Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że kilka osób zainteresowanych Arstą jak i ja więc podzielę się tym co wiem:

- Arsta mimo że istotnie nie pojawiła się w katalogu ani w najnowszej broszurze kuchennej nie jest planowana do wycofania

- Ikea nie prowadzi niestety kolorystyki RAL i nie można uzyskac informacji o odcienu Arsty (drążyłam temat bo chciałam zgrać z farbą na ścianie)

Poza tym to piękne fronty, nie męczą oczu i nie nudzą się tak szybko jak połysk. Mat zawsze był bardziej szlachetny. Pozdrawiam niezdecydowanych!

Sama mam fronty Arsta, do tego na ścianach kolor biały standardowy z palety BM. Nie zauważyłam, żeby jakoś to odstawalo kolorystycznie.

Co do wycofywania frontów. to ze cos jest dopiero 2 lata nei znaczy, że nie mogą wycofać. Chyba wszystko zależy od tego jak się to sprzedaje.

Pamiętam fronty Solar, które były dla mnie idealne. O ile pamiętam to wycofali właśnie po 2 latach od wprowadzenia.

O Arsta nic nie wiem ale w końcu doczekałam się cokołów ;-) To jeszcze tylko uzbierać na lampy i żaluzje i kuchnię uznam za zakończoną :wiggle:

http://imageshack.us/a/img191/3472/afjr.jpg

Aaaa no i stołki barowe ;-]

A no wlasnie moj wpis mial byc na tej stronie:mad: No to ponawiam prosbe- co tak ladnego jest polozone na podlodze ;-)

Dzikuje

Barbara

Witam

Mam pytanie odnośnie blatów Ikea. Będe miała robioną kuchnię przez stolarze ale blat planuje zakupić w Ikei tj.Akerby drewniany. Tylko czemu te blaty mają 62 cm szerokości gdzie inne w sklepach mają 60cm:> Co z tymi 2cm przycinacie je czy blat więcej wystaje ponad szafki? Pozatym kto ma ten blat drewniany?Jak się sprawuje?

Pozdrawiam

Witam

Mam pytanie odnośnie blatów Ikea. Będe miała robioną kuchnię przez stolarze ale blat planuje zakupić w Ikei tj.Akerby drewniany. Tylko czemu te blaty mają 62 cm szerokości gdzie inne w sklepach mają 60cm:> Co z tymi 2cm przycinacie je czy blat więcej wystaje ponad szafki?

same szafki kuchenne z IKEI są o 2 cm głębsze od standardowych szafek kuchennych innych producentów, stąd te dodatkowe 2 cm...

same szafki kuchenne z IKEI są o 2 cm głębsze od standardowych szafek kuchennych innych producentów, stąd te dodatkowe 2 cm...

Ahaaa co w związku z tymi dodatkowymi 2cm?Dociąć bo chyba za bardzo będą wystawały blaty?Czy ktoś wykorzystał w kuchni jedynie blat z Ikei a meble innego producenta?

Dziękuje za info

Szafki dolne z Ikea są o kilka cm głębsze od innych producentów. Moje stare BRW na zamówienie miały 51 cm głębokości, a Ikea mają 58 plus front. Niestety u mnie blaty z Ikea nie będą zamontowane, gdyż chcę aby blat wchodził w okno i był cięty z całości, a do tego za szafkami robimy odstęp od ściany dla wentylacji i ewentualnych rur. Blaty będą Kronospan.