nowaogrodniczka 12.08.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam. Coś zaczeło dolegać mojemu rododendronowi. Na listkach pojawił się jakiś rdzawy nalot a łodygi stały się żółtawe. Czy złapał jakąś chorobe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eogrodyogrodidom.eu 28.08.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 rododendrony są łatwymi roślinami w uprawie pod warunkiem że: mają cień ,wilgotne podłoże, kwaśne podłoże, rosną w torfie są nawożone. Pozdrawiam Przemysław Jakubowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.08.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 rdzawy nalot jak przy okazji rdzy?Można zastosować Previcur. To tez może być żółknięcie spowodowane żerowaniem prześwietlika. Tak bez zdjęcia cięzko wymyślać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eogrodyogrodidom.eu 29.08.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Większość chorób na roślinach to efekt niedbania o nie. Słabe rośliny szybciej chorują. Nie zdarzają mi się choroby różaneczników ale spełniam podstawowe zasady o których pisałem wcześniej. Przemysław Jakubowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.08.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Łodygi zapewne drewnieją, a i kutner na liściach to dość normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 29.08.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Zgadzam się z Mirkiem, liście często mają taki rdzawy 'meszek', kutner, a łodygi po prostu drewnieją. Jakiś czas temu pisałem o tym w innym wątku o rododendronach. PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts