Viann 17.06.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Hej. Mam pytanie do posiadaczek kuchni z Ikea i zlewu przy oknie. Jak wygląda sprawa z blatem? Chciałabym aby nie było parapetu tylko blat.Czy Ikea posiada blaty o różnej szerokości? Mam również problem z oknem. Niestety zmierzyłam wysokość na której mam okno i wyszło mi ok 85 cm. To chyba za nisko. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? IKEA ma blaty jednej szerokości, ale wcale nie musisz zamawiać blatu z IKEA, tylko pamiętaj że te szafki mają większą głębokość niż inne marki i standardowy blat 60 cm nie starczy. Nie wiem ile dokładnie mają teraz, bo mam Faktuma i blaty miały mieć wtedy 62 cm. No i prawdopodobnie trzeba robić blat na zamówienie. A 85 cm to malutko, szafki mają 90-95 nawet, jak nie jesteś niska to obniżenie ich tak mocno wyjdzie Ci na niekorzyść, a Twój kręgosłup na pewno Ci nie podziękuje. Nie wiem jaki masz układ kuchni, ale jak tak bardzo chcesz zlew przy oknie to ja bym normalnie dosunęła szafki do okna, zrobiła parapet poza poziomem blatów i okno byłoby w tej opcji tylko uchylne. Albo jak chcesz móc je otwierać to przy oknie obniżyłabym blaty, ale już bez montowania tam zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingae 18.06.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Najgorsze jest to że kuchnia kuzynki a ona sama chce koniecznie zlew przy oknie. Czy zmieniłybyście coś w tym projekcje? Przerwa pomiędzy lodówką a zlewem jest na zmywarkę. Dodam że jest to aneks kuchenny dlatego nie ma drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 19.06.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Ja uważam, że powodem zniknięcia tej listwy montażowej była jej ciągła awaryjność, u mnie jest założona w zmywarce whirlpoola i ciągle coś jest nie tak, mimo, że już raz wymienili na nową, problem nadal jest. Przy szybkim lub nieuważnym otwieraniu zmywarki front wypada z listwy. Na chwilę obecną żałuje, że nie kupiłam ich zmywarki, problemu by nie było, a teraz po raz kolejny muszę wzywać serwis gwarancyjny i tak będzie przez 2 lata, a póżniej? I masz racje, Szyny nie wyginęły, nie ma zmuszania do sprzętu IKEA tylko zwyczajnie były wadliwe. Taką informację przynajmniej uzyskałem w IKEA, kiedy będzie coś w zamian, tego niestety nie wie nikt. Sam też zostałem ze zmywarka bez frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 19.06.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Dziś bylem w Ikea Wrocław - jest wyprzedaż piekarników, niektóre są w dziale wyprzedaży okazyjnej z ceną - 40% np. z ekspozycji. Jeśli ktoś zamierza kupić piekarnik w ikea to myślę że jest to odpowiedni moment. (na stronie nie ma żadnych informacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 19.06.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Wyprzedaż starego whirpoola jest wszędzie, bo wchodzi elektrolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.06.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Hej. Mam pytanie do posiadaczek kuchni z Ikea i zlewu przy oknie. Jak wygląda sprawa z blatem? Chciałabym aby nie było parapetu tylko blat.Czy Ikea posiada blaty o różnej szerokości? Mam również problem z oknem. Niestety zmierzyłam wysokość na której mam okno i wyszło mi ok 85 cm. To chyba za nisko. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Ja mam kuchnie z Ikea i blat pod oknem, standardowe blaty Ikea odpadają, zamawiałam blat na wymiar z Ikei i docieli pod okno. Oczywiście blat na wymiar jest o wiele droższy. Inną opcją jest kupić dwa blaty i połączyć przy oknie, ale tego nie polecali, ponieważ łączenie przy zlewie jest narażone na wilgoć. Szafki z Ikea mają 80 cm do tego nóżki min. 4 cm, blat z Ikea 4,2 cm, nie jestem pewna, ale tak to chyba było u mnie - łącznie potrzebujesz 88,2 cm na same meble, a jeszcze musisz przewidzieć miejce na otwieranie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 20.06.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Zazwyczaj szafki kuchenne maja 85 cm , ktoś dał ciała z tak nisko umieszczonymi oknami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogarek 28.06.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Witam, Spotkałem się z oto takim problemem:Ciąg szafek kończy mi się lodówką podblatowa.W związku z tym na końcu mam jedynie panel wykończeniowy.W jaki sposób można przytwierdzic do tego blat? Ani w instrukcji panelu, ani samego blatu, ani lodówki taka sytuacja nie została uwzględniona. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 28.06.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Mam podobną sytuację, na końcu ciągu szafek zabudowaną zmywarkę. Nie zdecydowałem się dawać samego panelu, ale dałem jeszcze jedną płytę, ścianę boczną skrzyni dolnej szafki (akurat miałem wolną). Skręcałem ją ze zmywarką i blatem, a dopiero do niej przykręciłem panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 05.07.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Wybrałam fronty RIghult jasny beż.http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ringhult-drz-sza-nar-szt-bia-y__0150099_PE308250_S4.JPGblat Sljan orzechhttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/saljan-blat__0322955_PE516419_S4.JPGgres jest kremowy więc chciałabym żeby cokoły były ciemne jaki wybrac kolor cokołów, żeby kontrastowały z podloga i frontami a pasowały do całej reszty?myslalam o tychhttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/edserum-coko-brazowy__0156035_PE314187_S4.JPGkuchnia jasna z oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 07.07.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Witam, Spotkałem się z oto takim problemem: Ciąg szafek kończy mi się lodówką podblatowa. W związku z tym na końcu mam jedynie panel wykończeniowy. W jaki sposób można przytwierdzic do tego blat? Ani w instrukcji panelu, ani samego blatu, ani lodówki taka sytuacja nie została uwzględniona. Pozdrawiam. Trzeba kupić wyższy panel, czyli np. 100cmx62cm ten panel należy skrócić do długości 88cm (odległość od spodu blatu do podłogi-trzeba dokładnie zmierzyć bo z każdej strony blatu może być inna, w przypadku nierównej podłogi). Panel przykręca się na kątownikach, np. http://soteshop.g-s.com.pl/media/products/bcf2aba300b28c44d5cc9d7ac4317bfc/images/thumbnail/big_katownik-montazowy-40-x-40-mm-1418.jpg?lm=1410791787 do blatu x2 , do ściany x2 i ewentualnie do podłogi x1. Dobrze jest wypuścić blat poza panel, w tedy nie widać szparki pomiędzy blatem a panelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 10.07.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 A oto nasza półroczna kuchnia z IKEA. Samodzielnie składana. Prosta. Już prawie prawie skończona (pozostało przykręcenie szyby nad kuchnią i uzupełnienie fugi nad listwą przy blacie). Jest to centrum życia rodzinego i zarządzania wszechświatem:D http://images68.fotosik.pl/1034/9a1d6be04dffc9aem.jpg http://images66.fotosik.pl/1033/890dfe97fa4b7fd3m.jpg http://images69.fotosik.pl/1032/517e355e688e9fb0m.jpg http://images68.fotosik.pl/1034/48ab1fade405e9fdm.jpg I jeszcze z perspektywy jadalni:http://images70.fotosik.pl/1033/dad3a0a05c1afe21m.jpg My naszą kuchnię kochamy i polecamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Bardzo fajnie wyszło wygląda bardzo przestronnie Czy moge prosić jeszcze o zbliżenie na te skryte szafki nad blatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 10.07.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 ivy17 proszę bardzo: http://images66.fotosik.pl/1033/f753050730e6b595m.jpg Mamy tam płytszą szafkę na lekarstwa, a pod spodem mikrofalówkę, koszyk na ziemniaczki i chlebak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 ivy17 proszę bardzo: http://images66.fotosik.pl/1033/f753050730e6b595m.jpg Mamy tam płytszą szafkę na lekarstwa, a pod spodem mikrofalówkę, koszyk na ziemniaczki i chlebak. Dziekuję, mam takie samo miejsce ale zastanawiam sie czy normalną głębokośc jak wysokiej zabudowy czy jak u Ciebie wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.07.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Na prawdę bardzo fajnie, jestem pozytywnie zaskoczony - głównie dlatego, że jestem przeciwnikiem mebli z Ikea, zdecydowanie inne meble kuchenne.Wrocław na prawdę ma tak dużo innych sklepów z meblami, że nawet nie zaglądam do tej sieciówki A czym sie różnią tak reklamowane przez Ciebie meble od tych z Ikei? Zapewne ceną, która jest co najmniej dwa razy większa. A tak w ogóle to jesteś sprzedawca czy klakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ognista 1 11.07.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Piękna kuchnia , wcale się nie dziwię , że lubicie w niej przebywaćja sama o takiej marzę w związku z tym mam pytanie jak po pół roku użytkowania sprawdzają się fronty? to Ringhult prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 11.07.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Dziękuję za miłe słowa. Tak, to Rinhult. Sprawdzają się dobrze. Takie same mieliśmy również w poprzednim domu przez 2,5 prawie 3 lata. Myję wodą z dodatkiem płynu do szyb raz w mscu. A na bieżąco - płyn do szyb i ręcznik papierowy. Jest dobrze:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro65 13.07.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Może ktoś wie gdzie kupię farbę do płyty MDF o kolorze zbliżonym do - Biały Veddinge (są to fronty białe lakierowane w systemie Ikea Metod). Potrzebuję podmalować rogi frontów po małych przeróbkach(cięciach). Edytowane 13 Lipca 2015 przez jaro65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 13.07.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 A ja mam pytanie odnośnie mikrofali? nie przeszkadza to że na niej coś stoi? no chyba , że to odprowadzenie ciepła macie gdzieś z boku, bo ja mam od góry i prawie spaliłam tak mikrofalę, jak coś położyłam na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts