Aga-Białystok 03.08.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Hej, ostatnio zobaczyłam u kogoś taką kostkę: wygląda jak granit ale ma regularny trapezowy kształt. Kolor żółty. Fotka jaką znalazłam w necie (niestety reklamująca coś innego) poniżej - prawy dolny róg zdjęcia Z czego to jest i jak się nazywa? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.08.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 To kostka betonowa, zwana szlachetną lub z posypką.Wszyscy więksi producenci mają ja w ofercie.U Semmelrocka nazywa się Naturo a u Libeta Piccola (lub Piccolo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 03.08.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Dzięki Elfir! A jeśli betonowa to może orientujesz się jak z trwałością? Tak jak typowy Polbruk czy może to jest barwione w masie i niezniszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.08.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Dzięki Elfir! A jeśli betonowa to może orientujesz się jak z trwałością? Tak jak typowy Polbruk czy może to jest barwione w masie i niezniszczalne? to jest beton z posypką http://www.libet.pl/files/decco_elegante_piccola.pdf http://www.semmelrock.pl/produkty/kostka-brukowa/producty/naturoR.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.08.2010 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Aga - w Poznaniu wyłożono tym chodniki w okolicach starego rynku. Nie widać specjalnie zużycia. Natomiast, jak na każdym betonie widać przebarwienia - soki, tłuszcze pozostawiają plamy nie do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 04.08.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Ok. Dzięki. To ma być ścieżka furtka-dom i opaska wokół domu, więc oleju itp. nie przewiduję, z drugiej strony cena grosze mniejsza od ceny kostki granitowej, z trzeciej strony fajnie, że ta betonowa jest taka gładka i regularna, z czwartej granit to granit.... Dobra, przejadę się do sklepu, obejrzę, pogadam ze sprzedawcami, może coś mi się rozjaśni? A Wy co byście kładli na ścieżkę mając do wyboru powiedzmy Libet Piccola i kostkę granitową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 granitten beton będzie tylko i wyłącznie naśladownictwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.08.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 granit, leży na ....... kupie i czeka coby go ułożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 04.08.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Dziękuję bardzo za porady, pomogliście mi podjąć decyzję - będzie granit. Oglądałam dziś te z posypką i ładne są, ale warstwa posypki cieńsza niż się spodziewałam, gwarancja na 5lat i w zasadzie nic życiowego nie obejmuje, no i cenowo wychodzi dokładnie tak samo jak za kostkę granitową. Poza tym znalazłam ten wątek i stwierdziłam, że jak mam się certolić z czyszczeniem tej betonowej (a chciałam najjaśniejszą) to dziękuję. Poza tym co z tego, że łatwiej się odśnieża jak trzeba uważać, żeby nie zasunąć zbyt mocno szuflą (a wyobrażam sobie, że przy kruszeniu lodu tak może być), bo może się posypka wykruszyć... Z drugiej strony w Pozen rynek pewnie regularnie odśnieżają Nic to, dzięki raz jeszcze za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.08.2010 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Sypią sól bez umiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 05.08.2010 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 06.08.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Też miała takie dylematy i stanęło na kostce Libetu, a przeważyła kwestia moich obcasów ) Nic tak nie niszczy obcasów jak przerwy w kostce brukowej Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts