Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wracając do tematu państwa Surowińskich, w ostatnim czasie sporo można naczytać się w necie na ich temat, niestety jest sporo komentarzy negatywnych. Tak to już jest, że przeważnie piszą ludzie zirytowani jakąś sytuacją która ich bezpośrednio dotyczy a milczą pozostali. Jeśli to wszystko prawda co piszą mniej życzliwi to niestety pomimo wielkiego szacunku do wiedzy Pani Anety i Pana Mariusza w tym sezonie ewidentnie strzelili sobie gola. Brak terminowych wysyłek czy też brak lub nieterminowe odpowiedzi na zapytanie klientów działają w ten a nie inny sposób, dodatkowo linia obrony Pani Anety poprzez atak na innym forum jest całkowicie chybiona w mojej opinii.

Ale żeby nie było za prosto sam zamówiłem sporo traw u Pani Anety i całe moje zamówienie było zrealizowanie rzetelnie, mało tego, dostałem propozycję zamiany kilku traw na inne ze względu na moje miejsce zamieszkania i warunki pogodowe. Za każdym razem kiedy pisałem do Pani Anety odpowiedź zwrotną dostałem najpóźniej w nocy dnia następnego. Materiał jaki dostałem jest w dobrym stanie i nie mogę nic złego o nich powiedzieć.

Więc reasumując, myślę że u Państwa Surowińskich będzie już tylko lepiej i polecam zakupy u Pani Anety bo należy szanować ludzi za ich wiedzę i pozytywne zakręcenie.

• 1 month później...

Poszukuję sprawdzonej szkółki drzew i krzewów ozdobnych, która prowadzi sprzedaż wysyłkową.

Interesują mnie takie, które mają w swojej ofercie sprzedarz brzozy pożytecznej Betula utilis 'Doorenbos'.

Jeśli wiecie o szkółkach godnych polecenia, proszę podajcie namiary.

Edytowane przez rere79

W przypadku drzew jest problem z wysyłką - bo jak to logistycznie zrobić? Opakować drzewo, by kurier nie połamał i znaleźć odpowiedni samochód - na długość. Zwykle wozi się drzewko otwartymi furgonetkami i one zwisają poza kastę.

Może znaleźć w miarę przytomny sklep ogrodniczy na miejscu i zamówić u nich, niech sprowadzą?

Byłam w okolicznych szkółkach i odpowiedź była jedna: mieliśmy i już nie będziemy sprowadzać, bo się nie sprzedają.

A zatem nie byłas w szkołkach, tylko w centrach ogrodniczych.

Znajdź najbliższą szkołkę i tam sprawdź.

Albo poszukaj w najbliższej szkółce przez stronę związku szkółkarzy" http://zszp.pl/?id=203&lang=1