d7d 01.08.2019 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2019 Złodzieje wchodzą oknami bo tak jest łatwiej i nie widać "włamu".Drzwi zewnętrzne są na ogół w miejscu ogólnie widocznym.Drzwi się zamyka bo jednak czasami nieproszeni goście (złodzieje) wchodzą "na próbę" przez drzwi - sprawdzają czy są zamknięte.Czasami nie są zamknięte bo gospodarze w domu lub w ogrodzie a tym czasem złodziej swobodnie buszuje po domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 06.08.2019 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Jak zawsze jałowa dyskusja z tego powstanie. Zabezpieczenia są po to aby chronić przed włamaniem i je utrudniać. Nie da się uniemożliwić w 100% wejście do domu. Wystarczy popatrzeć nawet na YT jak łatwo jest otworzyć wkładkę. https://www.youtube.com/watch?v=zl7T3AGrdYM Raczej ten Pan z filmu nie doktoryzował się (choć mogę się mylić ). On otwiera wkładkę swojej roboty pistoletem. Są oczywiście lepsze urządzenia ale celowo nie będę naprowadzał na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.08.2019 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Polacy generalnie najlepiej wiedzą którędy i w jaki sposób wchodzą złodzieje, a mimo wszystko złodzieje im się włamują bez problemu... Filmik oglądałem bez dźwięku, ale widzę, że tam jest wkładka wewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.08.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Statystyki "mówią" o włamaniach - 80% przez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 09.08.2019 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Zamówiłaś standardowy zamek AV3? Coś jeszcze z "akcesoriów" ? Może wzmocnienie "Komfort Plus" ? Zamówiłam drzwi Jagienka Thermo 78mm z dodatkowymi poziomymi frezami (takie niby dechy) i bocznym doświetleniem, ze wzmocnieniem komfort plus, zamkiem AV3 (drzwi wyższe niż standard i to ma je nieco usztywnić) i jeszcze termiczną osłonę podproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.08.2019 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Statystyki "mówią" o włamaniach - 80% przez okna. Z czego 1/4 przez otwarte okna, a reszta przez okna bez bolców antywyważeniowych i klamki bez blokady przekręcenia (albo jako przycisk, kluczyk albo typu secustic). Do tego gros włamań jest w budynkach wielorodzinnych - a tam łatwiej niepostrzeżenie wejść i wyjść przez okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.08.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Zamówiłam drzwi Jagienka Thermo 78mm z dodatkowymi poziomymi frezami (takie niby dechy) i bocznym doświetleniem, ze wzmocnieniem komfort plus, zamkiem AV3 (drzwi wyższe niż standard i to ma je nieco usztywnić) i jeszcze termiczną osłonę podproża. Bardzo ładny model np. https://www.drzwi-cal.pl/wp-content/uploads/2017/10/sekate.jpg Tutaj z "Jagienka frezowana dąb sękaty". Pewnie dużo ciekawiej wyglądają z bocznym doświetleniem niż same drzwi. Z antabą czy z klamką? AV3 czyli jedna wkładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 12.08.2019 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Jedna wkładka. Wszystkie okna mam do podłogi więc wątpię czy trafi się złodziej, który zachce forsować drzwi No nie mogłam się oprzeć antabie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 06.09.2019 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 (edytowane) Witam,dołączę się do tematu.Rozważam zakup drzwi zewnętrznych dębowych CAL, biorę pod uwagę z kolekcji Vintage - drzwi Vin 11 Okrągłe.W kolekcji Vintage, standardową wersją jest Thermo gr. skrzydła 78 , dwie uszczelki, zamek M2.1 Można dopłacić 1200 netto, do standardu Arktic gr. skrzydła 90, trzy uszczelki, zamek AV3 Pytanie, czy warto pchać się w dopłatę podwyższająca koszt drzwi o ok. 30 % aby uzyskać wyższy standard cieplny?Możecie coś doradzić? Edytowane 6 Września 2019 przez M K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts