marcinbbb 04.10.2019 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Nie ma podatku od programu Mój prąd A 19% podatku od wzbogacenia nie trza płacić? TRZA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 04.10.2019 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Dla każdego miesiąca... nawet nie chciało by mi się tego wyciągać do .csv i filtrować. A udostępnisz takiego csv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.10.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 A 19% podatku od wzbogacenia nie trza płacić? TRZA!!! No Marcinku NIE TRZA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 04.10.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Uff...Ale tu mamy nieoczekiwane zwroty akcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.10.2019 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 No proszę- kto dostał , no kto ? Rodzinka czy „swojaki” ? Ech... Mam do kitu znajomych ,a rodzina jest jaka jest ... Ech... No tak. Rodziny sie nie wybiera. Jak masz 10k z gminy to na co czekasz. W "stolycy" to chyba 50% dają, ale tego nie jestem pewien. Nie zawsze sie opłaca ten mój prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 04.10.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 No tak. Rodziny sie nie wybiera. Jak masz 10k z gminy to na co czekasz. W "stolycy" to chyba 50% dają, ale tego nie jestem pewien. Nie zawsze sie opłaca ten mój prąd. No na łaskę Tauronu , kuźwa czekam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.10.2019 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 No na łaskę Tauronu , kuźwa czekam ! Pismo dostałeś ze będą dzwonić i sie umawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 05.10.2019 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Pismo dostałeś ze będą dzwonić i sie umawiać? Dostałem tylko sms z informacją , że przyjeli pismo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 05.10.2019 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Pogoda mnie trochę blokuje-mam jeszcze 4 szyny do zamontowania.Trudno-jutro dokończę...A w przyszłym tyg muszę wrzucić paneliki.Czas nie jest z gumy-praca, pogoda ....i zrobiło się ciasne okienko.Odnośnie samej „technologii” montażu profili,to najważniejsze i najtrudniejsze było rozmierzenie przekątnych i znalezienie odpowiedniej metody regulacji.Oprócz miarki opieram się na gwoździach z rozpiętymi sznurkami-ustawiam oś i poziomuję sznurek.Potem tylko ustawiam profil pod sznurek- i tak leci...Pzdr PSMam nadzieję , że staw w łokciu mi nie odpadnie od wkrętary... Edytowane 5 Października 2019 przez bobrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuku1786 05.10.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Program "Mój Prąd" i ulgę termomodernizacyjną można łączyć i "Mój Prąd" nie podlega opodatkowaniu. Dlatego zależy mi, aby zdążyć z instalacją w czasie działania programu, gdyż te 5000 zł da mi więcej niż późniejsze obniżenie części instalacji z 23% na 8 % Vat.Tylko dalej nie wiem jak policzyć ile teraz ma być na 23%, a ile na 8% Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.10.2019 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Tylko dalej nie wiem jak policzyć ile teraz ma być na 23%, a ile na 8% Vat. Wykonawca dobrze proponuje. Przy czym w przyszłości też nie będzie od całości przy dużych domach, tylko proporcjonalnie do 300m2 - tyle, że nie ważne, czy na dachu domu, wiaty czy na gruncie postawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 05.10.2019 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 (edytowane) No Marcinku NIE TRZA. To z jakiej okazji branżowe strony www informują że z 5000 PLN realnie do ręki dostaje się około 3600-3700 PLN? A udostępnisz takiego csv? Nie ponieważ każdy kolejny dzień roku musiał bym eksportować do oddzielnego pliku, aby były dane z poszczególnych godzin.Mogę podarować Ci dostęp do moich danych gdzie sobie statsy wyciągniesz do 365 plików i filtrem w xlsie ograniczysz sobie godziny. Edytowane 5 Października 2019 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 05.10.2019 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 To z jakiej okazji branżowe strony www informują że z 5000 PLN realnie do ręki dostaje się około 3600-3700 PLN? Bo to są zapewne stare artykuły. Tak czy inaczej, dostajesz 5 kpln i podatku nie płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 05.10.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Helloułł,pozdrowienia z rodzinnej imprezy-jeszcze potrafimy ze sobą rozmawiać pomimo odmiennych poglądów (politycznych , głównie)...Po moim 46 żywocie wnioskuję,że to co nas spotyka przez ostatnie lata-to nam się uczciwie należy...Ignorancja ma swoją cenę-niestety po fakcie...Bywajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 06.10.2019 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 A ma ktoś inwerter z wattrouterem do załączania zasilania urządzeń poprawiających konsumpcję na miejscu? Ktoś próbował może sterować klima czy pompa ciepła żeby ruszała jak jest produkcja z PV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 06.10.2019 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Ja steruję grzałkami CWU 3x1,5kW latem za pomocą gniazdek wifi i styczników , koszt 150zł vs 1000-1500 za wattrouter , ale jest pewien minus , trzeba ustawić w nich zakres czasowy działania lub wł/wył osobiście . Osiągałem produkcji ok 35 kWh , zużycie bez wysłania za licznik 20-30kWh ,w zależności ile chodziły dodatkowe sprzęty i kiedy , bo żonka czasem miała w nosie prikaz nie włączania kilku urządzeń na tej samej fazie na raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 06.10.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Miałem wattrouter przez kilka lat, ale nadwyżki szły na grzejnik el. - stare czasy przed obecnymi przepisami.PC czy klima możesz ustawić np start przy 1KW produkcji , ale jak chmurki zasłonią słońce to co ? Brać prąd z sieci ? Jak długo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 06.10.2019 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Miałem wattrouter przez kilka lat, ale nadwyżki szły na grzejnik el. - stare czasy przed obecnymi przepisami. PC czy klima możesz ustawić np start przy 1KW produkcji , ale jak chmurki zasłonią słońce to co ? Brać prąd z sieci ? Jak długo ? Z klima to raczej wysłanie sygnału z pilota bądź apki żeby podpiąć temperaturę i zmniejszyć kiedy trzeba. Pytanie jak to najprościej i najtaniej realizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giloman 06.10.2019 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 No tak. Rodziny sie nie wybiera. Jak masz 10k z gminy to na co czekasz. W "stolycy" to chyba 50% dają, ale tego nie jestem pewien. Nie zawsze sie opłaca ten mój prąd. W stolycy dają 30% i nie więcej niż 15 tys. zł. Na początku 2019 było 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 06.10.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Witam, czy ktoś instalował panele z inwerterem 10kW mocy znamionowej (w moim wypadku SMA Sunny Tripower 10.0) w Enei? Panele ~9,5kW.Będzie opust 80% czy 70%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts