Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

prysznic bez drzwi to ciekawa rzecz jednak mój Małż(onek) nie da się na to namówić ;/ Po wieluuuuu bataliach przekonałam go do prysznica bezbroodzikowego ale do takiego bez drzwi nie przekonam ;/ niestety. Uparty jak osioł.

Co do płytek to ciągle wertuje internet z nadzieją że coś wpadnie mi w oko. Kiedyś strasznie podobała mi się jakaś włoska kolekcja płytek, były prześliczne. Niestety ale cena zwala z nóg :( wybór najprawdopodobniej pozostanie więc przy tych z tubądzina.

Bardzo możliwe że kolorystycznie do dekora z tubądzina pasowałyby płytki z opoczna Etnika turkus. Ale ocenie to jak na real przystawię te 2 płytki do siebie. ehhh już zupełnie straciłam "wenę" i nie mam pojęcia jak to wszystko zestawić aby wyglądało ok :((

• Odpowiedzi 722
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja ten kącik z umywalkami widze cos w ten desen :

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_6-1.jpg

Plytki biale polerowane + podloga szara i jakis tam rodzaj drewna na blat, tutaj jasny ale pasuje tez jakis ciemniejszy braz + fototapeta za lustrem. Lustro na wizualce jest wystajaca, bo obstawilam wersje z wbudowanym juz oswietleniem.

No sa juz takie specjalne gotowe lustra, one odstaja od sciany jakies 4-5 cm pewnie bo maja takie swietlowki z bokow juz wbudowane :) Ale moze byc tez zwykle lustro. A na reszte nie mam pomyslu, tj nie mam pomyslu na zabudowe geberitu polaczonego z wanna, aby uzyskac jakies ladne przejscie ... ;/

P.S. Chociaz jak to napisalam to mnie deko olsnilo :D Ale to jutro wieczorem, bo jutro mam montaz kuchni w domu, wiec bede tym zyc caly dzien.

Dorwałam jakiś program do projektowania łazienek. Niestety ale nie można w nim aktualizować bazy płytek :(( kolekcja mebli też jest dość uboga. Niemniej jednak ogólny zarys udało mi się stworzyć. Co o tym sądzicie? W realu płyty na ścianie białe prostokąty miałyby być kładzione poziomo. W programie było brak takie opcji. 2 paski z dekorów w realu to oczywiście alabastrino. Nie miałam też możliwości wstawienia stelażu podtynkowego do wc. W ścianie go nie schowam więc na żywo będzie odstający od ściany.

Liczę na jakieś rady odnośnie tych 2 wersji układu.

WERS1C.jpg

WERS4C.jpg

IMO świetnie jest tak jak zrobiła Magda34. Odpowiednia ilość miejsca na sedes, duża kabina prysznicowa, zabudowana pralka z miejscem na dodatkowy bałagan w środku.

Tylko umywalkę zrobiłabym większą, bo ta jest "cieniutka".

Brodziki 80x10 cm są jak najbardziej jeśli taki byś chciał. Ma je w swojej ofercie np. Ravakhttp://www.ravak.pl/?page=gigant_pro czy Koło http://www.kolo.com.pl/produkt/brodzik_prostokatny_pacyfik_100_x_80/31640

A zawsze można zrobić prysznic bez brodzika.

Kabina 100x70 też będzie wygodna. Przecież wanny są 70 cm, a często montuje się na nich parawany nawannowe, żeby brać prysznic.

Przez kilka lat zajmowałam się sprzedażą wyposażenia łazienek i kabinka która ma 70 cm szerokości jest za mała.

Brodziki 80x100 jak najbardziej. Firma schedpol jest fajna i tania. Z tym, że zazwyczaj kabiny, które mają wymiar 80x100 mają otwierane drzwi, a w małej łazience ciężko o miejsce na otwarcie drzwi.

Myślę że fajnym rozwiązaniem była by tu kabina rozsuwana, półokragła o wymiarach 80x90.

a może zamiast geberitu ładny kompakcik?

ja wiem, że to niemodne, ale ostatnio mnie naszło i pooglądąłam sobię stronę mojego catalano ulubionego. gdybym miała jeszcze raz robić "dużą" łazienkę, to dwa albo trzy razy zastanowiłabym się nad moim niskim geberitem i "murkiem", który mi przezeń wyrósł pod lustrem. kompakciki się źle kojarzą (mi osobiście z kibelkiem szkolnym), ale te dwa wyglądają całkiem przyjemnie... szkoda mi tej gładkiej ściany...

c monoblocco 26

http://www.catalano.it/img/scheda3d/catalano_148_im6.jpg

polis

http://www.catalano.it/img/scheda3d/catalano_431_im6.jpg

Ale czy w 2 wersji optycznie powierzchnia nie wydaje się bardziej zagracona? W programie patrząc "od drzwi" wydaje się właśnie że wersja druga sprawia wrażenie ciaśniejszej i bardziej zagraconej a wersja 1 jest bardziej przestrzenna. Może jestem nieobiektywna ale opcja 1 bardziej mi się podoba. Mąż jest niezdecydowany dlatego pytam o zdanie forumowiczów.

Mam ogromną prośbę o pomoc. Zamierzamy kupić mieszkanie, które ma niby dużą łazienkę (jak na blok) ale kompletnie nieustawną. Ponieważ mieszkanie będzie na parterze pewne zmiany muszę podać wcześniej. Chciałabym oprócz podstawowych sprzętów w swojej łazience zmieścić pralkę i suszarkę oraz Chc wannę, ale nijak nie wiem gdzie ma ona wejść. A w dodatku marzy mi się łazienka w stylu angielskim....pomóżcie bardzo proszę.

Obraz 009.jpg