kala67 14.10.2011 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 skladal ktoś z Was telefoniczna reklamacje w Ikei???jak długo trwała sprawa??? zgłosiłam szafke do reklamacji telefonicznie.....i sprawa bardzo długo sie ciagnie:(zero odzewu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujama 16.10.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Witam się serdecznie Wątek przeczytałam od początku, bo planuję kuchnię ikea w swoim domu. Należę do tych, którzy lubią ikeę. Podoba mi się (o gustach się nie dyskutuje), ale dodatkowo jestem podwrażeniem pomysłowości wielu rozwiązań. Mam jednak pytanie do użytkowników i użytkowniczek: Jaka jest wysokość ich szafek? Niby 91-93cm, ale jak dodaję 70(szafki)+16(nóżki i cokół)+3,8(blat) to nie dobijam do 90cm. A muszę ustalić wysokość, na jakiej zaczną się kafelki nad blatem. Hmmm... Jak to ugryźć? Edit: A tu projekt kuchni Edit2: Edytowane 16 Października 2011 przez jujama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 U mnie blat na 90,5. Te 0,5 bierze się z luzu pod szafkami, a nad cokołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.10.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 jujama - tak się nie wkleja zdjęć Instrukcję umieszczania zdjęć i obrazków masz w FAQ, na górze tematów działu "wnętrza", w dziale "Uwagi o naszym forum" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 18.10.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 byłam w niedziele w Ikei oglądałam nowości kuchenne i zawiodłam się. Liczyłam na Arstę- ale jak dla mnie to porażka - strasznie się brudzi,choć wygląda całkiem fajnie. Jednak bym nie zaryzykowała ich zakupu - po roku chyba nie mogłabym już na nie patrzeć, nie wiem czy codzienne mycie nawet by wystarczyło, widac było ze ten brud bedzie trudno schodził.Te fronty były brudne, a na frontach z innych serii nie było zabrudzeń więc o czymś to świadczy.. Ciekawie prezentowały się za to fronty w połysku takie w lekkim beżu chyba to był abstarkt beż. Taka cieplejsza biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 18.10.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 byłam w niedziele w Ikei oglądałam nowości kuchenne i zawiodłam się. Liczyłam na Arstę- ale jak dla mnie to porażka - strasznie się brudzi,choć wygląda całkiem fajnie. Jednak bym nie zaryzykowała ich zakupu - po roku chyba nie mogłabym już na nie patrzeć, nie wiem czy codzienne mycie nawet by wystarczyło, widac było ze ten brud bedzie trudno schodził.Te fronty były brudne, a na frontach z innych serii nie było zabrudzeń więc o czymś to świadczy.. Ciekawie prezentowały się za to fronty w połysku takie w lekkim beżu chyba to był abstarkt beż. Taka cieplejsza biel I właśnie to brudzenie mnie martwi, też o tym pisałam... chyba jednak fajne uchwyty przegrają z praktycznością lakierowanych frontów Abstrakt. I sama coś z uchwytami wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew997 18.10.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 nie ma żadnego problemu aby szafka stała na 4"osobnych" nogach, tak samo nie będzie problemu z zamontowaniem tam szuflady Witam, Mam pytanie: moje szafki z Ikei to właśnie wyspa: 30+60+120cm, wysokość 70+16, głębokość 60 cm. Chcę je postawić na czarnych, plastikowych nogach Faktum z Ikei. Aby to nie jeździło, planuję nogi przytwierdzić do podłogi mocną, dwustronnie przylepną taśmą montażową. Czy te nogo wytrzymają? Pozdrawiam Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mefiko 18.10.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) I właśnie to brudzenie mnie martwi, też o tym pisałam... chyba jednak fajne uchwyty przegrają z praktycznością lakierowanych frontów Abstrakt. I sama coś z uchwytami wymyślę Pewnie że na białym widać brud, ja dla porównania w biurze mam Bestę w połysku i w/g mnie dużo bardziej widać ślady paluchów. Wolę zdecydowanie przecierać codziennie front pozbawiony uchwytów, niż manewrować ścierką wokół nich. Edytowane 22 Stycznia 2012 przez mefiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.10.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Mieszkam pod Kielcami,najbliższa Ikea jest w Krakowie.Czy to nie za daleko ,żeby zamówić kuchnię to ok 120 km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agafaw2 20.10.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 słyszałam, że promocja na kuchnie ma być od 2 listopada:-) może zna ktoś już jakieś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.10.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Mieszkam pod Kielcami,najbliższa Ikea jest w Krakowie.Czy to nie za daleko ,żeby zamówić kuchnię to ok 120 km... ja zamawialam a mam do Ikei 110 km:) bralam też montaż. dojeżdżają bez problemu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 20.10.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ja miałem 140km , przywieźli, wypakowali, sam złożyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ja zamawialam a mam do Ikei 110 km:) bralam też montaż. dojeżdżają bez problemu ! Kala a jakie brałaś? Powiedz mi dokładniej jak to wygląda to zamawianie?przyjadą ,pomierzą? kurcze pomóżcie ;)I jak możesz podaj mi ceny,może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heros 20.10.2011 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 hi Iza wystarczy wejsc na strone Ikei (skoro tu sie znalazlas , tam tez napewno dasz rade) , w zakladce kuchnie masz wszystko co potrzebujesz , wystarczytylko znac podstawy matematyki i juz bedzie wszysto jasne .Sama dobierzesz szafki, kolor pod twoja kuchnie. Wiadomo mozesz zamowic fachowcow z Ikei co przyjada pomierza , przywioza , zamontuja i jeszcze obiad ugotuja ale pamietaj ze koszty full serwisu beda niewspolmiernie wysokie do wlasnej inicjatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMartka 21.10.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 mam pytanko jaki jest termin na oddanie towaru w Ikei??towar nierozpakowany -namyślam sie czy oddać blat i nie wiem ile czasu mam na jego oddanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.10.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 mam pytanko jaki jest termin na oddanie towaru w Ikei??towar nierozpakowany -namyślam sie czy oddać blat i nie wiem ile czasu mam na jego oddanie? W każdym momencie kiedy chcesz. Nie ma limitu czasowego. Chyba, ze blat był na specjalne zamówienie. cytat: Zawsze możesz zmienić zdanie Jeśli zmienisz zdanie lub nie będziesz w pełni zadowolony ze swoich zakupów, możesz zwrócić nieużywany produkt kiedy tylko chcesz, bez ograniczeń czasowych. By dokonać zwrotu niezbędny będzie oryginał paragonu kasowego lub faktury VAT. Zwrot zostanie dokonany w tej samej formie płatności, jaką dokonano zakupu (np. przy zwrocie zakupów płaconych karta kredytową niezbędna będzie karta kredytowa, która dokonano płatności). Nie przyjmujemy zwrotów artykułów używanych, blatów wykonanych na indywidualne zamówienie, produktów z działu sprzedaży okazyjnej oraz kart upominkowych IKEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.10.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Mieszkam pod Kielcami,najbliższa Ikea jest w Krakowie.Czy to nie za daleko ,żeby zamówić kuchnię to ok 120 km... Zawsze raczej jeździmy do Ikea w tygoniu ,ale musieliśmy coś wymienić i byliśmy w niedzielę (zawsze tłumy) i 1/4 rejestracji to Rzeszów i opolice nawet Przemyśl ,ale raczej brali towar sami bo albo transportowcami byli albo z przyczepą . Edytowane 22 Października 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Kala a jakie brałaś? Powiedz mi dokładniej jak to wygląda to zamawianie?przyjadą ,pomierzą? kurcze pomóżcie ;)I jak możesz podaj mi ceny,może być na priv Projekt kuchni możesz zrobić sobie sama. Ikea na swojej stronce ma program do projektowania kuchni. Potem jedziesz do nich, otwierasz tam u nich ten projekt, konsultant oglada, doradza, nanosi jakies zmiany....i kupujesz kuchnie. Możesz odrazu zamówić u nich transport - nie wiem jaki koszt bo nie korzystałam. Zamawiasz również montaż - do nas przyjechali po 6 dniach- za montaż kuchni, sprzatu AGD zapłaciłam 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 23.10.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Projekt kuchni możesz zrobić sobie sama. Ikea na swojej stronce ma program do projektowania kuchni. Potem jedziesz do nich, otwierasz tam u nich ten projekt, konsultant oglada, doradza, nanosi jakies zmiany....i kupujesz kuchnie. Możesz odrazu zamówić u nich transport - nie wiem jaki koszt bo nie korzystałam. Zamawiasz również montaż - do nas przyjechali po 6 dniach- za montaż kuchni, sprzatu AGD zapłaciłam 800 zł oooo to spoko ,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.10.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 tu masz cennik transportowy http://www.ikea.com/pl/pl/store/krakow/services Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts