Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

mam nadzieję, że mi pomożecie.

zamierzam niedługo przystapić do kompletnego remontu łazienki. Będziemy wyburzać jedną ścianę i po tej opracji łazienka bedzie miała:

4,20 x 4,15 i jeszcze jest 2,60 wysokości

Załączam rozrysowany na szybko szkic, zaznaczone tylko drzwi i okno (1,2 m).

Jesli chodzi o przyłącza - nie zaznaczałam nic bo moj hydraulik mowi, że i tak moze wszystko poprzestawiać tam gdzie bede chciała - nie bedzie z tym problemu.

w łazience musi się znaleźć miejce na:

- duża łazienkę 190 x95 kwadratową obudowaną płytkami

- duży prysznic, chce odływ w podlodze

- dlugi blat na dwie spore umywalki. Dlugość jak sobe licze powinna być ok 180- 200 cm max.

- miska wc i bidet

- i jeszcze jakaś komoda by sie przydała

pralka na szczęście bedzie w innym pomieszczeniu.

rozrysowywałam sobie to na 30 sposobów ale żaden nie wydaje mi się dobry - jest to bardzo duża powierzchnia więc fajnie byloby wydzielić wyraźne strefy

załaczam sam plan, z drzwiami, oknem, wymiarami i zaznaczonym wc tam gdzie stoi ono teraz.

czy macie jakies pomysły jak można te elementy o których pisałam sensownie rozlożyć?

z góry dzięki za pomoc

K

łazienka_K.jpg

• Odpowiedzi 722
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiększylam trochę łazienkę o pokój i za jakieś 2 tygodnie zabieram sie za remoncik. Zobaczymy jak mi wyjdzie. Dzieki powiększeniu zyskałam fajne miejsce na prysznic 80/80. Będzie bardzo fajnie.

Zastanawiam się też nad położeniem na sufit tynku żywicznego. Nie wiem czy to dobry pomysł. Może ktoś ma i mógłby wstawić foto jak wygląda połączenie tego tynku z kaflami.

• 2 months później...

Proszę o radę jak zaaranżować wnętrze łazienki. Już myślę na wszystkie sposoby, ale do żadnego pomysłu nie jestem przekonana. Pomóżcie mi.

Łazienka ma wymiary 250 x 270, na wprost wejścia ściana 250 na niej okno, w odległości 60 cm od ściany (tej 270z lewej strony). Drzwi 90 150 cm od ściany z lewej strony. Chciałabym wannę, może być narożna, dwie umywalki i jakąś szafę do zabudowy np 60 cm. Proszę o poradę.

Wyczytałam na forum, że umywalka duo zajmuje mniej miejsca, a moga z niej korzystac dwie osoby. Wcześniej taka umywalka bardzo mi się podobała. Jesli nie zmieszczą się dwie to mogłaby być jedna duża. Jeszcze musze postawic pralkę w łazience. Macie jeszcze jakieś pomysły?

Rury prowizorycznie mamy, ale zawsze mozna podkuć i przenieśc gdzies indziej :)