Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiola nie panikuj ;) Najwyżej będzie na wesoło. My się nie stresowaliśmy chyba, bo każda osoba na weselu była proszona tylko dlatego, że naprawdę była nam bliska (87 osób z nami), więc nawet gdyby była jakaś gafa to co z tego...przecież to sami swoi. My mieliśmy od wtorku wolne i już na miejscu ogarnialiśmy sytuację do soboty...strasznie dużo pierdołek do ogarnięcia ale warto ;)

A! u nas na błogosławieństwie było tak...czekamy na młodego i świadka. Witamy się, wszyscy stoją rodzice rodzina itp mój mąż daję mi kwiatka żebym mu zapięła w klapę, ja szczyt zgrabności i mistrz oceniania odległości :rotfl: przypięłam oczywiście tak że nikt by z tym nie wyszedł i mówię do świadkowej "Beata weź popraw, bo zobacz co ja zrobiłam" odpowiedź świadkowej "o jezu Robert daj poprawię" :lol2:

Wiola naprawdę cały stres jest niepotrzebny. Swoją drogą nie wiem czy u was kościelny, ale apropo swojego ślubu dowiedziałam się na zakrystii że ceremonia może być bardzo kameralna tylko ze świadkami właśnie na zakrystii i później wychodzi się do gości i jedzie od razu na wesele ;) Zawsze to jakaś opcja, ale moja babcia chyba by tego nie przeżyła że to nie tak "jak ludzie robią" :D

Pamiętaj im więcej decyzji podejmiesz teraz tym mniej później roboty. Ja nie byłam przekonana do księgi gości ale zamówiłam. Jest wtorek przed ślubem a ja jej nie chciałam w sumie wykładać bo po co, bo niewygodnie...dekoratorka mówi...kurcze tu jakoś pusto...a gdyby tak zrobić miejsce na księge gości i nie dawać jej po stołach gdzie jest niewygodnie? Oczywiście zero stresu bo księga gości jest :D Koniecznie, ale to koniecznie zainwestuj w dobrego fotografa i kamerzystę jeżeli będzie ;)

• 4 weeks później...

Hej kochane!

Muszę się pochwalić, że prace w pokoju gościnnym zostały zakończone, a tak prezentuje się efekt końcowy:

http://farm7.static.flickr.com/6171/6205620598_2d7e19bf95.jpg'[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

http://farm7.static.flickr.com/6171/6205620598_2d7e19bf95.jpg' alt='6205620598_2d7e19bf95.jpg'>

Pozwólcie, że odpiszę zbiorowo :)

rere79 - mnie się właśnie łóżko podoba w tej wersji (chociaż miałam również początkowo myśli o przemalowywaniu). Sprawia, że jest trochę 'cieplej' w pokoju i nie tak pod linijkę.

ane3ka1 - lampki nocne odkupiła koleżanka, a lampę wiszącą wzięła teściowa do nowo wyremontowanej sypialni :) U mnie nigdy nic długo nie stoi ;)

yokasta - no właśnie! podążasz moim tokiem myślenia - taka ściana lepsza, bo łatwiej można się jej pozbyć za kilka (czy kilkanaście) lat :)

nemi - dziękować :)

pysiaczek - jeśli będziesz kiedyś w moich okolicach w Irl, to zapraszam na kawkę. Serio serio!

aricia - dzięki! :)

madileo - w weekend oglądaliśmy płytę ze ślubu. Ksiądz dwa razy jeszcze spojrzał na ten palec pomiędzy jednym opłatkiem, a drugim. Rodzinka mojego D. również płakała ze śmiechu przy oglądniu DVD. Mam nadzieję, że nie powtórzę tej wpadki na moim ślubie ;)

madileo - w weekend oglądaliśmy płytę ze ślubu. Ksiądz dwa razy jeszcze spojrzał na ten palec pomiędzy jednym opłatkiem, a drugim. Rodzinka mojego D. również płakała ze śmiechu przy oglądniu DVD. Mam nadzieję, że nie powtórzę tej wpadki na moim ślubie ;)

:D Rokoko, ja myślę, że takiej wpadki nie powtórzysz, ale istnieje ryzyko, że podczas komunii razem z mężem wybuchniecie śmiechem przypominając sobie tą sytuację :lol2:...oczywiście nie życzę Wam tego :hug:

Dlaczego dopiero teraz odkryłam to miejsce :bash:Przebrnęłam wreszcie przez cały wątek i jestem po prostu oczarowana, przepięknie mieszkasz, podziwiam poczucie smaku, piękna i zdolności, żeby to wszystko ubrać w całość. Cudowne:rolleyes: Zaczęlam czytać bloga, jest świetny, a galerię mogłabym oglądać całą dobę. Sypialnia bardzo mi się podoba, właśnie z niepomalowanym łóżkiem. Ciekawa jestem tylko jeszcze zasłon. Pozdrawiam cieplutko

Liczyłas może ile tych wzorków namalowałaś?

Edytowane przez imeon

• 2 weeks później...
Dlaczego dopiero teraz odkryłam to miejsce :bash:Przebrnęłam wreszcie przez cały wątek i jestem po prostu oczarowana, przepięknie mieszkasz, podziwiam poczucie smaku, piękna i zdolności, żeby to wszystko ubrać w całość. Cudowne:rolleyes: Zaczęlam czytać bloga, jest świetny, a galerię mogłabym oglądać całą dobę. Sypialnia bardzo mi się podoba, właśnie z niepomalowanym łóżkiem. Ciekawa jestem tylko jeszcze zasłon. Pozdrawiam cieplutko

Liczyłas może ile tych wzorków namalowałaś?

Witaj Poznanianko! Ja spod Poznania, wiesz? Bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów - dodały mi skrzydeł :)

Dobre pytanie z tym liczeniem wzorków - muszę to zrobić :D Zaciekawiłaś mnie!