Remiks 22.03.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Piec z kafli podstawowych a z czego narożniki w tym piecu ? Takie liczenie to bajkopisarstwo.. Oczywiście że bajkopisarstwo a Ty następny który nie potrafi czytać ze zrozumieniem. A tak nawiasem gdzieś w kaflarni za komplet na piec widziałem cenę 1800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xkordix 23.03.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Już spieszę z wyjaśnieniami:)Zdun ma dostęp do kompletu kafli za 1200 zł, więc z tego co piszecie to mega tanio. Oczywiście kolejna cena jaką mi podał za lepsze kafle, to tak jak pisze Remiks - ok 3000 tys. za komplet. Drzwiczki oczywiście parszywe, a cena jak najbardziej dotyczyła podstawowej wersji kaflaka, takiej jak stoją po starych blokach i raczej średnio zdobią hehe Ale już za ok 7 tys. może zrobić coś fajnego, co jest ceną atrakcyjną nie? Co prawda traktujemy to raczej w ramach ciekawostki, ale chcę poznać wasze zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.03.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Można też pięknego staruszka uratować...Ten jasny w kwiatki to kafle z Miśni. http://blog.kominki-batura.pl/piece-z-rogozna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.03.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 To ten piec który składaliście na targach... Ulica Wielkopoznańska kojarzę z kolegą zdunem Jankiem ....... Podkupiłeś mu piec z pod nosa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 27.03.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Zastanawiam się nad wkładem do kominka. Wklejam listę z inspiracji kominkowych i mam zapytanie. To leci od najgorszych do najlepszych, czy od najtańszych do najdroższych, czy na jedno wychodzi?Austroflamm S3 Bef Trend V 8 C Brunner seria Panorama Byrski Art C Byrski Art U Chazelles D 1000 EPI PN Edilkamin SIDE 3N Hajduk Volcano 3PLU Hajduk Volcano 3PL h Kratki Blanka BS Leda Sera MCZ Forma T50 MCZ Forma T95 Piazzetta MA 271 Ruegg Pi Schmid EkkoSpartherm Arte Supra Supravision 255A Totem 3 Faces Turbo Fonte SD 3V Kominek w jaki będzie wpasowany wkład jest w poście 5754.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 27.03.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=210281&d=1378374502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 27.03.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 To nie leci ani od najtańszych ani od najgorszych. Lista kompletnie wymieszana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 27.03.2016 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Masz rację, to jest lista alfabetyczna. Mam nową krótszą:Austroflamm S3 71Edilkamin SIDE 3NByrski ArtCPiazzetta MA271 SLHaiduk Volcano 3PLHSchmid Ekko 11KW LR84Spartherm Arte 3RLSupra Supravision 267/269Totem 3 Faces Przedział cenowy od 13 do 23 tys. Nie wiem czy to proste pytanie, ale czy za 10 tys różnicy w cenie jakość jest dużo wyższa? To ok. 80% drożej. Wygląd to póki co trudny do ustalenia. Na obrazkach w internecie wszystkie są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.03.2016 02:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=210281&d=1378374502 Rozumiem, że masz przynajmniej ścianę kominkową wraz z półką i okapem, z uwzględnieniem miejsca na wkład, dolot powietrza i rurę dymową, odlane z betonu (?) Bo ten kominek z inspiracji tak właśnie został wykonany - odlano go w całości razem ze ścianami, podłogą i stropem. Cały dom jest wykonany z betonu. Z tego co wiem na temat tego domu był to jedyny sposób by uzyskać widoczny tu efekt ķonstrukcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.03.2016 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Przedział cenowy od 13 do 23 tys. Nie wiem czy to proste pytanie, ale czy za 10 tys różnicy w cenie jakość jest dużo wyższa? To ok. 80% drożej. Wygląd to póki co trudny do ustalenia. Na obrazkach w internecie wszystkie są ok. Bo porównywanie jedynie obrazków prowadzi do takich dylematów ..... "Wszystkie są OK a niektóre nawet bardziej ..." W tej krótszej liście jest zawarta ogromna przepaść w konstrukcji poszczególnych wkładów ......... Sama cena nie jest tu wyznacznikiem jakości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.03.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Masz rację, to jest lista alfabetyczna. Mam nową krótszą: Austroflamm S3 71 Edilkamin SIDE 3N Byrski ArtC Piazzetta MA271 SL Haiduk Volcano 3PLH Schmid Ekko 11KW LR84 Spartherm Arte 3RL Supra Supravision 267/269 Totem 3 Faces Przedział cenowy od 13 do 23 tys. Nie wiem czy to proste pytanie, ale czy za 10 tys różnicy w cenie jakość jest dużo wyższa? To ok. 80% drożej. Wygląd to póki co trudny do ustalenia. Na obrazkach w internecie wszystkie są ok.To pytanie powinnaś zadać wykonawcy kominka. To on będzie odpowiedzialny za całą "imprezę". Zaczynając od tego, że z Tobą poważnie porozmawia... Chyba że Twój niebanalny kominek, ma być zlepkiem wyrywkowych odpowiedzi na forum. Najczęściej przypadkowych i zależnych od tego kto kogo nie lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.03.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Dzięki za konstruktywne odpowiedzi. Pestko mam ścianę z kominem i podłogę. Zastanawiam się nad wkładem tylko i wyłącznie z powodu ustalenia dat na prace wykonywane w tym roku. Mam 6 lat do wcześniejszej emerytury i jeśli warto dołożyć 10 tys do wkładu to czy zrobię kominek w tym roku czy w przyszłym nie ma znaczenia. Kominek z pewnością nie będzie identyczny , ale zamysł jest super. Powiem szczerze, pomyślałam, że cena idzie w parze z jakością. I fajnie by było jakby ktoś z użytkowników coś napisał.Wstawiłąm na moją listę wkłady, których ceny znalazłam w necie. Austroflamm S3 71 Edilkamin SIDE 3N Byrski ArtC Piazzetta MA271 SL Haiduk Volcano 3PLH Schmid Ekko 11KW LR84 Spartherm Arte 3RL Supra Supravision 267/269 Totem 3 FacesMCZ Forma T95Piotrze, już pisałam, że mam zaufanie do wykonawcy, ustawiłam się do niego w kolejce zanim kupiłam działkę. I nie martwię się tym czy i jak sobie z tym poradzi. Spartherm, Austroflamm kontra jaki polski? Napisz też czy w tym czymś z awatarku można zamontować wkład na biopaliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.03.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Dzięki za konstruktywne odpowiedzi. Pestko mam ścianę z kominem i podłogę. Zastanawiam się nad wkładem tylko i wyłącznie z powodu ustalenia dat na prace wykonywane w tym roku. Mam 6 lat do wcześniejszej emerytury i jeśli warto dołożyć 10 tys do wkładu to czy zrobię kominek w tym roku czy w przyszłym nie ma znaczenia. Kominek z pewnością nie będzie identyczny , ale zamysł jest super. Powiem szczerze, pomyślałam, że cena idzie w parze z jakością. I fajnie by było jakby ktoś z użytkowników coś napisał. Wstawiłąm na moją listę wkłady, których ceny znalazłam w necie. Austroflamm S3 71 Edilkamin SIDE 3N Byrski ArtC Piazzetta MA271 SL Haiduk Volcano 3PLH Schmid Ekko 11KW LR84 Spartherm Arte 3RL Supra Supravision 267/269 Totem 3 Faces MCZ Forma T95 Piotrze, już pisałam, że mam zaufanie do wykonawcy, ustawiłam się do niego w kolejce zanim kupiłam działkę. I nie martwię się tym czy i jak sobie z tym poradzi. Spartherm, Austroflamm kontra jaki polski? Napisz też czy w tym czymś z awatarku można zamontować wkład na biopaliwo.Wykonawca ma swoje preferencje. To bez znaczenia czy wynikają one z większych rabatów, czy też z jego wiedzy i doświadczenia. "Kupujesz" te preferencje, pisząc, że masz do niego zaufanie. Nie mieszaj mu więc we łbie, albo nie pisz o zaufaniu Biopaliwo czasem można, czasem trudno zamontować w urządzeniu z zamkniętą komorą spalania. Właśnie testuję palnik Planiki w tym czymś z awatara...Moje zdziwienie jest bezgraniczne! Planika ostrzegała mnie przed niebezpieczeństwami, ale nie wierzyłem...Powoli nabieram pokory...Tyle, że to zaawansowana technologia. Proste prymitywne pudełka na bioetanol pewnie wszędzie "pociągną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.03.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Ok już nie będę mieszać mu we łbie. Zajmę się górą. Tam nie ma komina.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.03.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Ziuta, w inspiracjach kominkowych wklejałam inne zdjęcia tego kominka. Zapraszam do pogrzebania w wątku Mam nadzieję, że pokażesz swój kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.03.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witaj. To było tutaj. Post 5754. 3 zdjęcia. Od tego czasu mam je w komputerze, ale zdjęć nie mogę wklejać Się nie da z komputera. Bardzo , bardzo mi pomogłaś.Mieliśmy bardzo kosztowną naprawę fundamentu pod ścianą ze schodami, ale już wszystko za nami, schody wiszą, a Forest po świętach robi projekt kuchni.Ja tak kombinuję bo nie chcę się śpieszyć jak nie muszę. Pewnie, że wkleję zdjęcia. W temacie domek z duszą bez stylu, jak taki istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.03.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Powodzenia, Ziuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.03.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Dziękuję. Tego mi właśnie ostatnio brakuje na mojej budowie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 05.04.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 hej zastanawiam sie nad kominkiem zgazowującym drewno. Pytanie czy w takim kominku można palić peletem albo granulatem drzewnym? Pozdro niech zgadnę, zaraz dostaniesz opis właściwego produktu i się nim żywo zainteresujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 05.04.2016 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Nawet łatwo się domyśleć której firmy będzie to produkt...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts