milek1719500956 20.01.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Milek - ależ zacięty stworek jesteś Proponuję natomiast przenieść się z tematem na priv, a jak cię uruchomimy, to wtedy się najwyżej podzielimy samymi wnioskami, żeby tutaj bez potrzeby nie rozpychać wątku. Z komputerami to są różne skomplikowane, czasem bzdurne rzeczy, ale może do czegoś dojdziwmy. Radę Aleksandryty, tzn. kontakt z Ikea, też można wziąć pod uwagę.... Myślę i kombinuję na bieżąco - pytaliśmy obsługę Ikei w weekend - wiedzą o problemie, bo dotyka szersze grono osób, ale nie wiedzą o co kaman... Napisaliśmy też maila - zobaczymy co (i czy w ogóle...) odpowiedzą... Dzięki Aantenka za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.01.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) aksamitka - wycinają w trakcie montażu. Nikt o zdrowych zmysłach nie wytnie dziury bez zmierzenia blatu w kuchni na już stojących szafkach. Moi mieli świetny sprzęt do wycinania takich dziurek, więc poszło im , jak z płatka 3 lata temu, jak instalowałam kuchnie IKEA w swojej kawalerce,to meble montowała mi ekipa z IKEI (tzn. jej podwykonawcy). Zapłaciłam wtedy 1000 PLN. Fakt, że przebili się żelaznym hakiem przez ścianę nośną bloku (wielka płyta) na klatkę schodową , ale nawet nie byłam zła tylko podziwiałam ich za inwencję w przebiciu 30 cm żelbetowej ściany nośnej, którą można ruszyć tylko przy użyciu bombki atomowej Robili cały dzień, ale meble były do 7 metrowej kuchni. AGD też miałam z IKEI, więc nie było problemów, ale jak ktoś zamawiał tzw. obce AGD, to uważam, że jednak dobrze by było, żeby meble instalowali ludzie z IKEI, bo oni znają bardzo dobrze te meble i wiedzą jak "wbić" obce AGD do szafek. I od razu piszę, że tylko niektóre obce AGD da się "wbić" do szafek. Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 20.01.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Fakt, że przebili się żelaznym hakiem przez ścianę nośną bloku (wielka płyta) na klatkę schodową , ale nawet nie byłam zła tylko podziwiałam ich za inwencję w przebiciu 30 cm żelbetowej ściany nośnej, którą można ruszyć tylko przy użyciu bombki atomowej :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.01.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 I od razu piszę, że tylko niektóre obce AGD da się "wbić" do szafek. u nas montaż Ikei odpada bo mieszkam 160km od Ikei... wydaje mi sie ze wystarczy porównać wymiary ikeowskiej AGD i obcej, jesli będą zblizone to nie powinno być kłopotu? l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroski 20.01.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Aantenka, bardzo dziękuję za obszerne wyjaśnienia - jesteś niesamowita! Za Twoją namową znalazłem cennik usług łódzkiej IKEI, bo jest mi najbliższa, ale lista czynności, za którą biorą opłatę jest tak potężna, że obliczanie kompletnej usługi trwałoby w moim wykonaniu dłużej niż projektowanie kuchni Nawiasem mówiąc zastanawiam się dlaczego nie zróżnicowali opłaty od rzędnej posadzki kuchni nad poziomem morza Dlatego, jeśli nie jest to nadużycie, proszę tych z Was, którym kuchnię montowali ikeowcy, o podzielenie się z nami informacją jaki procent w stosunku do ceny kuchni stanowił koszt jej montażu. Żeby informacja była pełna, napiszcie czy kupowaliście kuchnię ze sprzętem i jaki był zakres montażu. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 20.01.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 u nas montaż Ikei odpada bo mieszkam 160km od Ikei... wydaje mi sie ze wystarczy porównać wymiary ikeowskiej AGD i obcej, jesli będą zblizone to nie powinno być kłopotu? l Mam tą samą nadzieję, choć chodzi mi po głowie ikeowski komplecik - piekarnik + mikrofala w bieli... Poza tym podoba mi się, że sprzęty z Ikei nie mają napisów ani innych emblematów marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.01.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ale kiepski wybór i ceny niespecjalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.01.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 IKea ma chyba Whirpoola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monka81 20.01.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Aantenka, bardzo dziękuję za obszerne wyjaśnienia - jesteś niesamowita! Za Twoją namową znalazłem cennik usług łódzkiej IKEI, bo jest mi najbliższa, ale lista czynności, za którą biorą opłatę jest tak potężna, że obliczanie kompletnej usługi trwałoby w moim wykonaniu dłużej niż projektowanie kuchni Nawiasem mówiąc zastanawiam się dlaczego nie zróżnicowali opłaty od rzędnej posadzki kuchni nad poziomem morza Dlatego, jeśli nie jest to nadużycie, proszę tych z Was, którym kuchnię montowali ikeowcy, o podzielenie się z nami informacją jaki procent w stosunku do ceny kuchni stanowił koszt jej montażu. Żeby informacja była pełna, napiszcie czy kupowaliście kuchnię ze sprzętem i jaki był zakres montażu. Dziękuję. Witam Moją kuchnię montowaną miałam w styczniu, kupowałam ją podczas grudniowej promocji. Cała kuchnia (biały abstrakt) wraz ze sprzętem, ale bez blatu wyszła około 14 tyś zł. Montaż szafek i sprzętu piekarnik, zmywarka i mikrofalówka ( w związku z brakiem blatu, bez płyty i zlewu) wyniósł 1200 zł, Koszt montażu szafki to 70 zł bez blatu odliczają chyba 10 zł. Trafiłam na fajną ekipę, chociaż nie obyło się bez poprawek. W związku z tym jak będę miała juz blat obiecali przyjechać naprawić co nabroili i zamontować pozostały sprzęt Miałam sporo szafek. wszędzie gdzie się dało są szuflady Panowie wkroczyli na plac boju i od razu wzięli się sprawnie za montaż. Od razu zauważyli, że brakuje szafek wiszących. Szybki telefon do ikea i za godz. była taksówka z brakującymi elementami Ja osobiście polecam montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.01.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Kuchnia, o ktorej pisalam wyzej kosztowala 10 tys. PLN z AGD, a montaz 1 tys. PLN. Teraz wyliczylam, ze do obecnej 18 m kuchni razem z AGD potrzeba szafek i sprzetu za 18 tys. PLN. pewnie montaz bedzie z 1,7 tys.PLN, jak nie wiecej. Z tego, co wiem to lodówki produkuje dla Ikei whirpool, a piekarniki elektrolux.Nie bardzo rozumiem dlaczego nie chcecie AGD z Ikei? W mojej rodzinie to bedzie to juz 4 kuchnia. I jeszcze dotad nikomu nic z AGD jeszcze nie popsulo sie. Najstarsza kuchnia ma 8 lat. W tym roku wprowadzili tez nowe AGD, bardziej nowoczesne. Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 20.01.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Moja kuchnia kosztowała 12 000. Montaż 1 000. W zasadzie wszystkie dolne szafki to szuflady - bardzo sobie to chwalę i będę polecać każdemu. Panowie przybyli o 9:00 skończyli montaż ok 17:00. Piekarnik, mikrofala, płyta indukcyjna, zmywarka z ikei. Lodówkę mam wolnostojącą, więc nie wymieniałam. Dwóch panów, sprawnie i czysto. Moge też polecić tzw. pomoc w zakupach, czyli kompletowanie całego zamówienie. Kosztowało mnie to dodatkowe 100 zł, ale jak sobie pomyślę o tym ile razy musiałabym z wózkiem, a także zbierać wszystko z półek (niektóre paczki są bardzo ciężkie i nieporęczne) i o niczym nie zapomnieć to myślę, że ta cena to pikuś. Transport 165 zł, wniesienie na II pięrto (wąska klatka, bez windy) 145 zł. Masa od której liczyli transport i wniesienie to 782,2 kg. Nie sądzę, żebym podjęła wtargania się tego wszystkiego na to moje II piętro za 145 zł. Zgadzam się z Aantenką, trzeba sobie przemyśleć, jakie mamy priorytety. Dla mnie ta cała akcja była warta swojej ceny. Gdybym miała samam montować to pewnie z szafkami poradziłabym sobie, choć sporo czasu by to zajęło, to z blatem miałabym już problemy (choćby wycięcie dziury w blacie, z powodu braku odpowiednich narzędzi). O powieszeniu górnych szafek nie wspominam wcale, bo w pojedynkę to bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.01.2012 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Piu wrzuciła w wątku z kolorystycznymi trendami kuchnię z Ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 21.01.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Mój stat. Kuchnia jeszcze nie całkiem gotowa. Muszę się jeszcze zająć sufitem, kupic i zamontować pochłaniacz. Nad płytą planuję szybę, przezroczystą, na szerokość okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 21.01.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Wenderko! chcialam tylko napisac, ze kuchnia bardzo mi sie podoba: jest taka -MOJA? nie wiem, czy to wypada, ale tak sobie pomyslalam. Nasza dopiero sie pooooowooooluuuutku sklada, ale mam nadzieje, ze efekt bedzie rownie dobry bo kolorystyka taka sama... pozdrawiam , Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 21.01.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 jakie macie lodówki do zabudowy nie z Ikei ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniunia81 21.01.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Piu wrzuciła w wątku z kolorystycznymi trendami kuchnię z Ikei [ATTACH=CONFIG]96367[/ATTACH] My planujemy taką u siebie :), tylko to troszkę czasu jeszcze...tak myślę czerwiec... Wtedy się pochwalimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.01.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Mój stat. Kuchnia jeszcze nie całkiem gotowa. Muszę się jeszcze zająć sufitem, kupic i zamontować pochłaniacz. Nad płytą planuję szybę, przezroczystą, na szerokość okapu. Wenderko kuchnia piekna. Ma do Ciebie 4 pytania: 1) co to za szarość na ścianie? Mogłabyś podać numer tej farby i firmę? 2) czy biel piekarnika i miktofalówki komponuje z bielą (a raczej z kremem) frontów? Czy widać różnicę w odcieniach? 3) widze nie zrobiłaś pod zlewem wysuwanej szuflady z koszami na śmiecie i inne pierdółki, dlaczego? 4)widze z prawej strony okno (?) nie masz kłopotów z otwieraniem tej ostatniej wysokiej szafki? Edytowane 21 Stycznia 2012 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 21.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Makrz - jak nie wypada Bardzo mi miło. Aleksandryta - dzięki,a co do Twoich pytań to: 1. Farba to Flugger, kolor o nazwie Moonstone (nr 311014); 2. Kolor sprzętu bardzo dobrze gra z frontami, jest w zasadzie identyczny. Drobna różnica wynika bardziej z tego, że fronty mebli są z innego materiału niż fronty sprzętu. 3. Szufladę pod zlewem bardzo chciałam, ale mam tam boiler, więc musiała być zwykła szafka (ale już się z tym pogodziłam ); 4. Od ściany z oknem jest blenda szerokości 15 cm (szafki nie dochodzą do samej ściany). Inaczej nie mogłabym otworzyć tej szafki, bo jest parapet i grzejnik. A tak jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OiM 21.01.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 wanderko, powiedz prosze ile zapłaciłaś za swoją kuchnię? razem z montazemi o któej przyjeżdzają montażyści z Ikei? Ile godzin trwa montaż kuchni wielkości kuchni wanderki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.01.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) wanderko, powiedz prosze ile zapłaciłaś za swoją kuchnię? razem z montazem i o któej przyjeżdzają montażyści z Ikei? Ile godzin trwa montaż kuchni wielkości kuchni wanderki? Przeciez napisała o tym kilka postów wyżej Wszystko dokładnie opisała. Edytowane 21 Stycznia 2012 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts