Adam3111 19.11.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Chciałbym się poradzić czy warto zakupywać biokominek ? Myślimy z żoną nad takim zakupem ale nie jestem przekonany czy jest to opłacalne, znam osoby które sobie chwalą, ale czytałem też kilka negatywnych opinii na temat biokominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Witam pestka na pewno nie ma takiej tradycji jak w Polsce. śmiem twierdzić , że 99% kominków to kominki otwarte. Nawet w starych zabytkowych budynkach nie uświadczysz pieców kaflowych takich jak w Polsce. To w Polsce tradycja kominkowa jest dość mizerna Nie da się porównać z takimi Anglosasami, czy Ameryką. Oni budowali kominki od tak dawna, że ginie to w pomroce dziejów. Polska to bardziejj historia piecowa, bo Wschód wolał piece. Chyba, że piszesz o wkładach kominkowych, ale tu nie ma co mówić o tradycjach. Ta technologia jest wynikiem wygodnictwa inwestorów i sprytu producentów = ułatwienie budowy, ale też większy koszt dla inwestora. W każdym razie grzebnij w internecie i na pewno znajdziesz więcej takich firm oferujących wkłady kominkowe, jak ta, do której link podałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 19.11.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 http://ecogt.ie/ +353852282331 ARTUR, sprzedaje piece i wkłady w Irlandii, jak sam nie zabuduje to na pewno zna jakąś firmę w Twojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 20.11.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Zapraszamy do obejrzenia filmu na temat kominków na pelety. Pytamy właścicieli domów ogrzewanych kominkiem na pelety o ich wybory, doświadczenia, koszty. Zobacz inne filmy murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora- to telewizja poradnikowa o Was i dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.11.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Obejrzałam i...Na kominek wyłącznie peletowy nikt by mnie nie namówił. Znam zalety pelletu, bo mam kocioł pelletowy, który także wymaga tylko usunięcia popiołu raz na jakiś czas i działa automatycznie po naciśnięciu guziczka pod warunkiem, że w zasobniku jest pellet. Wygodne, czyste rozwiązanie. Natomiast kominek wyłącznie pelletowy ma taki mizerny ogieniek, że nie licuje to z wielkością paleniska i wygląda śmiesznie co najmniej.Podoba mi się natomiast rozwiązanie hybrydowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bny 20.11.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 buduje komin na środku salonu szeroki i gruby z jasne cegły w domu z bala. co mam dokooptować do tego, żeby to miało ręce i nogi. 1. typowy wkład 2. koza3. coś mądrego? to jest mądre?http://static.e-instalacje.pl/gallery/832/0_894d6204dc871a0b651c096f5c683594.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.11.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 A czemu ma służyć ten kominek czy piecyk? Żaden ze zdunów nie odpowie Ci na pytanie jeśli nie określisz potrzeb i możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.11.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 To jest pkt 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bny 20.11.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 dodatkowe źródło energii, mam nieograniczony dostęp do drewna i tyle chyba:Dwiem o tym Remiks, ale już nie edytowałem:) fajnie to wygląda:) i tak myślę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.11.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 dodatkowe źródło energii, mam nieograniczony dostęp do drewna i tyle chyba:D wiem o tym Remiks, ale już nie edytowałem:) fajnie to wygląda:) i tak myślę o tym. Skoro nieograniczony dostęp do drewna to wybierał bym opcję 3. Koza jako dodatkowe źródło ogrzewania do tego niewygórowana cena za całość ok. Na ceramicznym masz mój w domu z bala właśnie dla mnie to opcja 3 ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bny 20.11.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Skoro nieograniczony dostęp do drewna to wybierał bym opcję 3. Koza jako dodatkowe źródło ogrzewania do tego niewygórowana cena za całość ok. Na ceramicznym masz mój w domu z bala właśnie dla mnie to opcja 3 ale to tylko moje zdanie to mi się w tej chwili najbardziej podoba. poza tym myślę, jeszcze nad takim rozwiązaniem, ładne too jest da mnie, ale czy praktyczne:>? http://kominek.org.pl/uploads/pics/488S-Koop-Weinlokal.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregip 20.11.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Dziéki za info ale link cos nie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregip 20.11.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Dziéki za info ale link cos nie dziala http://ecogt.ie/ +353852282331 ARTUR, sprzedaje piece i wkłady w Irlandii, jak sam nie zabuduje to na pewno zna jakąś firmę w Twojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.11.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 to mi się w tej chwili najbardziej podoba. poza tym myślę, jeszcze nad takim rozwiązaniem, ładne too jest da mnie, ale czy praktyczne:>? http://kominek.org.pl/uploads/pics/488S-Koop-Weinlokal.jpg Fajnie wygląda w tym wnętrzu pytanie czy w Twoim też, może pobaw się jakimś programem graficznym i wklej takie cudo w swoje wnętrze. Duża szyba szybko nagrzeje pomieszczenie pytanie czy nie przegrzeje i ciekawe co tam w środku, kratek nie widać ale nie wiadomo czy to nie zabieg grafika Nie powiedział bym że to opcja 3;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bny 20.11.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 no właśnie też nie mam pojęcia czy było by to mądre:D jest to dla mnie kuszące, mój komin byłby z jaśniejszej cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.11.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 no właśnie też nie mam pojęcia czy było by to mądre:D jest to dla mnie kuszące, mój komin byłby z jaśniejszej cegły. Popełniasz typowy błąd zastanawiasz się najpierw nad wystrojem a nie nad funkcjonalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bny 20.11.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Popełniasz typowy błąd zastanawiasz się najpierw nad wystrojem a nie nad funkcjonalnością. tzn mam podjętą jedną decyzje jak na razie, że będzie komin murowany z cegły. nad resztą się zastanawiam, jeśli to co mi się podoba zdjęcie do góry, nie będzie funkcjonalne = odpada/. dlatego pisze i się pytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula Nowak 20.11.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Wykonawca Komarpol Bielsko Biała. Ocenę zostawiam forumowiczom. Ale dzieki temu linkowi wiele osób napewno będzie wiedziało czego nie robić Edytowane 20 Listopada 2015 przez Urszula Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VoytekS 23.11.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Witam, Wreszcie zaczynam realizować swój kominek i szukam odpowiedniego wkładu narożnego. W związku z tym pytanie.Czy słyszeliście może o wkładach kominkowych KWline? Interesują mnie opinie na ich temat (wykonanie, użytkowanie, WADY, itp. itd). Na google znalazłem jedynie jakieś odnośniki do forum GW, oraz portalu http://www.kwl.pl. Nie wiem jednak czy to nie jest tuba propagandowa producenta tych wkładów.Wyprodukowano w UE - może ktoś wie gdzie dokładnie? Ceny w EUR sugerują kraj poza Polską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglar 25.11.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Odpowiem na wszystkie pytania, doradze. Dotyczy to kominków, ktore maja dopiero powstac,jak rowniez tych, ktore juz istnieja. Autor tematu już dawno nie jest aktywny, czy ktoś jeszczze deklaruje podobną pomoc? Potrzebuję fachowej oceny pewnego wkładu polskiej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts