jean11 28.07.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam wszystkich. Mam pewien dylemat.................. 2 miesiące temu zasiałem sobie trawniczek , trawka pięknie wzrosła , kilka razy już koszona.......... chciałbym ją teraz zasilić jakimś nawozem??????????? Napiszcie proszę jaki nawóz jest dobry na młody trawnik , najlepiej podajcie nazwy handlowe. Z góry dziękuje za pomoc...........) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 28.07.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Najprościej substral 100 dni do trawnika połowa dawki i spokój do końca sezonu ale można stosować każdy nawóz do trawnika z wyjątkiem takich które zawierają w swoim składzie tylko azot lub dodatek żelaza lub dodatek chwastobójczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 azotan amonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 28.07.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja młodego trawnika nie nawoziłbym wcale,jedynym wyjątkiem jest gdy był zakładany na piaszczystej glebie. Ostatnie nawożenie do połowy sierpnia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 29.07.2010 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Ja młodego trawnika nie nawoziłbym wcale,jedynym wyjątkiem jest gdy był zakładany na piaszczystej glebie. Ostatnie nawożenie do połowy sierpnia!! Ja swój trawnik zakładany w maju nawoziłem już dwa razy za chwilę będzie trzecia dawka i nawóz jesienny jeżeli jesteś zainteresowany to odsyłam do wątku problem z młodym trawnikiem tam wkleiłem zdjęcie swojego trawnika zawsze uważam że teoria rzadko idzie w parze z praktyką i nie ma złotej recepty na wszystkie bóle . Jeżeli jeszcze interesują Ciebie szczegóły przygotowania podłoża pod trawnik to służę szczegółami tutaj dopiero rozmija się teoria z praktyką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.07.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 florovit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 29.07.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Amber dzięki za wskazówki,jednak będę się trzymał swojego doświadczenia. Rośliny są na tyle elastyczne,że oczywiście zniosą bardzo dużo. Wiadomo każdy ogrodnik ma swoje sprawdzone sposoby.PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts