecieram pasta konserwujaca. Absolutnie kocham swoj blat, nigdy nie mialam latwiejszego do utrzymania czystosci. Blat mam od lat 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 15.08.2010 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Dopiero dziś mogłam tu zajrzeć. Dziękuję za rady, przetestuje jak tylko wybiorę się gdzieś " na miasto". Oby to nie była jak wspomina Teska kwestia pochodzenia granitu - niestety chiński!!! Czy Wasze blaty są polerowane? Darrek - a ten '"sorbent" gdzie mogę kupić???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darrrek 19.08.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Dostaniesz go w sklepach i hurtowniach bhp, albo przez internet. Jest na allegro i w e-sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 20.08.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 a może to BRUDPURhttp://www.voigt.pl/?nodeid=39&_aph_glowna_tresc_stage=show_prodc&_aph_lewe_menu_parent_id=13&_aph_glowna_tresc_prod_id=37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof Kozłowski 28.03.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 na stronie Consil zamówisz Dynasil Oli Absorber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.03.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Mam granitowy blat w kuchni. Tani, pospolity szary.Leje się po nim tłuszcz, kawa, herbata, soki z warzyw i owoców. Po starciu (nawet po kilku godzinach) nie ma żadnych plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts