Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kurcze, kubel30, super Ci to wyszło :) Widziałam te fronty w innych aranżacjach, ale na widok Twojej - :jawdrop:

Ta wyspa naprawdę dodaje uroku :) Wszystko - łącznie z dekoracjami - to autorski pomysł? Ta cegła i te wiklinowe krzesła, te drewniane naczynia i gałęzie, kwiaty w metalowej osłonce - wszystko jest na swoim miejscu :yes:

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ilona Agata, Rere79, Asizo pozwólcie, że podziękuję Wam razem - :hug:

Wszystko wymyśliłam sama , gdzieś zawsze w głowie miałam taką kuchnię i o takiej marzyłam, a wyspę zbudowaliśmy sami z mężem ze starego drewna z naszego domu ... czyli z tego co znaleźliśmy. Jedynie kiedyś zmienimy stół , ten jest ze starego mieszkania i tak na prawdę też nam się podoba . Cegiełkę czyściłam sama , warto było :D

Mam informację z pewnego źródła - od połowy listopada będzie promocja na kuchnie ;) może kogoś zainteresuje.

I pytanie - widział ktoś na żywo nową kuchnię - ARSTA ??

chyba zaraz sie popłacze!! ja juz kuchnie kupilam! i czeka sobie w garazu na montaż.a jaka konkretnie to promocja ma byc?

Ja mam Arstę - górne szafki i wysoką zabudowę. Dół Sofielund.

A co cię interesuje odnośnie tych frontów?

O fajnie. Mam pytanko.

Czy można zastosować właśnie te fronty do górnych szafek 40x70 ?? i czy wówczas uchwyt będzie na dole, czy z boku ?? Nie ma tych frontów na stronie w internecie - więc nie wiem czy nie ma uzupełnionej oferty, czy po prostu ich nie robią.

I czy można do nich zastosować "kliki"" ??

I oczywiście pytanie jak się je użytkuje/otwiera?? Są wygodne ?? Zwłaszcza otwieranie lodówki (jeśli masz ją w wysokiej zabudowie) ??

I ostatnie pytanie - czy to taka sama biel jak Abstrakt ??

A dałoby się jakieś zdjęcia kuchni zobaczyć ?? :)

O fajnie. Mam pytanko.

Czy można zastosować właśnie te fronty do górnych szafek 40x70 ?? i czy wówczas uchwyt będzie na dole, czy z boku ?? Nie ma tych frontów na stronie w internecie - więc nie wiem czy nie ma uzupełnionej oferty, czy po prostu ich nie robią.

I czy można do nich zastosować "kliki"" ??

I oczywiście pytanie jak się je użytkuje/otwiera?? Są wygodne ?? Zwłaszcza otwieranie lodówki (jeśli masz ją w wysokiej zabudowie) ??

I ostatnie pytanie - czy to taka sama biel jak Abstrakt ??

A dałoby się jakieś zdjęcia kuchni zobaczyć ?? :)

Oj, czy biel jest taka sama jak w Abstrakcie, nie mam bladego pojęcia. Nie porównywałam, połysk nam nie odpowiadał więc nie zwracałam na niego szczególnej uwagi.

Szafki wiszące mam co prawda pionowe, ale mam dwie szafki tzw okapowe 35x60 (czekają na swój montaż nad lodówką i piekarnikiem) i one mają uchwyt u dołu. Te drzwiczki są tak wykończone od wewnątrz, że uchwyt możesz montować do góry lub do dołu.

Faktycznie na stronie nie są dostępne poziome Arsty, ale w programie do planowania można taką szafkę zamontować.

Lodówkę otwiera się wygodnie, nawet bardzo wygodnie - uchwyt chłodziarki mam akurat na wysokości opuszczonej ręki.

Klików nie mam, nie wiem czy da się zamontować, pewnie tak. Osobiście wolę otwierać za uchwyty.

Postaram się jutro zrobić jakąś fotkę.

a jak jest z utrzymaniem w czystości szafek ARSTA.

abstrakt jest z połyskiem, te szafki wystarczy przejechać zwilżoną szmatką, ewentualnie płyn do naczyń i jest ok. A jak jest z ARSTĄ. W Poznaniu w IKEA, jakiś dowcipniś na froncie narysował ołówkiem serduszko. Jest tam cały czas. Pracownicy go nie starli. Ja próbowałam - ale nie chciało to zejść. Myślę że z połyskiem nie byłoby tego problemu, pewnie nawet nie dałoby się po nim rysować.

Wiem, że szafki nie są do rysowania po nich ale mam 2 małych dzieci i różne pomysły mogą im strzelić do głowy.

Zastanawia mnie też jak to będzie ze ścieraniem tłustych plam, itp.

Również płyn do szyb ??

Dlaczego ARSTA nie jest w połysku ?? :( Miałabym swoje wymarzone uchwyty i połysk...

I jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś kupował szafki i montował do nich inne niż dostępne w IKEA uchwyty ??

Myślę o czymś takim: http://www.sklep.wszystkodokuchni.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Uchwyt_wpuszczan_4e06f431bb926.jpg

uchwyt

da się to wogle zamontować w szafkach i szufladach Abstrakt ??