SUSPENSER 16.04.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Czym większa temperatura w palenisku tym mniej popiołu. Raczej odwrotnie tj. im wyższa temperatura w palniku tym objętościowo więcej popiołu bo część się spiecze i powstanie żużel, a przy mniejszej mocy będzie mniej żużla choć wagowo popiołu będzie tyle samo przy dobrym dopaleniu w obu przypadkach [kwestia odpowiednich nastaw]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 17.04.2020 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Raczej odwrotnie tj. im wyższa temperatura w palniku tym objętościowo więcej popiołu bo część się spiecze i powstanie żużel, a przy mniejszej mocy będzie mniej żużla choć wagowo popiołu będzie tyle samo przy dobrym dopaleniu w obu przypadkach [kwestia odpowiednich nastaw]. i oto mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 17.04.2020 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 :lol2: Spadłem z kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 18.04.2020 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Ty jak widać dalej tkwisz w zasypowcu , chciałbym cie widzieć jak byś kupił podajnikowca i twoje ustawienie na maxa ,bezcenne :lol2::lol2: SUSPENSER ma rację 100 procentową i dobrze jak byś to kiedyś pojął bo strasznie błądzisz i nic ci nie chce do tej łepetyny wejść a tłumaczono ci to tysiąc razy , podajnikowiec to nie zasypowiec z buforem ,w pierwszym ma być piekło w drugim spokój a spokój to ekonomia i bynajmniej nie sadza uprzedzając twoje twierdzenia za chwilę . najlepiej jak byś sobie w końcu kupił dobry podajnikowiec i sam się przekonał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 18.04.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Ja mam opał darmowy w przeciwieństwie do ciebie i bym sobie ustawił na 200 procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 19.04.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Ustaw sobie i 500 tylko co to da jak nie masz bufora , ja lasu nie mam a jak bym miał to drewno bym sprzedawał i kupił za to ekogroszku bo to dużo wygodniejsze a z drewnem roboty po pachy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 19.04.2020 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja mam opał darmowy w przeciwieństwie do ciebie i bym sobie ustawił na 200 procent. to rozdaj potrzebującym , nic nie TRACISZ, a zyskasz WDZIĘCZNOŚĆ pamiętaj "karma wraca" Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez dylas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 20.04.2020 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 To podajnikowca też mam darmowy opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otadek 27.04.2020 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Witam, kiedy historycznie obserwowaliście najniższe ceny ekogroszku - początek lipca czy inny termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 27.04.2020 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 W sobote dzwoniłem do mojego dostawcy ekogroszku i ceny na dziś to 700 zł /tona Chwałowickiego pieklorza a to jeden z najlepszych ekogroszków nie to gówno co jakiś stabek ze słomy robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nerwus 27.04.2020 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Wydaje mi się że teraz jest całkiem dobry czas na zakup, u nas\okolice Bielska Karlik biega po 630 zeta, Chwałowice po 670, przed zakupem pytałem o jakieś dalsze wahania cen - od maja +10% lub te ceny które są obecnie, w dół raczej już nie planują puścić choć podobno na hałdach jest węgla na pół roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 27.04.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Ale ten towar się nie psuje to raczej przeczekają licząc na srogą zime i trudno się dziwić bo za grosze sprzedawać to też nie rozwiązanie choć nam by to pasowało:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 27.04.2020 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Może widział ktoś coś fajnego z dostawą do centrum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 28.04.2020 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 W Sambudrolu masz ekodesigna 30mj chyba jak dobrze pamiętam to 880 ale nie wiem ile dostawa dalej poza Opolskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 30.04.2020 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Ceny to żadna łaska + transport to wyjdzie grubo po 1000 https://www.sambudrol.pl/sklep/oferta/ekogroszek/szukam dobrego z dostawą po >800recesja, ropę rozdają to niech z węgla opuszczą Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez dylas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 30.04.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Mnie wczoraj przywiózł dwie tony Chwałowickiego ekogrochu po 700 zł tona , lepiej być nie mogło i chyba z rozpędu kupię jeszcze dwie tony i wystarczy mi to na dwa sezony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 30.04.2020 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) W sobote dzwoniłem do mojego dostawcy ekogroszku i ceny na dziś to 700 zł /tona Chwałowickiego pieklorza a to jeden z najlepszych ekogroszków nie to gówno co jakiś stabek ze słomy robiony Mnie wczoraj przywiózł dwie tony Chwałowickiego ekogrochu po 700 zł tona , lepiej być nie mogło i chyba z rozpędu kupię jeszcze dwie tony i wystarczy mi to na dwa sezony . 630zł z dowozem z piasta. Przepłacasz. A chwałowicki, to loteria. Zależy od ściany. Generalnie, w większości to przerosty, czyli dziadostwo. Edytowane 4 Maja 2020 przez Elfir usunięto wpis nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.05.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 krucjaty przeciwwęglowe proszę prowadzić w temacie temu przeznaczonym. Także wpisy dotyczące ekonomicznego spalania mają swój temat. Wpisy nie na temat będą usuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 07.05.2020 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Sezon grzewczy się jeszcze nie skończył bo pogoda miewa huśtawki temperatury paliłem CzP w zeszłym roku a teraz pale stabkiem i muszę przyznać wbrew panującej nieprzychylnej opinii na temat tego węgla że jest o niebo lepszy od CzP popiołu jakieś 15% mniej może to nie wiele ale spala się na popiół a nie na popioł niedopałki itp jak CzP. pewnie zaraz poleje się hejt na ten opal bo chwałowicki najlepszy bo piast tez lepszy itp jak kogoś stać to pali wesołą jak kogoś na chwilę obecna nie stać to szuka alternatywy nie każdy jeździ mercedesem S klase a taki fiat 500 też zawiezie Ci 4 litery z punktu A do punktu B ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 07.05.2020 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 No ale stabek wcale nie jest tani przecież przynajmniej u mnie wychodzi o 50 zł drożej niż Chwałowice przy czym ma więcej popiołu i słabszy ale wiem że w innych zakątkach PL są inne ceny tego a inne tamtego dlatego każdy wybiera co mu pasuje i tego się trzymamy ,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts