moniga 28.08.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Moja śliwka była wsadzona do gruntu 5 lat temu (minie we wrzesniu) i ani razu nie owocowała. Już nawet nie pamiętam nazwy ale miała mieć źółte owoce. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co z nią nie tak? Czy jest jakaś szansa że kiedyś wyda owoce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.08.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 pewnie jak żółte owoce to renkloda ("Ulena"?). Czy drzewko ma zapylacz w pobliżu? Czy czasem nie przemarzło i nie odrasta podkładka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 29.08.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 żółte owoce to najprawdopodobniej albo renkloda 'Ulena' (żółtozielona) albo japońska 'Shiro' (intensywnie żółta) Ulena jest samopylna, wcześnie wchodzi w okres owocowaniaShiro tez wcześnie owocuje (w 3. roku) ale jest obcopylna, zapylaczem dla niej jest ałycza. A kwitła w ogóle? W tym roku owocowanie drzew owocowych jest słabe, bo w czasie kwitnienia oblot pszczół był zakłocony przez intensywne opady deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Na mojej Ulenie w tym roku też nie ma owoców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts