Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wszystko jest ruchome! z wyjatkiem pionów, wymiary juz podawałam wczesniej, zaraz przypomne

64 przy windach.jpg, z tym, że długosc łazienki zmienia się na 270 i sciana w łazience obok pionu jest przesunieta w stronę pokoju o 20 cm.

Nie wiem czy chodziło ci o te wymiary..?

A w projektach

wanna z tyłu.jpg prysznic wymiar 70*90, pralka 60*40, z jakąs zabudową szafek, umywalka koniecznie na blacie szafki,wanna na przeciwko, co mi się zawsze bardzo podobało, wanna tam zmiesci się tylko 150..

wanna z boku.jpg,z boku zmiesci sie wanna 160 albo i więcej ,ale nie chcę wiekszej.

prysznic 80*80 ewentualnie 80*90, szafa w pokoju ma głebokośc 60 cm i długość prysznica...umywalka chciałam 60 ale nie wiem czy się da z taką?

• Odpowiedzi 722
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmm... szafka będzie pewnie na zamówienie więc może rozważ 2 szuflady?

Ale ja bym zwróciła twoją uwagę na parawan składany. Rozrysujcie sobie rzut z góry i wykreślcie promień skrętu takiego parawanu. Wspominam o tym by się potem nie okazało, że bat wannowa zawadza :/ a parawan nawannowy polecam Radaway - Carena z powłoką easy clean

Właśnie prawie jesteśmy zdecydowani na parawan Radaway dwuskrzydłowy, ale trochę mało informacji o nich od użytkowników. A Ty masz tej produkt tej firmy? Jeżeli tak, to jak się sprawuje?

Bateria jest umiejscowiona maksymalnie w rogu, ale właśnie tak żeby nie zahaczało przy składaniu parawanu :)

ja mam to szczescie, ze w domu mam i kabinę i prysznic :-) ale w pracy na ekspozycji mamy juz 4 miesiące i nie jest mu lekko :-) przez całe użytkowanie parawanu nie bedziesz go tyle razy składała i rozkładała co u Nas w 1 miesiąc :) no wada jego jest taka ze przy składaniu i rozkładaniu wypalcować go trzeba :/ no i z powodu 2 wielkichszyb mi się wydaje taki "chybotliwy". No ale szkło swoje wazy więc to zrozumiałe, więc niewiem czy ten 1 elementowy nie jest lepszym rozwiązaniem

Witam,

Płytki kupiliśmy! Łazienka wykafelkowana. Wklejam zdjęcia jeszcze nie skończonej ale wkrótce wkleje już dokończoną!

http://www.empikfoto.pl/albumy37/157081/1123791/previews/40867732_dsc00494.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy37/157081/1123791/previews/40867906_dsc10420.jpg

Na tym drugim zdjęciu płyki jeszcze bez fug.

Od rana siedze i przegladam forum. Niby mialam juz pomysl na lazienke, ktorej od niedawna jestem wlascicielem, jednak po dzisiejszej lekturze, znowu nic nie wiem. Co zrobic z tym koszmarem? Wymiary 330x175, wys. 275 w najwyzszym miejscu oczywiscie.

To bedzie wyzwanie, czyz nie? :bash:

DSC_0787.jpg

Edytowane przez w-i-ola

Od rana siedze i przegladam forum. Niby mialam juz pomysl na lazienke, ktorej od niedawna jestem wlascicielem, jednak po dzisiejszej lekturze, znowu nic nie wiem. Co zrobic z tym koszmarem? Wymiary 330x175, wys. 275 w najwyzszym miejscu oczywiscie.

To bedzie wyzwanie, czyz nie? :bash:

Rura na środku jest prze .... fajna. Myślę, że ta łazienka to wyzwanie, ale spokojnie damy radę. Tzn. my podpowiemy a wy zrobicie :) Dawaj w tamtym wątku rzut z wymiarami (koniecznie zaznacz rurę ;)), pokaż swój pomysł i poczekaj chwilę .... Damy ci tyle rad, że na pewno będzie dobrze :)

Edytowane przez joliska
Edycja po przeniesieniu :)

Witam serdecznie,

Na początku roku 2012 zaczynamy remont mieszkania i nadal nie możemy się z narzeczonym zdecydować jak rozplanować rozkład łazienki.

Zwracam się więc do Was z propozycjami zaplanowania tego pomieszczenia.

Dodam, że chcemy mieć kabinę prysznicową (http://images40.fotosik.pl/920/30d72c7b9beb8ea3m.jpg ) mniej więcej o wymiarach 145x85 cm, WC, umywalkę, pralkę oraz przydatne szafki.

Tu rzut na łazienkę z wymiarami:

http://images40.fotosik.pl/920/51dd24163861abcemed.jpg

A tu aktualny stan łazienki:

http://images39.fotosik.pl/911/1546f531a455432b.jpg

Największym problemem jest ustawienie kabiny tak, aby nie zasłaniała liczników wody i jednocześnie dało się "oddychać" w tej mini łazience. W grę wchodzi nawet przesunięcie drzwi w lewo bądź prawo oraz jeśli to możliwe usunięcie grzejnika(mieszkanie na drugim ostatnim piętrze bloku, więc u nas odpowietrzenie całego pionu grzewczego). Bardzo proszę o jakieś sugestie, bo już tyle nad tym główkujemy i nic rozsądnego nie przychodzi nam do głowy.

PS. Gdybym wpisała w błędnym dziale to przepraszam i bardzo proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam Serdecznie

Katarzyna

duś ma być wanno-kabina(luby się uparł), ale jak postawimy takie wielkie coś wysokie na 2,2m to strasznie dużo powierzchni nam to "zje". Najlepiej byłoby gdzieś w rogu ale z jednej strony liczniki a z drugiej wystający róg i jeszcze grzejnik. Dziś wpadliśmy na pomysł żeby zbudować ścianę na równi z tym wystającym rogiem i na niej ustawić wanno-kabinę, i wtedy z drugiej strony powstałaby wnęka w małym pokoju na szafę wnękową. Wtedy wymiar łazienki to 1,47x2,67 co daje 3,92m2. Co o tym myślicie? Poniżej rzut, bo może tak z samego opisu to ciężko coś sobie wyobrazić:

http://images37.fotosik.pl/893/31f5971f93446151med.jpg

Pomysl mam. Nawet zrobilam maly projekt w jakims darmowym programie. Jednak nie potrafie tu go zrzucic.

Te piekna rure chce wyciac. Na koncu pod skosem - duza salonik prysznicowy ze szklanami drzwiami 160szer. x 130. Po lewej stronie grzejnik, pralka pod blatem, umywalka. Po przeciwnej podwieszane wc. To tak w skrocie.

rozumiem.

w takiej sytuacji stworzenie tej wneki będzie dobrym rozwiązaniem. kibelek zostawiłabym tam, gdzie poprzednio,, a wzdłuż wolnej ściany - blat o szerokości 45 cm ( w małej łazience mam 40 i wystarczy, w dużej 47 - to bardzo dużo) - nie wiem czy planujecie zakup nowej pralki, ale można pomyśleć o wpasowaniu pod blat konkretnego modelu

a co zamierzasz tam mieć, bo słup wcale nie musi przeszkadzać - można go wbudować w ściankę osłaniająca np. prysznic tam gdzie teraz jest wanna. Ścianka, by ukryć wszystkie rury, musiałaby być dość gruba, więc po obu stronach (umywalki i prysznica) dałoby się porobić wnęki na kosmetyki.