Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

Czym większa temperatura w palenisku tym mniej popiołu.

Raczej odwrotnie tj. im wyższa temperatura w palniku tym objętościowo więcej popiołu bo część się spiecze i powstanie żużel, a przy mniejszej mocy będzie mniej żużla choć wagowo popiołu będzie tyle samo przy dobrym dopaleniu w obu przypadkach [kwestia odpowiednich nastaw].

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raczej odwrotnie tj. im wyższa temperatura w palniku tym objętościowo więcej popiołu bo część się spiecze i powstanie żużel, a przy mniejszej mocy będzie mniej żużla choć wagowo popiołu będzie tyle samo przy dobrym dopaleniu w obu przypadkach [kwestia odpowiednich nastaw].

i oto mi chodziło

Ty jak widać dalej tkwisz w zasypowcu , chciałbym cie widzieć jak byś kupił podajnikowca i twoje ustawienie na maxa ,bezcenne :lol2::lol2::lol2::lol2: SUSPENSER ma rację 100 procentową i dobrze jak byś to kiedyś pojął bo strasznie błądzisz i nic ci nie chce do tej łepetyny wejść a tłumaczono ci to tysiąc razy , podajnikowiec to nie zasypowiec z buforem ,w pierwszym ma być piekło w drugim spokój a spokój to ekonomia i bynajmniej nie sadza uprzedzając twoje twierdzenia za chwilę . najlepiej jak byś sobie w końcu kupił dobry podajnikowiec i sam się przekonał .

Wydaje mi się że teraz jest całkiem dobry czas na zakup, u nas\okolice Bielska Karlik biega po 630 zeta, Chwałowice po 670, przed zakupem pytałem o jakieś dalsze wahania cen - od maja +10% lub te ceny które są obecnie, w dół raczej już nie planują puścić choć podobno na hałdach jest węgla na pół roku...

W sobote dzwoniłem do mojego dostawcy ekogroszku i ceny na dziś to 700 zł /tona Chwałowickiego pieklorza a to jeden z najlepszych ekogroszków nie to gówno co jakiś stabek ze słomy robiony

Mnie wczoraj przywiózł dwie tony Chwałowickiego ekogrochu po 700 zł tona , lepiej być nie mogło i chyba z rozpędu kupię jeszcze dwie tony i wystarczy mi to na dwa sezony .

630zł z dowozem z piasta.

Przepłacasz.

A chwałowicki, to loteria.

Zależy od ściany.

Generalnie, w większości to przerosty, czyli dziadostwo.

Edytowane przez Elfir
usunięto wpis nie na temat

Sezon grzewczy się jeszcze nie skończył bo pogoda miewa huśtawki temperatury paliłem CzP w zeszłym roku a teraz pale stabkiem i muszę przyznać wbrew panującej nieprzychylnej opinii na temat tego węgla że jest o niebo lepszy od CzP popiołu jakieś 15% mniej może to nie wiele ale spala się na popiół a nie na popioł niedopałki itp jak CzP. pewnie zaraz poleje się hejt na ten opal bo chwałowicki najlepszy bo piast tez lepszy itp jak kogoś stać to pali wesołą jak kogoś na chwilę obecna nie stać to szuka alternatywy nie każdy jeździ mercedesem S klase a taki fiat 500 też zawiezie Ci 4 litery z punktu A do punktu B :))))