d7d 29.11.2022 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Strasznie tanio 7 zł za kilowatopik, brałbym w ciemno, jeszcze bym im skrzynkę gorzały dał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 29.11.2022 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Strasznie tanio 7 zł za kilowatopik, brałbym w ciemno, jeszcze bym im skrzynkę gorzały dał! Racja! Nawet na zagrychę bym nie poskąpił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 29.11.2022 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Hehe, sprawdziłem. Jednak nie odliczyli dofinansowania. Oto ta oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.11.2022 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Hehe, sprawdziłem. Jednak nie odliczyli dofinansowania. Oto ta oferta. Ładna ściemka Masz wszytko dokładnie i wystarczająco jasno wytłumaczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.11.2022 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Oczywiście nie, ale chętnie zadam im konkretne pytania weryfikacyjne. Podpowiedzcie tylko jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.11.2022 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Oczywiście nie, ale chętnie zadam im konkretne pytania weryfikacyjne. Podpowiedzcie tylko jakie. Może spytaj jakie substancje psychoaktywne mieszali z alkoholem przygotowując ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.11.2022 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Hehe, OK, pytanie zanotowane. Jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 12.12.2022 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Janosikowa dotacja. https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zbudowal-przydomowa-elektrownie-moze-pojsc-do-wiezienia-na-lata/v5hetnq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 14.12.2022 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Jak latem normą jest u mnie przekroczone napięcie ponad 253V, a często pod 260V. Do tego nad ranem, długo przed wchodem słońca, mam nawet 253V. Lipną sieć, lipny trafo. Pewnie ustawione na trafo 253 albo i 260V. Tak dzisiaj około południa na moim falowniku zobaczyłem 201,1V. To potwierdza, że linia to dno. Ostatnio była przebudowywana w 1996r. Teraz jest 5x więcej domów. Linia średniego napięcia, pewnie od 40 lat nie ruszana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 14.12.2022 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 U mnie jak na wsi zobaczyli ponad 400kWp przyjechali i zmniejszyli napięcie że w nocy mam 213V w dzień nie przekracza 233V.W nocy klimy chodzą bo sąsiedzi doinstalowali ich dziesiątki (wungiel drogi a grzać trza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.12.2022 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Czy on aby jest psychicznie zdrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.12.2022 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Czy on aby jest psychicznie zdrowy? Diese Blondine nicht gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 25.12.2022 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2022 Czy przy założeniu, że instalację i panele położę sam na gruncie, falownik umieszczę za licznikiem (na tej samej ścianie), firma mi to zepnie i da papiery... warto się pchać w PV? Instalacja 3,6 kw, po dotacji i odzyskaniu podatku, wyjdzie mnie na gotowo jakieś 6000 zł Zużycie domu to póki co 2100-2300 kWh rocznie... zapewne wzrośnie.... Jak warunki z tym odbiorem kWh po 2024 będą dobre, to PC też wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszGejtz 27.12.2022 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Jak ma wpaść u ciebie PC to bym mierzył w większą instalację foto. Ta 3,6 zrobi rocznie ponad 4MW a to mało przy PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 27.12.2022 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Na razie chciałbym zabezpieczyć prąd bytowy. Gdy w 2024 wprowadzą rozliczanie godzinowe, zobaczę jak to będzie wyglądać i podejmę decyzje o pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszGejtz 28.12.2022 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Z tego co wiem już jest rozliczanie godzinowe w Energa. U mnie na rachunku jest to ujęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.12.2022 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Czy przy założeniu, że instalację i panele położę sam na gruncie, falownik umieszczę za licznikiem (na tej samej ścianie), firma mi to zepnie i da papiery... warto się pchać w PV? Instalacja 3,6 kw, po dotacji i odzyskaniu podatku, wyjdzie mnie na gotowo jakieś 6000 zł Zużycie domu to póki co 2100-2300 kWh rocznie... zapewne wzrośnie.... Jak warunki z tym odbiorem kWh po 2024 będą dobre, to PC też wpadnie. A masz już firmę, która to zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 29.12.2022 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 A masz już firmę, która to zrobi? Szwagier za flaszkę ogarnie gwarancję za poprawny montaż, a elektryk za kolejną flaszkę wypisze papiery że instalacja zrobiona zgodnie ze sztuką. Później tylko przekonać ZE że instalację spokojnie może wpiąć do swojej sieci energetycznej a jak coś się stanie to ubezpieczyciel za flaszkę wypłaci odszkodowanie. Podpowiedzcie kto mi może za flaszkę wystawić fakturę na montaż w 8% VAT aby dostać kasę z Urzędu? Nie takie rzeczy się robiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 29.12.2022 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Szwagier za flaszkę ogarnie gwarancję za poprawny montaż, a elektryk za kolejną flaszkę wypisze papiery że instalacja zrobiona zgodnie ze sztuką. Później tylko przekonać ZE że instalację spokojnie może wpiąć do swojej sieci energetycznej a jak coś się stanie to ubezpieczyciel za flaszkę wypłaci odszkodowanie. Podpowiedzcie kto mi może za flaszkę wystawić fakturę na montaż w 8% VAT aby dostać kasę z Urzędu? Nie takie rzeczy się robiło. Nie ładnie tak rozpijać naród. Tobie też płacą flaszkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 31.12.2022 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 A masz już firmę, która to zrobi? Tak. Wstępnie jestem umówiony. Przywiozą mi sprzęt, mam sobie rozprowadzić kable, a jak będzie gotowe to przyjadą to wszystko pospinać, panele, falownik, zabezpieczenia. Szwagier za flaszkę ogarnie gwarancję za poprawny montaż, a elektryk za kolejną flaszkę wypisze papiery że instalacja zrobiona zgodnie ze sztuką. Później tylko przekonać ZE że instalację spokojnie może wpiąć do swojej sieci energetycznej a jak coś się stanie to ubezpieczyciel za flaszkę wypłaci odszkodowanie. Podpowiedzcie kto mi może za flaszkę wystawić fakturę na montaż w 8% VAT aby dostać kasę z Urzędu? Nie takie rzeczy się robiło. Że Ty ze szwagrem i elektrykiem załatwiałeś za flaszkę to tylko się cieszyć :hug: Ja muszę to ogarniać po ludzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts