Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

DUUUUUUŻA dziura w ziemi , gazeta na gwożdziu i juz gotowe. :lol:

Można też zamówic kibelek przenośny TOI ale to chyba dużo większy koszt niz zbitaa skrzynka z serduszkiem. A potem w "tym" miejscu posadzisz piękne dzewko i urosnie ci az do nieba. :wink:

U mnie była sławojka z głębokim dołem w rogu działki. Jak tylko został postawiony parter zainstalowałem muszlę WC do tego stara zasłonka w otworze drzwiowym wiadro z wodą i po krzyku. Sławojka została spalona a dół zakopany w końcu to nawóz :D

Pozdrawiam

Tak, sławojka to pierwsza budowla na działce. Sprawę odpływu, usuwania "produktów" itp. pominę milczeniem, na ogół funkcjonuje to na zasadzie łopaty i piachu (w razie potrzeby można chyba dodać jakieś bakterie). Chyba, że ktoś chce wynająć kabinę plastikową

mad - Bez problemu. Budowałem na tej samej posesji, kilkanaście metrów od domu w którym mieszkałem. A mam tam też i garaż z warsztatem i łazienką (w kafelkach :wink: ).

Czyli nie mam żadnych doświadczeń którymi mógłbym się podzielić w tym temacie..... :p Czysty komfort :p :p :p

Pozdrawiam

Nie wynajmujcie kibla - lepiej zbić z desek. Ja wynająłem, Po jakimś czasie przyszła burza, kibel wywaliło, "dary" wylały się (patrz jackass i scena z wywracanym kiblem) a co najgorsze, urwały się drzwi. Miejscowe dzieci dopełniły dzieła zniszczenia, wyrywając rurę odpływową. Koszt: 800 wynajęcie, 500 naprawa. A gówno i tak znalazło się na działce. Absolutnie nie warto.
wowka!

....... pusta dzialka i obcy sasiedzi. zamierzamy sie sprowadzic w obce strony. :)

I od razu chcesz zostawić swój ślad na swojej ziemi... :wink:

A tak na poważnie. To tylko Sławojka w jakimś ustronnym roku działki..... a potem w tym miejscu drzewko.

U nas postawiliśmy wynajęty z WC Serwis. Koszt jest, ale doświadzcenia zupełnie inne (powietrze). Raz się przewróciło od wiatru, ale wykonawca podniósł, przyjechali, posprzatali i było OK.