Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mam kozę romotopa ivora, do podłączena do komina wystarczy kolano wysokie krótkie,czy muszę uszczelnić miejsce połączenia kolana z kozą ( kolano nasadzam na króciec kozy ), jeżeli tak to czym?

Je nie uszczelniam....

• Odpowiedzi 13k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

uściślę - koiano nasuwam na wyjście z kozy które ma średnicę mniejszą ok 1-2mm, czy taka szparka nie będzie problemem przy dymie i ew. skroplinach?
Czy kolano obejmuje króciec kozy czy w chodzi w ten króciec?
wyraźnie napisałem - kokano krótkie wysokie... weź je odwróć:confused:, po drugie nawet gdyby kielich był do góty, to wszystkie redukcje do czopucha komina systemowego mają otwór "żeński" czyli kielich....

Nie wiem gdzie je widziałeś, czego szukałeś ale to nieprawda, prawidłowy adapter, złączka kominowa z kominem ceramicznym systemowym, ma standardowo od strony pieca adapter zakończony rurowo, nyplowo, adaptery z wyjściem kielichowym mufowym, trzeba zamawiać indywidualnie.

https://systemowekominy.pl/99-redukcje-adaptery-kominowe

to po co sprzedają rozsadzające redukcje, dlaczego nie zakażą ich sprzedaży i stosowania?
Bo mają słabe rozeznanie tematu....
animuss po prostu stara się pomóc - za co dxiękuję, natomiast Remiks nabija puste posty...fuj

To że animus stara się pomóc to ja wiem tylko nie wiem dlaczego nie chcesz skorzystać z tej pomocy. Opisał wyczerpująco jak to powinno być, to że nie umiesz czytać rysunku technicznego i nie potrafisz zrozumieć o czym on pisze to już inna para kaloszy.

• 2 weeks później...

Cześć. Czy Plamen Trenk będzie sensownym zamiennikiem Jotul'a 602? Chyba, że zdecydować się na klasyczną konstrukcję Nordflame Sora?

Może ktoś podpowiedzieć?

Edytowane przez swierol