hanka55 25.05.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Nie szkodzi. Ja dużo kupuję przez internet i moje wrażenia są w połowie zachwytem, a w połowie..smutkiem z porażki.Jedni sprzedają wspaniałe, zadbane rośliny , inni są tylko posrednikami kupionego w marketach materiału ( strzępów roślinnych). Trzeba patrzeć na komentarze, bo to jedna ze wskazówek, przy podejmowaniu decyzji. Pozdrawiam cieplutko- h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 25.05.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Ja ostatnio kupiłam na allegro2 Tawułki Andersa po 4 zł. szt i byłam mocno zwiedziona .Roślinki zapakowane w karton po litrowym napoju Clipo , listki zwiniete były w połowie , bidulki straszne miały warunki wsadziłam je do ogródka i jakoś odżyły ale co z tego będzie to nie wiem . A w Macro kupiłam Tawułke "Spirea in varietes" ufff białą wys. 90 cm w doniczce za 9,80 juz kwitnącą . Trudno osadzic bo zależy kto jaka roslinke sobie upatrzy. Na Allegro kupiłam w ub. roku Cycasa z 3 listkami za 28 zł i świetnie sie trzyma oczywiście trzeba doliczyc 10,- za przesyłkę bo to priorytet i kurierem ale zapakowany był doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaloku 26.05.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam, ja nigdy nie kupowałem na allegro, ale często korzystam z oferty sklepów internetowych, podaję link do strony na której znajdziecie adresy profesjonalnych sklepów internetowych z roślinami i innymi art. ogrodniczymi, z pierwszymi 3 sklepami od góry mam bardzo miłe doświadczenia http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/esklepy.html zapraszam do umieszczania komentarzy w tym poście na temat opisanych sklepów, chętnie poznam także Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.07.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Witam Moje piekne kwiatki zaatakowaly przedziorki , niestety pracuje w obozie pracy i nie ma szans zebym do konca lipca sie wyrwala na zakupy... Moze znacie jakis sklep wysylkowy, ktory ma oferte w Internecie? Musze kupic jakas chemie na to bo naturalne metody nie skutkuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj 06.07.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 http://www.eogrody.comKupowałam ostatnio sadzonki ,bardzo szybka i dobra obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.07.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 No dziekuje bardzo ,eh jakos tylko nie zauwazylam.. Oni prowadza sprzedaz wysylkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj 06.07.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Przepraszam,pisała z pamieci-prawidłowy adres: http://www.e-ogrody.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.07.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Oj niestety, tam nie maja srodkow na szkodniki ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj 06.07.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 zielonecentrum.com.pl lub wpisz w google szukane srodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.07.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 No tak tak, mam kilka sklepow googlowych, wolalam jednak takie z polecenia, zaufane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 07.07.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witam Moje piekne kwiatki zaatakowaly przedziorki , niestety pracuje w obozie pracy i nie ma szans zebym do konca lipca sie wyrwala na zakupy... Moze znacie jakis sklep wysylkowy, ktory ma oferte w Internecie? Musze kupic jakas chemie na to bo naturalne metody nie skutkuja tu znajdziesz wszystko na opryski: http://www.marolex.pl/ http://forumogrodnicze.info/index.php?sid=f951a9d7b32985447cbbf4c7b1b970d4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 04.04.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Odnowię temat, bo może ktoś ma kolejne namiary. Ostatnio kupiłem na Allegro liguster - 40 sztuk za 109 zł, a każda sadzonak ma koło metra wysokości. Czy się przyjmą to sie okazę, ale zapakowane były solidnie i wyglądają ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.04.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ja raz kupowałam sadzonki przez Internet, tutaj: http://sadzonki.abc24.pl/default.asp?menu=1 Przesyłka termionwa, ładne, solidnie zapakowane, tylko wychodzi per saldo drożej niz w ogrodniczym, bo trzeba doliczyć koszty opakowania i przesyłki - z tym, że zdecydowałam sie na zakup tylko dlatego, że w Rzeszowie nie mogłam nigdzie znaleźćtego, czego szukałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALA MAJ 02.02.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Temat sprzed kilku ładnych lat ale może macie swoje sprawdzone adresy sklepów ,szkółek gdzie sprzedają np.na allegro do których macie zaufanie ja czasem kupuję cebulki ,krzewy ,nasionka i różnie bywało z jakością ,proszę a Wasze spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 02.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ja miałam już swoją przygodę z allegro. Postanowiłam zasadzić park (szumne określenie tego kawałka) za moim ogrodzeniem (zanim ktoś zacznie krzyczeć - teren ten jest w planach zagospodarwania przeznaczony pod wysoką zieleń parkową!!!). A wiem, że miasto i tak z tym kawałkiem gruntu nic szybko nie zrobi. Kupiłam cały przekrój sadzonek (szczegóły w moim dzienniku) - zakładając że pora na sadzenie nie ta, dobór drzewek też nie za bardzo (teren z wysokim stanem wód gruntowych a mi się daglezji zachciewa) - jak 20% przeżyje to bedzie idealnie dobrze. Licząc się z wielkimi stratami w roślinach, kupiłam sadzonki na allegro. Przyjechały (na oko laika) zdrowe, z wilgotna lekko bryłą korzeniową i na czas. (jedyny wyjątek to 8 topoli, które przyszły do mnie dopiero przed wigilią i raczej już nic z nimi nie mogłam zrobić). Ogólnie jestem jak narazie zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolabella 02.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Polecam BarwyOgrodu: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=12777694 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Bardzo drodzy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 11.02.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 generalnie to kupowałam parę razy ale na 100% zadowolona jestem tylko z zakupu u gościa o nicku smilingface. ma genialne funkie. piekne i zdrowe.mam zamiar dokupić jeszcze parę rzeczy u niego.aha i jeszcze polecam żart56 też piękne roslinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.02.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Kupilam na jesien ze 300 cebul rozniastych, na wiosne zobaczymy co z tego wyrosnie Rok wczesniej jesienia kupilam kilka (ok7-8?) roznych drzewek owocowych. Wszystkie sie przyjely. Kupowalam tez od kogos innego sadzonki rozniastych krzaczkow, drzewek, potem bylin, tez sie wszytskie przyjely. Ale sadzonki byly male - funkie to takie malenstwa pojedyncze z obcietymi liscmi... zurawki chucherka... przyjely sie, ale zanim bedzie je widac musi chyba duzo czasu uplynac... Kupujac na zywo mozna wybrac konkretna sadzonke, pomacac ja itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łyko 11.02.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Często kupuję przez internet i musze powiedzieć ze jestem zadowolony z profesjonalizmu jakim wykazują się przedawcy w sieci, rośliny zawsze zdrowe i udane. Kupując nie zapominajcie o zakupie polskich odmian i nie zapominajcie o krzewach i drzewach liściastych. Mogę na PW polecić swoich ulubionych sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts