pestka56 26.02.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 A masz tam doprowadzenie powietrza z zewnątrz do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.02.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Witam.Nie rób na razie żadnego postumentu ...Generalnie masz świetne warunki do zrobienia zabudowy zamknętej (hypokaustum) ogrzewajacej "niechcący" cały dom.Daj sobie zrobić (np. Darkowi) porządny projekt czegoś takiego. On ma to w jednym palcu. Kratki w czymś takim ... niekoniecznie ... nie będą wcale potrzebne wtedy ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.02.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Z Darkiem spotykamy się w następnym tygodniu. Doprowadzenie powietrza oczywiście mam. Zastanawiam się po prostu jak to sie robi. Ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.02.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Ciekawi Cię to jak mnie. Wybierałam się na Darkowe szkolenie pod Grójec. Niestety dopadła mnie praca. Nie mogę odżałować Pewnie pracę Zduna zobaczę u siebie na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.02.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Czyli nie tylko mnie straszysz swoją wizytacją szkolenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.02.2015 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Eh, zaraz straszę Naprawdę chciałam, a teraz skończy się dopiero na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA PELLETS 28.02.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z naszymi najnowszymi produktami - KOMINKI HYBRYDOWE NA PELLET i DREWNO ! Z powodzeniem zastępują standardowe kotły - szczególnie w małych domach, w których nie ma miejsca na oddzielne pomieszczenie - kotłownię. Kominki mają zbiornik pelletu wystarczający na ok. 3 dni oraz można w nich spalać również drewno. Są w pełni automatyczne, a drzwi od kominka wystarczy otworzyć 1 raz w miesiącu. Sprawność 90% - moc 10 lub 13 kW. [ATTACH=CONFIG]306781[/ATTACH] Zapraszamy do komentarzy ! Pozdrawiamy http://www.iwonapellets.pl Edytowane 28 Lutego 2015 przez IWONA PELLETS zmieniony link filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draqi 03.03.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witam.Mam takie krótkie pytanie: czy płyty kominkowe, krzemianowo-wapniowe (białe) można kleić wysokotemperaturowym klejem systemowym Vitcas BA ?Z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.03.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Zdecydowanie TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.03.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 a co to za cudo ta iwona pelet? Ogólnie nie lubię reklam, ale z nudów wlazłem i pomysł wydaje się ciekawy. Ale to jest opinia po reklamówce, może to się nie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.03.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 40 kg opału starcza na 3 dni..... i to już wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Radku, masę firm na świecie robi takie cudaczki peletowe. I to nieźle funkcjonuje. A Ty możesz do swojego Spartherma kupić w firmie ORTE (lub przedstawicielstwie) specjalny koszyczek i worek peletów. Spróbuj bo tym można też w zwyczajnym kominku palić. Pellety to nic innego jak trociny drzewne sprasowane w małe patyczki o średnicy 6 lub 8 mm. Brykiet jest po prostu dużo większy. Napisałam o ORTE nie bez kozery. Może komuś przyda się informacja, że niewiadomego pochodzenia pellety kupowane w marketach oraz nawet pellet barlinecki są na tyle slabej jakości, że podczas spalania bardzo szybko i w dużych ilościach tworzy się twarda warstwa niedopalonych resztek. Te resztki to np. spoiwa, których Barlinek używa do produkcji swoich produktów. Skutkiem czego bardzo szybko palnik traci możliwość rozpalania kolejnej porcji paliwa. Pelety są dosypywane w okolicę palnika automatycznie i ponieważ jest ich za dużo przy rozpaleniu następuje wybuch. Nazywają to pufnięciem. Tak naprawdę, to jest jak wystrzał z armaty. Dobry pelet, dobry brykiet to te sprasowane ciśnieniowo z miękkiego drewna bez kory, tzw. białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 03.03.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Pestko a paliłaś już w takim koszyczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Nie, nawet go nie mam. Mam kocioł peletowy Cichewicza, a on nie potrzebuje takiego. Wiem jak one wyglądają, bo widziałam w przedstawicielstwie Orte w Pruszkowie.http://www.orte.pl/?wpsc_product_category=koszyki Edytowane 3 Marca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.03.2015 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witam.Generalnie to spalanie paliwa jakim jest pelet w takich koszyczkach lub podobnych wynalazkach, to taka kicha trochę ... efekt mniej więcej ten sam co spalanie gazety zmiętej w kulkę i sciśnętej jak najmocniej ... to co w środku za cholerę się nie spali wcale ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2015 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Forest, a próbowałeś?Ja jestem tego ciekawa. Jak szybko się spalą i jak dokładnie? Pelety są z tego samego co brykiet. Jeśli klocek brykietowy spala się w całości, to czemu pelety miałyby się do końca nie wypalić w koszyku z dziurkami, które pozwalają na dopływ powietrza?W palenisku kotła Cichewicza popiołu zostaje tyle co nic, ale tam są inne warunki spalania.Kupować koszyka nie będę, ale może mój J coś wymyśli w zastępstwie i spróbujemy jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.03.2015 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 no ciekawe rzeczy piszecie, ciekawe Kto jeszcze produkuje takie kominki peletowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.03.2015 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Sorki, ale koszyczki są idiotyczne. Po co przerabiać drewno, by potem inwestować w koszyczek? W kawałku pali się lepiej. Chyba, że chodzi o walkę z bezrobociem. Pali się nędznie. Może znajdę jeszcze jeden, to Ci Kaśka (jak nie lubisz Kaśka, daj znać - moja lubi!) wyślę. Kiedyś testowałem koszyczki, bo miałem sporo peletu po targach...Dałem spokój, pelet wydałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.03.2015 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 z tymi koszami to mam takie same odczucia. Albo rybka albo akwarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA PELLETS 04.03.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam, Nie polecam koszyczków do pelletu. Jeśli ktoś pali wizualnie to jak najbardziej natomiast takie spalanie nie ma żadnej sprawności spalania. Nie ma możliwości aby ten pellet spalił się czysto nie wytwarzając małej ilości pyłów. Pellet stworzony jest do dozowania odpowiedniej ilości tego paliwa wraz z odpowiednią ilością powietrza. Dlatego wszystkie kominki na pellet mają wentylator wyciągowy spalin, przez co można dobrać odpowiednią ilość powietrza. Aby spełnić unijne normy, rok czasu dobieraliśmy odpowiednio rozmieszczone dziurki w palniku, więc taki koszyczek z samymi dziurami nie nadaje się do ciągłego ogrzewania, a już napewno nie spełnia to spalanie żadnych norm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts