Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O Arsta nic nie wiem ale w końcu doczekałam się cokołów ;-) To jeszcze tylko uzbierać na lampy i żaluzje i kuchnię uznam za zakończoną :wiggle:

http://imageshack.us/a/img191/3472/afjr.jpg

Aaaa no i stołki barowe ;-]

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że kilka osób zainteresowanych Arstą jak i ja więc podzielę się tym co wiem:

- Arsta mimo że istotnie nie pojawiła się w katalogu ani w najnowszej broszurze kuchennej nie jest planowana do wycofania

- Ikea nie prowadzi niestety kolorystyki RAL i nie można uzyskac informacji o odcienu Arsty (drążyłam temat bo chciałam zgrać z farbą na ścianie)

Poza tym to piękne fronty, nie męczą oczu i nie nudzą się tak szybko jak połysk. Mat zawsze był bardziej szlachetny. Pozdrawiam niezdecydowanych!

Kwestia wieku nie jest tak istotna jak wzrost . Bardzo ładne krzesła, pokrowiec bym wołała ciemniejszy ale to z uwagi na dzieci :)

Ps .coś mi cytat nie wszedł -chodziło mi o pokazane krzesło :)

Sama mam fronty Arsta, do tego na ścianach kolor biały standardowy z palety BM. Nie zauważyłam, żeby jakoś to odstawalo kolorystycznie.

Co do wycofywania frontów. to ze cos jest dopiero 2 lata nei znaczy, że nie mogą wycofać. Chyba wszystko zależy od tego jak się to sprzedaje.

Pamiętam fronty Solar, które były dla mnie idealne. O ile pamiętam to wycofali właśnie po 2 latach od wprowadzenia.

Witam serdecznie-podoba mi sie bardzo ,szczegolnie na tle PODLOGI:lol2: Dlatego prosze o podpowiedz z czego ona jest wykonana:D Marzy mi sie taka w moim domku! Dziekuje i pozdrawiam:bye: Barbarea
O Arsta nic nie wiem ale w końcu doczekałam się cokołów ;-) To jeszcze tylko uzbierać na lampy i żaluzje i kuchnię uznam za zakończoną :wiggle:

http://imageshack.us/a/img191/3472/afjr.jpg

Aaaa no i stołki barowe ;-]

A no wlasnie moj wpis mial byc na tej stronie:mad: No to ponawiam prosbe- co tak ladnego jest polozone na podlodze ;-)

Dzikuje

Barbara

Witam

Mam pytanie odnośnie blatów Ikea. Będe miała robioną kuchnię przez stolarze ale blat planuje zakupić w Ikei tj.Akerby drewniany. Tylko czemu te blaty mają 62 cm szerokości gdzie inne w sklepach mają 60cm:> Co z tymi 2cm przycinacie je czy blat więcej wystaje ponad szafki? Pozatym kto ma ten blat drewniany?Jak się sprawuje?

Pozdrawiam

Witam,

również mamy kuchnię z ikei, jeszcze niewykończona, brak wykończenia blatu, brak zamontowanej listwy pod szafkami wiszącymi-pod spodem oświetlenie planowane,brak kafli na ścianie (upatrzona mozaika), brak dodatków.

Przepraszam za bałagan ale wszystko nie ogarnięte.

DSC_3863.jpg

DSC_3864.jpg

DSC_3866.jpg

DSC_3870.jpg

Witam

Mam pytanie odnośnie blatów Ikea. Będe miała robioną kuchnię przez stolarze ale blat planuje zakupić w Ikei tj.Akerby drewniany. Tylko czemu te blaty mają 62 cm szerokości gdzie inne w sklepach mają 60cm:> Co z tymi 2cm przycinacie je czy blat więcej wystaje ponad szafki?

same szafki kuchenne z IKEI są o 2 cm głębsze od standardowych szafek kuchennych innych producentów, stąd te dodatkowe 2 cm...

same szafki kuchenne z IKEI są o 2 cm głębsze od standardowych szafek kuchennych innych producentów, stąd te dodatkowe 2 cm...

Ahaaa co w związku z tymi dodatkowymi 2cm?Dociąć bo chyba za bardzo będą wystawały blaty?Czy ktoś wykorzystał w kuchni jedynie blat z Ikei a meble innego producenta?

Dziękuje za info

Szafki dolne z Ikea są o kilka cm głębsze od innych producentów. Moje stare BRW na zamówienie miały 51 cm głębokości, a Ikea mają 58 plus front. Niestety u mnie blaty z Ikea nie będą zamontowane, gdyż chcę aby blat wchodził w okno i był cięty z całości, a do tego za szafkami robimy odstęp od ściany dla wentylacji i ewentualnych rur. Blaty będą Kronospan.