szczukot 27.07.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Zamontowano mi niedawno kominek, i wszytsko mi gra oprocz jednego : polaczen rur zarowych do komina.Na polaczeniu komin rura mam dany sznur i zamazany jakims czernidlem. NA polaczniu czopuch rura, mam jakies czernidlo i chyba sznur (ma byc ?).Najbardziej niepokoi mnie polaczenie tych dwoch rur do kolanka z wyczystka. Nie ma tam zadnej izoloacji. Jest to po prostu na wcisk - z zakladka. Czy tak moze byc ? Nie chcialbym aby potem mi ciagle smierdzialo dymem w domu. Rozumiem, ze ogolnie idzie ciag w komin, ale ma mwrazenie, ze zawsze cos wyjdzie tymi szczelinami i pojdzie w kratke wywiewowa do chlodzenia obudowy. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 05.08.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Producenci rur zostawiają przewężenie lub kielich o głębokości nie mniej niż 5cm. To wystarczy by połączenie było szczelne. Do tego najdrobniejsze szczeliny między rurami z czasem same uszczelniają się sadzą. Może to wyglądać na mały paradoks, ale tak to funkcjonuje. A jaki wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 07.08.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 rozprawiłeś się już z instalatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.08.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Wklad to arysto. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin MM 15.08.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 witam u mnie na połączeniu rur dawano silikon - taki czarny o wytrzymałości 1500 stopni, sznur jedynie na połączeniu rur z kominka - stalowych z ceramicznymi rurami komina, a tak wszędzie to czernidło. Bez czernidła z czasem zapewne się samo uszczelnią poszczególne połaczenia ale do tego czasu chyba będzie czuć zapach dymu, hm... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts