sheenaz1719505693 23.12.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Princesa, szafki się montuje na kołki w ścianie. System taki sam jak w innych szafkach ikea (Pax, Lillangen). Tu masz instrukcję obrazkową:http://www.ikea.com/ms/pl_PL/customer_service/ikea_services/poradnik_img/Kitchen_posters.pdf Boyler, nie mam pojęcia czy ściany wytrzymają.Pewnie zależy od tego ile chcesz ich powiesić.Ja pod wiszące szafki ikea zrobiłam specjalnie ścianę z silki. Przykładowo waga korpusów z frontami: 30x92 - ok 16kg40x92 - ok 22kg50x92 - ok 26kg Do tego waga zawartości - sporo jak na kartongips. Jeśli masz szafki 30-tki, to przy lepszych kołkach np. fischera, ściana powinna wytrzymać. Fischer podaje dopuszczalne obciążenie 0.11kN. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.12.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 dziękuje Kala za komplement do twojego "domu" też zaglądam i jest jednym z kilku na forum,który mi dobrze zapadł w pamięć - zawsze bardzo mi się podobał. tym bardziej komplement miły emi - tak mało ostatni bywam na FM, dopiero dziś przeczytałam Twój post dziękuje, jest mi bardzo miło Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 31.12.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 A czy szafki wiszące można powiesić na listwie mocowanej do ściany z systemem haczyków poziomujących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 01.01.2014 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Oszolom, pewnei się da, choć bedziesz musiał wyciąć otwory w tylnych ściankach. I te haczyki chyba mocuje się do boku szafek, a w związku z tym upewnij się czy przy takim montazu nie stracisz gwarancji na szafki.Prawie każda przeróbka szafki skutkuje utratą gwarancji na nią.U mnie wszystkie wiszące są bez gwarancji, bo nafrezowałam je od dolu, żeby listwę ledowa zamontować.I nie ma znaczenia, że robili to montażyści ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ikea prowadzi wyprzedaż swojego AGD. Co oznacza, że przestanie pasowac do nowych szafek, jakie wprowadzą w kwietniu.Za to prosty piekarnik elektryczny bez bajerów kosztuje już niecałe 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia0173 05.01.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) czy ta oferta obowiązuje w każdym sklepie Ikea?na swojej stronce nic o tym nie wspominaja:)czy wiecie moze jak bedzie z dostepnoscia Faktum jak wprowadza swoje nowe szafki? a tak poza tym licze na mega wyprzedaz przed wprowadzeniem nowej serii:))) Edytowane 5 Stycznia 2014 przez madzia0173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 05.01.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Nie będą pasować pod jakim względem? Na Szwedzkiej stronie maja identyczne sprzęty co na polskiej a z tego co wiem to oni maja już wprowadzone nowy system mebli kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Jak nie wspominają? Wejdz na stronie IKEA w zakładkę AGD i zobacz ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Nie będą pasować pod jakim względem? Na Szwedzkiej stronie maja identyczne sprzęty co na polskiej a z tego co wiem to oni maja już wprowadzone nowy system mebli kuchennych. W takim razie planują zmianę modeli. Ceny są naprawdę niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili An 05.01.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 cześć Wszystkim. Ze smutkiem odkryłam ostatnio, ze nie ma pojedynczego domsjo w IKEA. Dowiadywałam się i nie wiedzą czy jeszcze będzie. Problemy producenta. Bardzo chciałam tego typu zlew. Znalazłam Koło Nova Top, ale on jest odrobinkę inny. Czy ktoś próbował umieścić ten zlew na szafce do domsjo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2014 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Koło: http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/2902630938/T/340x340/C/FFFFFF/url/koao-nova-top-ceramiczny-zlew.jpg Zlew gospodarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2014 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Keramag Satelit:http://www.armadeo.pl/media/catalog/product/cache/1/image/300x/5a683713316baed856782372800e7ae1/s/3/s361350.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 06.01.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Mam pilne pytanie montażowe.Czy w szafie zabudowy lodówki 177cm. Daje się płyty z tyłu? . te na gwoździe.Z instrukcji nic nie wynika ,bo ta odnosi się do wersji z jedną lub dwoma półkami w środku a lodówka do zabudowy to przecież monolit, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 06.01.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Eee, słaba wyprzedaż Najwięcej jest przecenionych zmywarek, płyta gazowa, która mnie interesowała kosztuje tyle, co poprzednio. Wśród piekarników też bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 06.01.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Bezpośrednio za lodówką / piekarnkiem / zamrtażarką nie daje się dykty. w instrukcji jest pokazane, że dyktę montujesz tylk otam gdzie mają być półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili An 06.01.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Dzięki Elfir, bo to chyba do mnie odpowiedź Właśnie ten zlew sobie upatrzyłam zamiast Domsjo. Wiem, ze to gospodarczy, ale będzie pasował do mojej kuchni w angielskim stylu. Tylko nachodzą mnie wątpliwości, czy da radę go zamontować na szafce pod zlew domsjo... No nic, będę musiala pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Lili - te zlewy gospodarczy widziałam zastosowane w pięknej, nowoczesnej łazience, więc słowo "gospodarcze" niepotrzebnie wprowadza w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili An 06.01.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Dziękuję Elfor. Właśnie znalazłam wątek, w którym inni taka samo zdruzgotani jak ja myślą, co z tym fantem począć. Ponoć ma być nowy system szafek IKEA a co za tym idzie, inne zlewy. Zastanawiam się tylko, po co zmieniać coś, co dobrze funkcjonowało i miało wielu zwolenników!? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Lili An Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 06.01.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 mnie też zmartwiło to że wchodzi nowy system , planowałam wyposażać kuchnię (z ikea) gdzieś na jesueni tego roku . najbardziej martwią mnie nowe wymiary , szafki stojące będą ciut wyższe ( mam już okno w kuchni i okniarze zdjęli już wymiary ) szafki wysokie też zmieniają wymiar , obecnie 233 i tak właśnie wysoko mam okno w kuchni ...nooo nie jest to jeszcze tragedia bo można zrobić kuchnię na wymiar jeżeli stare modele ikea będą już niedostępne ( tylko że ikea tańsza by była i w sumie niebrzydka ) zajrzałam na szwedzką stronę , tam te nowe kuchnie już są , a zlewy te same co dawniej , powinny pasować bo szerokości szafek nie zmieniają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 06.01.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Bezpośrednio za lodówką / piekarnkiem / zamrtażarką nie daje się dykty. w instrukcji jest pokazane, że dyktę montujesz tylk otam gdzie mają być półki. Dzięki Sheenaz, już parę razy mi pomogłaś i podpowiedziałaś. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts