aksamitka 10.01.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 mam jeszcze pytanie odnosnie szufald- amortyzatorów i prowadnic- jakiej są firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 10.01.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 U mnie Blum na szufladach i szafkach z półkami (nie wiem, co jest w mechanizmach cargo i szafkach narożnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 13.01.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 mam pytanie czt szafki z ikea montuje się na nóżkach i cokole, czy można na samym cokole. Ja mam wysokość od płytek od okna 86 cm i będę musiała mieć cokoł lub nózki na 11-12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.01.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Na samym cokole? Nie.Cokół tylko maskuje, na nóżkach szafka stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.01.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 A nóżki można wyregulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 15.01.2012 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Czy próbował ktoś może przycinać cokoły z Ikei? Mam trochę problem z oknem, bo jest nisko - wysokość od ziemi to jakieś 81-82 cm. Szafki + cokoły dają wysokość 86 cm. Bardzo chciałabym mieć parapet na tej samej wysokości co blat (a dokładnie blat wpuszczony w lukę okienną), ale nie mogę wyregulować wysokości szafek nóżkami bez przycinania cokołów. Trochę się boję jak to wyjdzie, będę więc wdzięczna za jakąkolwiek pomoc ze strony bardziej doświadczonych. Ja w zabudowie po jednej stronie też obniżałam nóżki i cokół. Całość montował mi stolarz (było dużo przeróbek), więc przy okazji przyciął mi też cokół. Nóżki kupował w hurtowni stolarskiej, bo ja potrzebowałam takie regulowane na 10cm, a te z ikei są chyba na minimum 13cm. Jeśli będzie u Ciebie montowała ekipa z ikei, to również bez problemu powinni dopasować cokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 17.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Drop_Inn, jeszcze jedna rzecz. Te 81-82cm na wysokość szafki to bardzo mało. Nie wiem, jakiego jesteś wzrostu, ale jeśli masz powyżej 150cm, to może Ci być ciut niewygodnie pracować przy takich niskich szafkach Jeśli jesteś wyższa, to Twój kręgosłup nie będzie zadowolony, bo będziesz przy tym blacie ciągle pochylona. W dodatku w Twoim wątku widziałam, że planujesz pod oknem zlew, który też przecież ma te kilkanaście cm głębokości, więc żeby wypłukać tam cokolwiek, będziesz musiała schylić się jeszcze bardziej. Mam też wrażenie, że w swoich wyliczeniach nie uwzględniłaś grubości blatu (4 cm). Szafka 70cm, blat 4cm, razem 74. Do 82cm zostaje 8cm na nóżki. Jesteś pewna, że tak chcesz? Ja obniżony cokół mam tylko przy wysokiej zabudowie, gdzie jest to bez znaczenia. Przy blacie roboczym mam szafki na wysokości 90cm, czyli normalny cokół 16cm. A nie jestem jakimś drągalem - 170cm wzrostu Nie za bardzo wiem, co Ci poradzić, ale w takiej sytuacji na pewno przeniosłabym zlew na drugą ścianę. Może wrzuć pytanie do swojego wątku - zagląda tam parę łebskich dziewczyn, może coś doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 dlaczego IKEA nie ma wąskich szafek 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 17.01.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) dlaczego IKEA nie ma wąskich szafek 20 cm no właśnie, też mi została wnęka na 20cm i na razie wcisnęłam tam otwartą szafkę z 5 półeczkami; może uda mi się gdzieś znaleźć takie wąskie pudełka drewniane albo koszyki i upchnę do nich przyprawy i inne drobiazgi,albo myślę o tym http://www.abc3.pl/sklep/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=63&category_id=28&option=com_virtuemart&Itemid=1 ale dopiero, jak będzie kasa:-) Edytowane 17 Stycznia 2012 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 17.01.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) gahan kup cargo 20 (w ikea nie ma) i przymocuj do boków szafek-ja tak mam bo miałam lukę a front z panelu Edytowane 17 Stycznia 2012 przez martaibartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroski 17.01.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Pozdrawiam IKEOWSKICH entuzjastów. Sam do nich należę, a najbardziej do entuzjastów kuchni z frotami Lidingo. Jednak pomimo tego entuzjazmu myślę, czy nie dałoby się podobnej kuchni złożyć rękami jakiegoś lokalnego "kuchniarza", bo mam nadzieję, że tak byłoby taniej. Stąd moje do Was pytanie - czy nie natknęliście się w swoich kuchennych poszukiwaniach na fronty zbliżone wyglądem do Lidingo? Jeśli tak, to może jeszcze pamiętacie producenta/link/adres? Będę wdzięczny za każdy najmniejszy trop.PozdrawiamDarekpsczy w IKEA można kupić same fronty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.01.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 gahan kup cargo 20 (w ikea nie ma) i przymocuj do boków szafek-ja tak mam bo miałam lukę a front z panelu można kupić korpus 20 (ten odkryty) i domontować drzwi (nie z panelu, przycięte normalne - dotyczy frontów gładkich typu abstrakt), albo szafkę 30 i przerobić. oczywiście można kupić same fronty, ale akurat korpusy są w ikea dobre i cenowo bezkonkurencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.01.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 daroski nie chce Cie martwic ale nie sadze aby podobna do Ikea dalo sie zlozyc "taniej" - mnie IKEA wychodzi 2x taniej od najtanszej wyceny stolarza......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 17.01.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 daroski nie chce Cie martwic ale nie sadze aby podobna do Ikea dalo sie zlozyc "taniej" - mnie IKEA wychodzi 2x taniej od najtanszej wyceny stolarza......... Dokładnie, a już szczególnie stylizowane fronty takie jak Lidingo, które nie tylko w Ikei, ale i u stolarza mieszcza sie w grupie tych drozszych. Moze Bodzio? Spytaj się, czy nie robią białych.... http://www.bodzio.pl/Grenada-32,1,kol,lang.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 17.01.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Hej, chodzi Wam normalnie planner ostatnio? Wkurzona jestem maksymalnie, bo mi nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.01.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 milek mi pod mozilla nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 17.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Mi nie chodzi ani na firefoxie, ani na explorerze. A jeszcze kilka miesięcy temu śmigało Jak ja mam teraz kuchnię zaplanować Z Arstą bym chciała... buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 mnie też nie chodzi, wyświetla sie puste okno Już pisałam o tym w innym wątku, ale przypomnę tutaj - prócz cargo 20 cm brakuje mi też szafek z 4 szufladami - 1 płytka i 3 średnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 17.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Elfir, a jakie fronty planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 17.01.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 czy nie dałoby się podobnej kuchni złożyć rękami jakiegoś lokalnego "kuchniarza", bo mam nadzieję, że tak byłoby taniej. Potwierdzam to, co napisali inni - raczej nie znajdziesz taniej. Kiedy planowałam swoją kuchnię, też chciałam robić ją u stolarza, bo chciałam tanio i solidnie. No i koniecznie chciałam drewaniane fronty, a nie mdf. Nawet dokładnie obmyśliłam sobie wzór - płycina w prostej ramce. Przypadkiem zobaczyłam, że dokładnie taki wzór jest w ikei - Ramsjo. Mój stolarz, który robił dla mnie już parę rzeczy, sam mi doradził, żebym kupiła całość w ikei, bo mają bardzo dobre korpusy i okucia (blum), a drewnianych frontów w takiej cenie nigdzie nie kupię. A stolarz mi to wszystko tylko pięknie złożył (plus dostosował do mojej dość trudnej - niewymiarowej - kuchni). Kuchnia wyszła mi dwa razy taniej, niż w wycenie ze stolarni. czy w IKEA można kupić same fronty? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts