Kominki Piotr Batura 14.07.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Fajna książka kiedyś była..."Trzy diamenty" chyba...O szybownictwie. Nuda widzę straszna w kominkach. Nawet o smogu nie ma się z kim pokłócić... Z tymi drzewkami za 10 kg makulatury to fajny chwyt...U nas jak chcesz zalesić - za darmo dają setki drzewek...No chyba, że to bananowce były za makulaturę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.07.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 „Trzy diamenty” Janusza Meissnera i „Góra czterech wiatrów” Marii Kann mam do dziś gdzieś w bibliotece utknięte. Kochałam te książki Moi dziadkowie mieszkali na warszawskim Grochowie niedaleko lotniska. Z okien widać było kołujące szybowce. Jako dziecko chodziłam z dziadkiem na spacery po łąkach wokół lotniska i marzyłam, że kiedyś będę latać. Z wiekiem marzenia się zmieniły, a zamiast szybowcowego lotniska jest teraz wielkie paskudne osiedle mieszkaniowe. Jakie te drzewka będą jeszcze nie wiem, bo będą rozdawane dopiero na początku września podczas gminnych dożynek, które są w tym roku w mojej wsi. Podobno mają być różne drzewka. Darek się nie odzywa. Piotrze, „nalej” trochę wiedzy na temat tego palenia papierami przy wys. temperaturach. Co się dzieje wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.07.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Darek mądrością błyszczy z rzadka i znienacka.... Ot latem ciąg wsteczny, to powszechne zjawisko. Dym zamiast do komina, na chatę wali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.07.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Myślałam, że jeszcze jakieś inne niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 16.07.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Pestko zamiast czytać o lataniu zapraszam pod Cu, marzenia się spełniają a latać można w każdym wieku;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.07.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Mam niedaleko do paralotniarzy, a balonami już polatałam i pewnie jeszcze polecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 19.07.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 witam planuje kominek w domu czy warto robić DGP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Podaj więcej informacji: jaki dom, jaka powierzchnia, ile kondygnacji, gdzie ma być kominek........ Inaczej dostaniesz odpowiedź, ale czy w twoich warunkach bedzie to dobra odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.07.2018 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Podaj więcej informacji: jaki dom, jaka powierzchnia, ile kondygnacji, gdzie ma być kominek........ Inaczej dostaniesz odpowiedź, ale czy w twoich warunkach bedzie to dobra odpowiedź?No bo czasem warto, a czasem nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 20.07.2018 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Podaj więcej informacji: jaki dom, jaka powierzchnia, ile kondygnacji, gdzie ma być kominek........ Inaczej dostaniesz odpowiedź, ale czy w twoich warunkach bedzie to dobra odpowiedź? Witam dom z projektu dom przy alabastrowej 9 z użytkowym poddaszem https://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-9.html?gclid=CjwKCAjwkMbaBRBAEiwAlH5v_vvSZotVh6tAag2KKO_xV8lTwu072zjtyKyh3BViXJUIhDHTko67KRoCyqEQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 20.07.2018 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Witam dom z projektu dom przy alabastrowej 9 z użytkowym poddaszem https://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-9.html?gclid=CjwKCAjwkMbaBRBAEiwAlH5v_vvSZotVh6tAag2KKO_xV8lTwu072zjtyKyh3BViXJUIhDHTko67KRoCyqEQAvD_BwE Jakie będzie ogrzewanie główne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 20.07.2018 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 gaz lub ewentualnie PC jeszcze się zastanawiam ( gaz w działce), wszędzie podłogówka niski parametr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 20.07.2018 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Moim zdaniem zagrzejesz prawie cały dom bez DGP. Pytanie jak często chcesz palić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 21.07.2018 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Bez DGP też szybko ogrzejesz całe piętro , klatka schodowa tuż obok . Edytowane 21 Lipca 2018 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 21.07.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) ok, w takim razie kasę wpakuje w coś innego jeszcze pytanie jakiego kominka szukać przy wentylacji mechanicznej na co zwrócić uwagę ? do powietrza mam wyciągniętą rurę na zewnątrz Edytowane 21 Lipca 2018 przez robos2234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 21.07.2018 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 są jakieś firmy polecane tanich dobrych kominków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 21.07.2018 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Teoretycznie każde palenisko przystosowane do współpracy z reku powinno być ok. (szczelne i dolot powietrza z zewnątrz). W praktyce ponoć z tą szczelnością różnie bywa. Tanio nie będzie , ale jeżeli chcesz w miarę niedrogo i jakościowo ok. to odpuść sobie kominek, a zamontuj piec wolnostojący, albo kozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.07.2018 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Robos, przerabiasz jakoś ten plan? Bo ja tam widzę za dużą kotłownię, za małą spiżarnię i zamieniłabym miejscami tv z kominkiem. Przy czym kominek nieco bliżej wejścia na schody. Byłoby z korzyścią dla rozchodzenia ciepła z kominka. Wszystko w salonie zyskałoby więcej przestrzeni. Zamiast TV zrobiłabym ekran z projektorem. U nas tak jest i jest to genialna frajda – kino w domu Poza tym powiększyłabym spiżarnię, za co żona by cię ozłociła Pralnia przy takim ogrzewaniu znakomicie zmieściłaby się razem z kotłownią. No, i wiatrołap też da się wtedy powiększyć Dobry wolnostojący piecyk/koza pasowałby bardzo, ale te dobre i ładne, tak samo jak dobre wkłady kominkowe, nie są tanie. Na pewno znacznie oszczędziłbyś miejsce. Także zapłacić możesz więcej, bo oszczędzasz na obudowie. Romotop Esquina Westfire 33-d Jotul Cube Lehmo Rund Hoch (2,8 KW) Nordpeis Ronda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 21.07.2018 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 co do TV to nie będzie nie oglądamy trochę zmian jest pralka w kotłowni myślę że będzie ok co do kominka momin jest między dwoma filarami nośnym także miejsce było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.07.2018 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 My też tv nie oglądamy, ale filmy tak Ekran naprzeciw kanapy, a kominek z boku byłby świetnym układem. Może warto przemyśleć jak poprowadzić rurę pomiędzy biegami schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts